- 15 bucati sparanghel verde
- 15 felii subtiri bacon
- 3 linguri parmigiano reggiano, razuit
- 20 g unt
- 1/2 lingurita zahar
- 1 felie lamîie
- piper
- ulei de masline
- sare(fac.)
Spalam si curatam sparanghelul.
Punem sparanghelul la fiert maxim 3-4 minute (de cînd începe a clocoti usor),
împreuna cu o bucatica de unt, zahar si o felie de lamîie.
Zaharul îi ia din aroma herba, lamîia îi pastreaza culoarea proaspata,
iar untul îi da un aspect mai placut/lucios.
Dupa ce îl scoatem din oala îl lasam sa se racoreasca.
Nu se lasa la racit complet, ci doar cît sa nu ne ardem la degete.
Fiecare sparanghel se înfasoara într-o felie de bacon,
si se aseaza într-un vas termorezistent.
Se pipereaza, se sareaza doar daca este nevoie.
Atentie, baconul este de obicei sarat destul.
Se presara parmigiano, se stropeste cu ulei de masline,
si se da în cuptorul preîncalzit la 200 °C, pîna se rumeneste/dupa plac.
Eu am servit,stropit cu suc de lamîie si bagheta alba.
Imi ploua in gura :P :P :P , ce bine arata
ReplyDeleteArata dumnezeiesc ! O sa incerc si eu, neaparat !
ReplyDeleteuhmmmmmmmmmmmmmmm! ce pofta ;-)
ReplyDeleteEu nu mai zic nimic. Arata de milioane si cred ca e si delicios!
ReplyDeletearata foarte bine....nu am mai mancat demult ....m-ai inspirat din nou...
ReplyDeleteDraga mea, te astept cu un premiu pe blogul meu.
ReplyDeleteIsa,sînt bunuti tare.Parca tie-ti place mult,sparanghelul :)
ReplyDeleteEu îl ador.AM vazut la tv,doar în fuga,cumva facut pane,dar nu în panada clasica..ceva mai deosebit.Trebuie sa cercetez! :D
Merci,Leo :)
ReplyDeleteÎncearca,n-o sa-ti para rau!
Kris,le place copiilor tai sparanghelul.Fica-mea nu se da în vînt deloc..doar daca e lesinata de foame,manînca..în rest nu :D
ReplyDeleteBunny,mie-mi place tare mult.Facut oricum..si doar tras în ceva ulei de masline si usturoi,sau doar grilat..sau cu sunca si sos hollandaise..sau,sau..sparanghel sa fie,si daca se poate doar verde :)
ReplyDeleteAdriana,asa îmi culeg si eu inspiratii.De multe ori cînd sînt în pana,trec cu ochiul peste bloguri.Culeg idei,si apoi fac ceva bun :)
ReplyDeleteVicky,ma coplesesti cu premii.
ReplyDeleteMerci,te pup :)
le-am pus in cuptor, abia astept sa fie gata :)
ReplyDeleteSper sa-ti placa,Crenguta :)
ReplyDeleteam papat :) ce minunatie :) ne-a placut la nebunie , ce ne-am face fara site-ul tau :)
ReplyDeleteAzi i-am facut si am uitat de..dieta...:-)))
ReplyDeletePs. Marei ii plac dar fara branza, o sa-i fac data viitoare si asa.
Sotului ii plac cu ou, omleta, dar i-au placut tare mult si asa ;-)
Maya, ador reteta asta...chiar acum am sparanghelul la fiert.
ReplyDeleteCrenguta,iarta-mi raspunsul taaare întîrzîiat.Sper ca ti-au placut :)
ReplyDeletekris,scuze pentru întîrzîiere.Ma bucur ca i-ai încercat! :)
ReplyDeleteUn an nou bun îti doresc! :*
Dana,sa-ti fie de bine!Te pup!
ReplyDeleteSarut-mana pentru reteta! Tare bun, e la cuptor iar :)
ReplyDeleteMaria, pofta buna :)
ReplyDelete