May 31, 2008

Venetia-spre Piazza San Marco


Cum spuneam, în drum spre Venetia, eram cu piciorul umflat, plin de besici, de cum m-a frecat papucu', asa ca am hotarît sa-mi iau niste slapi moi si largi, d-aia de baie. Italienii, oameni buni, m-au lasat asa si pe vaporase, si în restaurant, si la cafenea, si iaca asa "lipa-lipa" am ajuns sa fac si acolo poze.
Ce am vazut, este frumos! Nu stiu daca mi-ar place sa stau acolo, în hotel.Pe unde ne-am preumblat noi, aerul nu era asa placut. De la atîta amar de apa, cladiri vechi, alge... etc, în plina vara ar fi si mai nasol. Oricum, macar odata-n viata, Venetia merita vazuta!
Din Jesolo, am plecat spre Punta Sabbinoni. De acolo am mers vreo trei sferturi de ora cu un vaporas spre Venetia. Ajunsi pe tarîm venetian, în final, dupa cîteva minute de cugetare am ales stînga, ca directie...

Primul pod peste care am trecut.
Al 2-lea.

Nici nu puteam fotografia de oameni... într-una îmi intrau în fata.
Vederi de pe alte podulete care duceau spre strazi, piete,hoteluri, biserici(cre'ca numai pe un sfert de plan am vazut vreo 20 de bucati).Se renova în foarte multe locuri.
Aici aproape de intrarea în Piazza San Marco.Chiar la intrare.Denise a luat-o la goana în masa de porumbei!Cîndva s-a îndreptat o fetita spre fiica mea si i-a dat o mîna de porumb macinat grob.
Deodata au navalit porumbeii pe noi. Am avut porumbei pe aparat, pe cap, pe geanta camerei, pe umeri, parca aveam epoleti . Denise cre'ca a avut si pene în gura .*****2 comments:

  1. Ce dragut, cu ani in urma am trecut si eu prin Venetia si am patit cam acelasi lucru..am fost foarte incantata. Pacat ca era o zi ploioasa. Sa-ti traiasca Denisa, e tare dragalasa.
    Va pupam !

    ReplyDelete