_________________________recipe by Laura Laurentiu
O reteta delicioasa, foarte usoara în calorii si de realizat :)
- 4 dovlecei/aprox. 1 kg
- 250 ml iaurt
- 50 ml ulei de masline
- 1 mîna de mozzarella uscata
- pesmet
- sare
- usturoi uscat din rîsnita
- piper
- marar uscat
- marar proaspat
Am curatat dovleceii doar partial,adica în dungi :P ,
si i-am presarat cu sare.I-am lasat asa vreun sfert de ora.
Am pregatit pesmetul si brînza razuita
(mai bine o dati pe ochiurile mici ale razatorii,nu ca mine pe alea mari )
Iaurtul l-am amestecat cu usturoi uscat din rîsnita,
sare,piper,marar uscat si marar proaspat
(as fi pus doar proaspat,dar în gradina de acasa nu mai am,
si la cealalta nu mai aveam timp sa ajung)
Am dat dovleceii prin acest iaurt,
apoi prin amestecul de pesmet si mozzarella uscata,
dupa care i-am asezat pe o tava cu hîrtie de copt.
La cuptor,au stat vreo 25 de minute la 190-200 °C
I-am servit cu un sosulet gen tzatziki facut din:
iaurt,ulei de masline,sare,marar tocat,usturoi proaspat
si castravete de gradina taiat cubulete.
Sînt foarte crocanti în exterior,si moi/suculenti în interior.
Peste a doua portie,am spray-at dovleceii cu ulei de masline
(înainte de a-i baga la cuptor)
Un deliciu!
Multumesc Laurei Laurentiu!
si i-am presarat cu sare.I-am lasat asa vreun sfert de ora.
Am pregatit pesmetul si brînza razuita
(mai bine o dati pe ochiurile mici ale razatorii,nu ca mine pe alea mari )
Iaurtul l-am amestecat cu usturoi uscat din rîsnita,
sare,piper,marar uscat si marar proaspat
(as fi pus doar proaspat,dar în gradina de acasa nu mai am,
si la cealalta nu mai aveam timp sa ajung)
Am dat dovleceii prin acest iaurt,
apoi prin amestecul de pesmet si mozzarella uscata,
dupa care i-am asezat pe o tava cu hîrtie de copt.
La cuptor,au stat vreo 25 de minute la 190-200 °C
I-am servit cu un sosulet gen tzatziki facut din:
iaurt,ulei de masline,sare,marar tocat,usturoi proaspat
si castravete de gradina taiat cubulete.
Sînt foarte crocanti în exterior,si moi/suculenti în interior.
Peste a doua portie,am spray-at dovleceii cu ulei de masline
(înainte de a-i baga la cuptor)
Un deliciu!
Multumesc Laurei Laurentiu!
minunat ti-au iesit...dar eu is nebuna dupa condurasii aia din farfurie,ador aceste flori delicate!
ReplyDeleteAlison,îti place sa le si manînci?
ReplyDeleteEu am probat în salata,si mi-au placut :D
pai stiu ca sunt comestibile,dar nu am incercat.ca inca ochiul meu nu le-a zarit,dar cind fenomenul se produce,cred ca voi incerca...desi,la cit de delicate sunt si pline de culoare,totodata...nu-i o impietate,oare?
ReplyDeleteMaya, mie imi plac vinetele f mult. Crezi ca ar merge facute asa? Multumesc!
ReplyDeleteAlison..acu de la 2-3 flori n-o fi bai :)
ReplyDeleteLavinia,nu am încercatcu vinete,dar sa stii ca ma bate gîndul si pe mine :D
ReplyDeleteFa tu,si-mi zici cum au iesit.Eu le-as taia felii rotunde :)
Nu am mai avut rabdare sa astept raspunsul si am facut si dovlecei si vinete - asa le si taiasem,rondele. Ce sa zic de vinete... parca nu se regaseste nimic din gustul vinetei facut asa. Nu-i rau da nici senzational. Aseara am mancat la cineva vinete taiate rondele si facute pe gratarul de la aragaz iar peste a pus un ''sos'' din ulei de masline,lamaie, usturoi pisat si patrunjel. Sa tot fi mancat. De altfel, dupa mine, gustul vinetei este pus mai bine in evidenta copt pe gratar, fie el si de aragaz.
ReplyDeleteNumai bine!
Hallo Maya,
ReplyDeleteMinunat aratä. Compliment. O sä le fac si eu Zilele astea.
Vinetele nu merg pentru cä au o Texturä prea fragilä si prin Continutul de Apä care este egal cu Castravete isi pierde toate Aromele.
Vinetele atuncia merg dacä inainte se präjesc färä Ulei si dupä aceia paniert.
Salutäri Jacob
Maya, cand ma uit pe blogul tau, trebuie sa fiu satul. Altfel... iar ma apuc de gatit!
ReplyDelete:-)
Am facut si eu zukkini crocanti, au iesit deliciosi! Iti multumesc pentru reteta!:-)))
ReplyDeleteAm incercat si eu ieri ca nu aveam mai nimic de mancare acasa de cat ceva dovlecei si vizitasem blogul asa ca mi-am zis ca ar merge sa fac.Am folosit smantana in loc de iaurt pentru ca nu am avut, dar au iesit foarte bine si gustosi.
ReplyDeleteMerci,Lavinia! :)
ReplyDeleteJacob,merci.Daca ajung sa încerc,o sa îti spun cum au iesit :)
ReplyDeleteal2lea,asta poi s-o faci si dupa ce ai gatit..ca merge repede si e usurica a calorii :)
ReplyDeletegabojsza,cu placere! :)
ReplyDeletecalatorieintrecut,ma gîndesc c-au fost foarte buni si cu smîntîna!
ReplyDeletei-am dat gata pe băieţii mei (fiu şi soţ) cu reţeta ta, chiar dacă am folosit telemea, singura brânză din frigider! Au ieţit delicioşi.
ReplyDelete