- 400 g fasole fiarta
- 2 doze de ton
- echalote/sau ceapa rosie
- rosioare
- sare
- piper
- ulei de masline
- otet balsamic
- patrunjel(fac.)
Eu fierb fasolea totdeauna cu 1-2 morcovi,
o bucata de telina si o radacina de patrunjel.
Înainte de fierbere o las peste noapte la înmuiat.
Se adauga tonul, de preferat cel în ulei de masline, dar merge oricare.
Am pus 6 echalote violete mai micutele, pe care le-am taiat rondele.
Daca folositi ceapa mai mare, taiati-o solzisori.
Rosioarele le-am taiate pe jumatate,
si le-am adaugat împreuna cu trei frunzulite de patrunjel, asa de culoare :)
Am facut un dressing din ulei de masline,otet balsamic, sare, piper
si putina verdeata uscata din rîsnita si am adaugat la salata.
Am amestecat bine si amlasat sa traga vreo jumatate de ora.
Super, aceasta salata!!
Multumesc, Piscotel!
Maya, zilele astea ma gandeam la niste fasole... multumesc, pt idee! frumoase poze mai faci, imi vine a manca monitoru! :D
ReplyDeletemmmm.... ce bine arata, am tot ce-mi trebuie, in afara de echalote :P, vineri dimineata ma duc in piata si poate pregatesc aceasta salata ca tare delicioasa mai pare :)
ReplyDeleteLasa tu monitorul,ca mai ai nevoie de el!
ReplyDeleteSa o faci,ca tare e bunuta!
Isa,o poti face si cu ceapa,dar cepele astea lunguiete,echalotele,sîn mai aromate,si nu-s iuti.Mie-mi plac la orice salata.
ReplyDeleteMerci :)
Chiar ca super aceasta salata!
ReplyDeleteSuper arata cu bucatile alea mari de ton! Si eu am facut-o in week-end (putin diferita - fara rosii si cu otet de mere) dar e buuuna.
ReplyDeleteDa stiu Maya cum sunt echalotele :), le gasesc mai greu pe la noi, dar iau multe cand dau de ele :D
ReplyDeletedraga maya,te urmaresc de ceva vreme,ai toata admiratia mea!am sa fac si eu salatica ta cit de curind!
ReplyDeleteGreat post!
ReplyDeleteIm my blog Astal,i give you award,if you wont thake her.
Maya te astept sa ridici niste premii de la mine de pe blog, te pup.
ReplyDeleteMaya iata si prajiturica:
ReplyDeletehttp://floridecires7.blogspot.com/2009/03/prajitura-cu-pere-martipan-si-nuci.html
Super -reteta! Bravo, Maya pentru tot cu ceea ce ne ...rasfeti:)
ReplyDeletenu sunt un mare fan al peştelui dar salata arată excelent:-). cât despre pâinea cu cartofi...oh mama! :-)
ReplyDeleteMaya, iti multumesc pentru aceasta salata delicioasa. Am facut-o ieri si sotul meu a fost incantat!
ReplyDeleteFelicitari pentru tot ceea ce faci!
Buna salata si foarte usor de preparat...imi place la tine, ti-am oferit cateva premii , le gasesti pe blogul meu.Iti doresc o seara buna!
ReplyDeleteAlison,multumesc pentru "urmarire" :D
ReplyDeleteDaca o încerci,sa-mi spui cum ti-a placut.Si eu am avut dubii la combinatia asta..dar m-a încîntat gustul! :)
Duceso,trebuie s-o încerci!
ReplyDeleteEdith,e buna si fara rosii!dar parca cu..e bun si-asa :D
ReplyDeleteIsa,la noi se gases,dar sînt scumpe în comparatie cu ceapa normala care e 70 centi kg,sau cea rosie normala 1-1,50 euro/pro kg..echalotele încep de la 6 euro kg..destul de mult pentru "o ceapa"
ReplyDeleteIna,am vazut prajiturica imediat ce ai postat-o.Arata super,iar imaginile din ultima vreme,îmi încînta pupila în mod deosebit!
ReplyDeleteAncaMk,multumesc mult de vizita! :)
ReplyDeleteVicky,ma duc la cules.Multumesc! :)
ReplyDeleteNina,ma bucur mult ca v-a placut!Pup!
ReplyDeleteMelinda,ma duc la cules premii!Multumesc! :)
ReplyDeleteHadeane,nici eu nu sînt maaare amatoare de peste.Dar salatica e tare buna! :)
ReplyDeleteIar pîinea lui Peter,este delicioasa si ea!Si merge cu salata asta! :D