May 12, 2009

Ardei umpluti..mai altfel

Azi mi-am gatit separat. Alor mei le-am facut pastravi. Desi îmi plac si mie, nu am avut chef de peste, pe cînd ai mei ar putea hali tot a-2-a zi.

Ingrediente pentru 4 portii :


  • 4 bucati ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 280 g carne macinata (eu am pus de vita, dar merge si cu pui, curca, porc)
  • 120 g orez
  • 2 linguri erba cipollina/Schnittlauch
  • 4 triunghiuri mici brînza topita ( alea de 16-17 g pro bucata)
  • un praf de curry
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
Am facut doar o portie,dintr-un ardei gras rosu.
(merge bine si cu galben/portocaliu)



Attached Image


Attached Image




Tocam ceapa si morcovul cubulete micute,
le punem împreuna cu carnea macinata într-o tigaie în ulei,
la rumenit. Condimentam cu sare si piper dupa gust.


Attached Image


Dam tigaia la racorit.


Attached Image


Fierbem orezul în apa cu sare si praful de curry.
(Orezul îl fierb asa: 1 portie orez la 3 portii apa (1:3) ,
încît sa nu mai fie nevoie sa-l scurg... ca nu mai ramîne apa )
Cît este înca fierbinte, îl amestecam cu brînza topita si iarba ciorii.


Attached Image


Îl adaugam la carnea macinata si amestecam.


Attached Image


Taiem ardeii pe jumatate, si-i umplem cu amestecul de orez si carne.
Asezam ardeii într-o tava/forma în care punem ceva ulei,
si dam în cuptorul preîncalzit la 220°C, timp de 25 minute.
(Daca observati ca se coc prea repede, puteti sa-i acoperiti cu folie de aluminiu,
pe care o îndepartati cu 5 minute înainte de a-i scoate din cuptor).


Attached Image


Attached Image


Servim cu ceva verdeata tocata deasupra.
Am mers pe aceeasi nota, folosind iarba ciorii.


Attached Image


Attached Image


15 comments:

  1. Maya, iti urmaresc blogul cu mare interes de ceva timp. Inca nu am incercat din retetele tale, dar pot spune ca arata toate delicio.
    Am si eu o curiozitate offtopic. Pozele tale sunt senzationale, atata culoare si detaliu. Nu stiu daca te-a mai intrebat cineva asta, nu am citit tot blogul si comentariile, in schimb indraznesc sa te intreb ce fel de apart foto folosesti: point and shoot, slr, ce anume?
    Multumesc, Simona

    ReplyDelete
  2. Arata extraordinari .. si chiar e o minunata reteta de cina.

    ReplyDelete
  3. Lala,merci.Poate încerci.Mie-mi place mult ardeiul gras,pregatit astfel.

    ReplyDelete
  4. Simona,merci :)
    Am un DSLR (Canon Eos)

    ReplyDelete
  5. Bianca,daca-ti place ardeiul gras umplut,este aproape imposibil sa nu-ti placa.Eu ador reteta asta,pentru ca ardeiul îsi pastreaza cît de cît textura,aroma si dulceata :)

    ReplyDelete
  6. 1)arata super:-)
    2)imi iau cat de curand un aparat foto mai performant:-)

    ReplyDelete
  7. Adi,tre' sa probezi ardeiu asta!E bun!
    Ce camera îti cumperi?Hai zi,nu tine secret! :P

    (sa stii ca trec pe la tine.Am vazut ca ai fost la vînatoare..si l-ai omorît pe Ruben :D )

    ReplyDelete
  8. Pozele sunt wow wow wow! Musai trebuie schimb obiectivul! Inca nu m-am hotarat... Sa-mi iau oare un macro?

    ReplyDelete
  9. Abia astept să se inventeze internetul cu gust si cu miros, apoi cu delivery. Mmmmm!

    ReplyDelete
  10. Ina,daca vrei sa prinzi în detaliu,ia-ti macro :)
    Eu înca nu am un macro..dar as vrea :D
    Pup!

    ReplyDelete
  11. Caline,ai grija ce-ti doresti! :D
    Cît despre delivery..asta merge:)

    ReplyDelete
  12. Miha mea draga, m-am lipit si eu de ardeiul tau cu privirea, hi, hi...caci arata intr-un mare (si apetisant) fel! :))
    ...si pe langa asta, am venit sa te invit, macar pentru cateva secunde, pe la mine...unde te asteapta un premiu deosebit: Blogger Oscar, pe care il meriti cu desavarsire!!!
    Te pup dulce si te urmaresc cu mare drag...chiar daca asa, mai din umbra :P

    ReplyDelete
  13. Laura,cu mare întîrzîiere îti multumesc pentru premiu,si ma simt onorata! te pup :)

    ReplyDelete