May 4, 2009

Sparanghel cu bacon si parmezan




Photobucket

Photobucket


  • 15 bucati sparanghel verde
  • 15 felii subtiri bacon
  • 3 linguri parmigiano reggiano, razuit
  • 20 g unt
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 felie lamîie
  • piper
  • ulei de masline
  • sare(fac.)



Spalam si curatam sparanghelul.


Photobucket


Punem sparanghelul la fiert maxim 3-4 minute (de cînd începe a clocoti usor),
împreuna cu o bucatica de unt,  zahar si o felie de lamîie.
Zaharul îi ia din aroma herba, lamîia îi pastreaza culoarea proaspata,
iar untul îi da un aspect mai placut/lucios.


Photobucket


Dupa ce îl scoatem din oala îl lasam sa se racoreasca.
Nu se lasa la racit complet, ci doar cît sa nu ne ardem la degete.


Photobucket


Fiecare sparanghel se înfasoara într-o felie de bacon,
si se aseaza într-un vas termorezistent.


Photobucket


Se pipereaza, se sareaza doar daca este nevoie.
Atentie, baconul este de obicei sarat destul.
Se presara parmigiano, se stropeste cu ulei de masline,
si se da în cuptorul preîncalzit la 200 °C, pîna se rumeneste/dupa plac.


Photobucket



Photobucket




Eu am servit,stropit cu suc de lamîie si bagheta alba.


Photobucket







Asparagus With Prosciutto on FoodistaAsparagus With Prosciutto

22 comments:

  1. Imi ploua in gura :P :P :P , ce bine arata

    ReplyDelete
  2. Arata dumnezeiesc ! O sa incerc si eu, neaparat !

    ReplyDelete
  3. uhmmmmmmmmmmmmmmm! ce pofta ;-)

    ReplyDelete
  4. Eu nu mai zic nimic. Arata de milioane si cred ca e si delicios!

    ReplyDelete
  5. arata foarte bine....nu am mai mancat demult ....m-ai inspirat din nou...

    ReplyDelete
  6. Draga mea, te astept cu un premiu pe blogul meu.

    ReplyDelete
  7. Isa,sînt bunuti tare.Parca tie-ti place mult,sparanghelul :)
    Eu îl ador.AM vazut la tv,doar în fuga,cumva facut pane,dar nu în panada clasica..ceva mai deosebit.Trebuie sa cercetez! :D

    ReplyDelete
  8. Merci,Leo :)
    Încearca,n-o sa-ti para rau!

    ReplyDelete
  9. Kris,le place copiilor tai sparanghelul.Fica-mea nu se da în vînt deloc..doar daca e lesinata de foame,manînca..în rest nu :D

    ReplyDelete
  10. Bunny,mie-mi place tare mult.Facut oricum..si doar tras în ceva ulei de masline si usturoi,sau doar grilat..sau cu sunca si sos hollandaise..sau,sau..sparanghel sa fie,si daca se poate doar verde :)

    ReplyDelete
  11. Adriana,asa îmi culeg si eu inspiratii.De multe ori cînd sînt în pana,trec cu ochiul peste bloguri.Culeg idei,si apoi fac ceva bun :)

    ReplyDelete
  12. Vicky,ma coplesesti cu premii.
    Merci,te pup :)

    ReplyDelete
  13. le-am pus in cuptor, abia astept sa fie gata :)

    ReplyDelete
  14. Sper sa-ti placa,Crenguta :)

    ReplyDelete
  15. am papat :) ce minunatie :) ne-a placut la nebunie , ce ne-am face fara site-ul tau :)

    ReplyDelete
  16. Azi i-am facut si am uitat de..dieta...:-)))
    Ps. Marei ii plac dar fara branza, o sa-i fac data viitoare si asa.
    Sotului ii plac cu ou, omleta, dar i-au placut tare mult si asa ;-)

    ReplyDelete
  17. Maya, ador reteta asta...chiar acum am sparanghelul la fiert.

    ReplyDelete
  18. Crenguta,iarta-mi raspunsul taaare întîrzîiat.Sper ca ti-au placut :)

    ReplyDelete
  19. kris,scuze pentru întîrzîiere.Ma bucur ca i-ai încercat! :)
    Un an nou bun îti doresc! :*

    ReplyDelete
  20. Dana,sa-ti fie de bine!Te pup!

    ReplyDelete
  21. Sarut-mana pentru reteta! Tare bun, e la cuptor iar :)

    ReplyDelete