Se face un blat din :
- 6 oua mici
- 3 linguri faina/70 g
- 3 linguri pline amidon
- 1-2 linguri cacao dark
- 6 linguri zahar
- 1 lingurita rasa praf de copt
- vanilie
Eu îl fac asa-pun ouale cu zaharul si vanilia în vasul robotului,
îl las sa mixeze, pîna ouale îsi tripleaza volumul.
Apoi adaug faina amestecata cu amidon, cacao si parf de copt,
si amestec mai departe pe cea mai joasa treapta a robotului.
Torn aluatul de blat într-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina,
si dau în cuptorul preîncalzit la 160-170°C timp de 30.
Îl las la racorit, apoi îl tai în trei.
Am decupat cercuri (restul de blat l-am folosit la bilute cu rom).
îl las sa mixeze, pîna ouale îsi tripleaza volumul.
Apoi adaug faina amestecata cu amidon, cacao si parf de copt,
si amestec mai departe pe cea mai joasa treapta a robotului.
Torn aluatul de blat într-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina,
si dau în cuptorul preîncalzit la 160-170°C timp de 30.
Îl las la racorit, apoi îl tai în trei.
Am decupat cercuri (restul de blat l-am folosit la bilute cu rom).
Crema:
- 250 g mascarpone
- 250 g zmeura
- agar-agar/sau 2-3 foite de gelatina
- 80-100 g zahar (în functie de cît e de acra zmeura)
Facem un pireu din zmeura,
strecuram de seminte si amestecam cu zahar pe foc,
pîna acesta se dizolva complet. Adaugam praful de agar,
si mai fierbem pe foc mic 1-2 minute.
Dupa ce se racoreste, amestecam pireul de zmeura cu mascarpone.
Cu aceasta crema,umplem tortuletele
(cel mai bine cu o zi înainte de a fi servite)
Decoram cu o glazura de ciocolata, zmeura, fulgi de ciocolata alba... cu ce doriti.
Sectiune:
Resturile de blat de la Tortuletele de ciocolata.
Am fîramitat resturile de blat, am pus putin din pireul de zmeura,
rom, ciocolata topita si am framîntat.
Am format bilute pe care le-am stropit cu ciocolata alba topita.
strecuram de seminte si amestecam cu zahar pe foc,
pîna acesta se dizolva complet. Adaugam praful de agar,
si mai fierbem pe foc mic 1-2 minute.
Dupa ce se racoreste, amestecam pireul de zmeura cu mascarpone.
Cu aceasta crema,umplem tortuletele
(cel mai bine cu o zi înainte de a fi servite)
Decoram cu o glazura de ciocolata, zmeura, fulgi de ciocolata alba... cu ce doriti.
Sectiune:
Resturile de blat de la Tortuletele de ciocolata.
Am fîramitat resturile de blat, am pus putin din pireul de zmeura,
rom, ciocolata topita si am framîntat.
Am format bilute pe care le-am stropit cu ciocolata alba topita.
Yummy...imi ploua in gura.Arata senzational tortuletul...:)
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteHallo Maya,
ReplyDeletesi mie imi plouä in Gurä.
Minunat ti-au iesit .
Optik ca si de Gust.Respect !!
Salutäri Jacob
Arata formidabil! felicitari!
ReplyDeleteMaya, esti senzationala!!!!
ReplyDeleteMaya ce glazura de ciocolata ai folosit sau cum ai facut-o? Mersic.
ReplyDeleteVai,cat de bine arata,mor de pofta!!!!
ReplyDeleteEu,misto nume :D! Merci :)
ReplyDeleteJacob,Ce atîta ploaie!?La cîte minunatii faci tu!
ReplyDeleteToate cele bune,
M.
Gaby,merci :)
ReplyDeleteSabina,multumesc! Te pup! :)
ReplyDeleteBianca,am folosit o ciocolata de la Milka,varianta Sahne Creme (cu crema de frisca)...am topit-o..atîta tot.
ReplyDeleteEste foarte faina ciocolata asta ca glazura.Luceste,si se taie bine :)
Ana,ma bucur ca-ti place :)
ReplyDeleteUau, ce bine arata tortuletul, mi-as infige macar un degetel daca nu as baga mina toata, sa fur o feliuta... Te invidiez, daaa, mi-e ciuda pe tine ca ai zmeura. Eu trebuie sa astept la primavara-vara, cind vor fi in gradina, ca la magazin, ma impusc si tot nu cumpar, la ce preturi sint...
ReplyDeleteYammmyyy Maya, ce bine arata :P
ReplyDeleteDaniela,merci :)
ReplyDeleteHAi fuga la mine,si-ti fac un tortulet cu muuulta zmeura :)
Isa,normal ca-ti place,ciocolatoasa mica ce esti!!!Si tortuletele astea,au luat nastere di cauza ciocolatoasei de Denise :D
ReplyDeleteSuper tortulete. Arata intr-un mare fel. ;)
ReplyDeleteWOWOWOWOWOW! COMBINATIA CARE MA DA GATA, FRUCTE DE PADURE CU CIOCO:))) DEMENTIAL, FELICITARI! si LA MULTI ANI SI BUNATATI! :)))
ReplyDeleteArata senzational, felicitari ai facut un tortulet pe cinste.
ReplyDeleteHi, hi... nu spune de doua ori, ca te trezesti cu mine la usa... Stau eu in partea italiana, dar ma sacrific si ajung repejor, calare pe matura... Pupici !
ReplyDeleteStiu ca si Denise e "adicted" de cioco ca si mine :P
ReplyDeletePupici la toti, inclusiv la mustaciosi!
Wow Maya arata senzational si e o combinatie super de mascarpone si zmeura trebuie sa le incerc si eu. Sa imi spui te rog cum topesti tu ciocolata ca eu am avut pb ultima data, nu am reusit nici la microunde nici in bain marie cu putin unt, se intarea imediat, pana la urma am facut o glazura de la plic... Multumesc in avans.
ReplyDeleteDeindata ce gasesc zmeura( eu locuiesc in Franta si cam vad prin magazine) le fac si eu, pupici multi si un An minunat !
La multi ani, Maya ! Un an nou mai bun !
ReplyDeleteArata ametitor tortuletele... Eu am o mare frustrare : nu se gaseste mascarpone unde locuiesc eu. Sa ling monitorul ? :D
Te astept cu un premiu pe blogul meu.
ReplyDeleteMiha,merci :)
ReplyDeleteAnonim,e buna si combinatia cu fructe de padure :D
ReplyDeleteVicky,am facut trei tortulete,si au fost cam marisoare,pentru o portie :D
ReplyDeleteMerci :)
Daniela,ce crezi...ca eu nu pot sa calaresc matura în directia Italiei? :D
ReplyDeleteIsa,merci de pupici!Pupam si noi mustacioarele voastre! :)
ReplyDeleteSylvia,eu iau ciocolata de la Milka(asta este Sahne Creme(cu crema de frisca),o topesc în Mo,sau BM,si se topeste rapid,curge frumos,si dupa ce se întareste,se taie bine,ca este mai grasa,de la umplutura.Nu mai adaug niciodata ulei,sau unt..nimic.
ReplyDeleteLeo,pacat ca nu gasesti mascarpone.Dar ai putea bate o frisca,o amesteci cu pireul de zmeura în care ai disolvat gelatina sau gara(dupa indicatiile de pe plic)..e buna si asa crema :)
ReplyDeleteArata senzational tortuletetele Maya draga mea iar combinatia zmeura si cioco mi se pare cea mai reusita dintre toate combinatiile de ciocolata si fructe.
ReplyDeleteTe pupic cu drag si un 2010 plin de realizari, sanatate, fericire pentru tine si familia ta!!
Laura,si tie un An Nou fericit cu realizari maxime!
ReplyDeleteEU nu-s ciocolatoasa,dar sa stii ca si mie mi-a placut combinatia...mai ales ca ador zmeura :)
Extraordinar, bravo Maya!
ReplyDeleteMultumesc,Catalina :)
ReplyDeleteDe fiecare dată când intru aici, la tine, mi se face o poftă teribilă...
ReplyDeleteO pofta teribila...de ce? :D
ReplyDeleteTortuletul,ajunge pentru doi si se face usor!Ce-ar fi s-o surprinzi pe Geanina? :)
yummy yummy....ce pofteeeee
ReplyDeletenu pot sa cred ca doar acuma am descoperit blogul tau!!!!!!!!!!! in fine, am scuza ca-s relativ noua in materie de blog...oricum, mai bine mai tarziu, nu? totul arata si suna - supa de portocale? rata?- ne-mai-pomenit. ma face sa vreau sa ma apuc metodic de gatit fiecare reteta, ca impiedicata aia din julie&julia. (btw: vazut postul unde intrebi de carte: in chicago cel putin unde-s eu, cartea place si filmul nu prea!)
ReplyDeleteanyhoo, nu ma mai duc acasa. aci stau pana citesc tot, tot.
Maya, sunt superbe deserturile tale si cu siguranta la fel de delicioase pe cat de bine arata! Ador sa ma uit la blogul tau!
ReplyDeleteDana,multumesc pentru cuvintele frumoase.M-am intimidat :P
ReplyDeleteAm vazut si eu niste cornuri tare faine pe blogul tau,dar momentan sînt într-o fuga.Cum am liniste,ma pun pe cutat idei noi,sa vad ce gasesc pe blogul tau.Cornurile,trebuiesc neaparat cercetate :D
Multumesc de vizita.
Maya mii de felicitari arata demential
ReplyDeleteIna,multumesc!:)
ReplyDeleteSi merci de vizita :)
Maya, am facut crema ta de mascarpone, a iesit delicioasaaa... doar ca am pus mure, ca din alea aveam in congelator... Pupici si multumesc de reteta...
ReplyDeleteCat de bine poate sa arate... si super ideea de a folosi blatul ramas... arat foarte bine si tortul si bilutele.. Felicitari
ReplyDeleteDaniela,iese bine cu orice fruct de genul asta.Si cu capsuni iese bine.Adriana a facut cu portocale.
ReplyDeleteMa bucur ca ti-a placut!Pupici!
Multumesc,Felis!
ReplyDeleteDa,a trebuit s afac ceva cu el,ca ar fi fost pacat sa-l arunc.De fiecare data cînd decupez din blaturi,si-mi ramîn resturi,fac bilute,cu diferite arome..le dau prin cocos,sau cacao..nuca macinata cu zahar...sau le stropesc cu ciocolata topita.
Stiam eu de ce ajung atat de rar aici! Pai, in codul bunelor maniere cred ca scrie ca nu-i frumos sa salivezi in public. Minunate tortuletele si, mai ales ca spui ca sunt doar pentru 2, o sa incerc si eu launa din zilele de carbohidrati de la dieta... Asa poate am o sansa ca sa nu depasesc masura... O impart cu "puiul" meu. FELICITARI!
ReplyDeleteElena,sînt pentru 3 :D
ReplyDeleteNu conteaza cînd vii,retetele sînt tot aici :P
Te pup,si multumesc de vizita.
Vaaai cat de bine arata!! Superbe sunt, mai ales ca sunt asa micute si cochete. :)
ReplyDeleteImi plac mult decoratiunile din cioco alba in dungi, sunt facute de tine, sau cumparate?
Seara faina! Pup! :)
Edith,merci :)
ReplyDeleteDecoratiunile sînt facute de aia care stiu :D Sînt cumparate,dar se pot face si acasa.Nu ies asa perfecte,dar tot arata super.
Topesti ciocolata de doua culori,si cu seringa/spritul de crema tragi dungile de cioco una lînga alta,neaparat pe un fund stabil.De marmura,sau placa de granit.Lasi sa se întareasca,apoi "tragi" sau "împingi" cu o lama subtire în directia dungilor...si vei avea decoratiun tigrate,chiar foarte estetice.Nu asa drepte,dar si asta asa strîmbe sînt de mare efect :D
maya arata impecabil tortuletul
ReplyDeleteunde as putea gasi ornamentele acestea de ciocolata alba cu cioc neagra?doresc sa execut tortuletele acestea intokmai
ReplyDeleteIustina, scuze de întîrzîiere. Multumesc :)
ReplyDeleteRaluka, eu le-am avut din Kaufland. Zona Food cu ornamente pentru torturi prajituri, esente, glazuri, etc...
ReplyDeleteSe numesc - Schwartau Schoko Zebra Röllchen
Uite aici o imagine: http://www.saymo.de/images/produkte/i32/32040-1.jpg
buna! imi poti spune si mie de unde aai luat betisoarele de ciocolata?sau cum se numesc,ca nu stiu cum sa le caut si de unde le pot lua.ms anticipat
ReplyDeleteSînt de la Dr. Oetker, se numesc Schoko Zebra Röllchen si se gasesc la raioanele cu chestii de prajituri în general în toate supermarketurile. Cu placere :)
ReplyDelete