Ingrediente pentru 4 portii :
- 4 bucati ardei gras
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 280 g carne macinata (eu am pus de vita, dar merge si cu pui, curca, porc)
- 120 g orez
- 2 linguri erba cipollina/Schnittlauch
- 4 triunghiuri mici brînza topita ( alea de 16-17 g pro bucata)
- un praf de curry
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
(merge bine si cu galben/portocaliu)
Tocam ceapa si morcovul cubulete micute,
le punem împreuna cu carnea macinata într-o tigaie în ulei,
la rumenit. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dam tigaia la racorit.
Fierbem orezul în apa cu sare si praful de curry.
(Orezul îl fierb asa: 1 portie orez la 3 portii apa (1:3) ,
încît sa nu mai fie nevoie sa-l scurg... ca nu mai ramîne apa )
Cît este înca fierbinte, îl amestecam cu brînza topita si iarba ciorii.
Îl adaugam la carnea macinata si amestecam.
Taiem ardeii pe jumatate, si-i umplem cu amestecul de orez si carne.
Asezam ardeii într-o tava/forma în care punem ceva ulei,
si dam în cuptorul preîncalzit la 220°C, timp de 25 minute.
(Daca observati ca se coc prea repede, puteti sa-i acoperiti cu folie de aluminiu,
pe care o îndepartati cu 5 minute înainte de a-i scoate din cuptor).
Servim cu ceva verdeata tocata deasupra.
Am mers pe aceeasi nota, folosind iarba ciorii.
le punem împreuna cu carnea macinata într-o tigaie în ulei,
la rumenit. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dam tigaia la racorit.
Fierbem orezul în apa cu sare si praful de curry.
(Orezul îl fierb asa: 1 portie orez la 3 portii apa (1:3) ,
încît sa nu mai fie nevoie sa-l scurg... ca nu mai ramîne apa )
Cît este înca fierbinte, îl amestecam cu brînza topita si iarba ciorii.
Îl adaugam la carnea macinata si amestecam.
Taiem ardeii pe jumatate, si-i umplem cu amestecul de orez si carne.
Asezam ardeii într-o tava/forma în care punem ceva ulei,
si dam în cuptorul preîncalzit la 220°C, timp de 25 minute.
(Daca observati ca se coc prea repede, puteti sa-i acoperiti cu folie de aluminiu,
pe care o îndepartati cu 5 minute înainte de a-i scoate din cuptor).
Servim cu ceva verdeata tocata deasupra.
Am mers pe aceeasi nota, folosind iarba ciorii.
Arata absolut delicios .
ReplyDeleteMaya, iti urmaresc blogul cu mare interes de ceva timp. Inca nu am incercat din retetele tale, dar pot spune ca arata toate delicio.
ReplyDeleteAm si eu o curiozitate offtopic. Pozele tale sunt senzationale, atata culoare si detaliu. Nu stiu daca te-a mai intrebat cineva asta, nu am citit tot blogul si comentariile, in schimb indraznesc sa te intreb ce fel de apart foto folosesti: point and shoot, slr, ce anume?
Multumesc, Simona
Arata extraordinari .. si chiar e o minunata reteta de cina.
ReplyDeleteLala,merci.Poate încerci.Mie-mi place mult ardeiul gras,pregatit astfel.
ReplyDeleteSimona,merci :)
ReplyDeleteAm un DSLR (Canon Eos)
Bianca,daca-ti place ardeiul gras umplut,este aproape imposibil sa nu-ti placa.Eu ador reteta asta,pentru ca ardeiul îsi pastreaza cît de cît textura,aroma si dulceata :)
ReplyDelete1)arata super:-)
ReplyDelete2)imi iau cat de curand un aparat foto mai performant:-)
Adi,tre' sa probezi ardeiu asta!E bun!
ReplyDeleteCe camera îti cumperi?Hai zi,nu tine secret! :P
(sa stii ca trec pe la tine.Am vazut ca ai fost la vînatoare..si l-ai omorît pe Ruben :D )
Pozele sunt wow wow wow! Musai trebuie schimb obiectivul! Inca nu m-am hotarat... Sa-mi iau oare un macro?
ReplyDeleteAbia astept să se inventeze internetul cu gust si cu miros, apoi cu delivery. Mmmmm!
ReplyDeleteIna,daca vrei sa prinzi în detaliu,ia-ti macro :)
ReplyDeleteEu înca nu am un macro..dar as vrea :D
Pup!
Caline,ai grija ce-ti doresti! :D
ReplyDeleteCît despre delivery..asta merge:)
Miha mea draga, m-am lipit si eu de ardeiul tau cu privirea, hi, hi...caci arata intr-un mare (si apetisant) fel! :))
ReplyDelete...si pe langa asta, am venit sa te invit, macar pentru cateva secunde, pe la mine...unde te asteapta un premiu deosebit: Blogger Oscar, pe care il meriti cu desavarsire!!!
Te pup dulce si te urmaresc cu mare drag...chiar daca asa, mai din umbra :P
Laura,cu mare întîrzîiere îti multumesc pentru premiu,si ma simt onorata! te pup :)
ReplyDeleteeste foarte interesanta ideea...
ReplyDelete