-Cranberry Muffins-
- 250 g faina
- 150 g cranberries
- 160 g zahar
- 160 g unt moale
- 100 ml lapte
- 3 oua mari
- 1 lingurita cu vf. praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- zeama de lamîie
- coaja de lamîie
Punem într-un bol faina, praful de copt, zaharul, coaja de lamîie si untul.
Amestecam bine ingredientele/le mixam. Adaugam ouale si laptele.
Stingem bicarbonatul cu zeama de lamîie si-l turnam la aluat. Mixam mai departe.
Poate o sa va întrebati de ce praf de copt si bicarbonat.
Bicarbonatul confera muffins-ilor textura aceea usor umeda/tipic Muffin.
Adaugam si cranberries (eu le-am tocat grob) si amestecam usor.
Ungem forma de mufins cu unt si tapetam cu faina.
M-am tot saturat sa coc în hîrtie..fac si eu ceva pentru planeta :)
Cu o lingura punem aluatul în adînciturile formei.
Dam tava în cuptorul preîncalzit la 180°C.
Dupa 10 minute coborîm temperatura la 160°C si mai lasam 15-maxim 20 minute.
Ies foarte usor din forma.
Sînt foarte pufoase, au o textura excelenta(pentru papila mea) si nu sînt grase.
Facute cu margarina, textura e diferita..arata mai grase si se si simte asa.
(Iar margarina nu e sanatoasa :P )
Amestecam bine ingredientele/le mixam. Adaugam ouale si laptele.
Stingem bicarbonatul cu zeama de lamîie si-l turnam la aluat. Mixam mai departe.
Poate o sa va întrebati de ce praf de copt si bicarbonat.
Bicarbonatul confera muffins-ilor textura aceea usor umeda/tipic Muffin.
Adaugam si cranberries (eu le-am tocat grob) si amestecam usor.
Ungem forma de mufins cu unt si tapetam cu faina.
M-am tot saturat sa coc în hîrtie..fac si eu ceva pentru planeta :)
Cu o lingura punem aluatul în adînciturile formei.
Dam tava în cuptorul preîncalzit la 180°C.
Dupa 10 minute coborîm temperatura la 160°C si mai lasam 15-maxim 20 minute.
Ies foarte usor din forma.
Sînt foarte pufoase, au o textura excelenta(pentru papila mea) si nu sînt grase.
Facute cu margarina, textura e diferita..arata mai grase si se si simte asa.
(Iar margarina nu e sanatoasa :P )
Mmmm! I love muffins & cranberries!!! And I love you (da asta deja stiai)! Ce faine ti-au iesit! Superbe!
ReplyDeleteP.S. M-am hotarat asupra obiectivului: un fotograf profesionist mi-a recomandat Canon 60 mm macro. Tu ce spui? E ok? Ca vreau sa fie bun si pt fotografii de detaliu, macro, dar si pt fotografii tip landscape sau portret. Am auzit ca e f bun. Dar vreau si parerea ta.
Te imbratisez cu drag!
uff cum arata!poate o sa incerc si eu ...dar sa vedem ... :)
ReplyDeletebuna! Arata super ,ca de obicei si cred ca s deliciu . Maya ce aparat de fotografiat ai ?
ReplyDeleteAi vazut ca mi-am mai facut un blog?:)) http://diete-post-retete.blogspot.com/ te astept si pe acolo,daca ai timp. Multumesc, o seara placuta!
foarte frumosi muff.!merisoare din astea eu nu am prea vazut pe la noi,or fi?in ce zona?
ReplyDeleteIna,i love you tooo! :)
ReplyDeleteObiectivul e bun.Ti l-ai luat deja? :D
Sa vezi ce de fotgrafii frumoase o sa faci!SI-asa în ultima vreme faci doar poze superbe.De-acum vor fi toate wowww! :)
Flore..dar sa vedem ce? :P
ReplyDeleteÎncearca-i ca-s buni!
Ana,o sa trec si noul blog pe listuta mea.Am un canon EOS 400D.
ReplyDeleteO zi frumoasa si tie :)
Alison,nu stiu în ce zona se gasesc la voi..eu le-am luat din comert.
ReplyDeleteMultumesc :)
Am primit intre timp un Canon 70-300 mm f/4-5.6 IS... No macro... Parintii mei mi l-au luat din Japonia, nu stiau saracutii exact ce imi trebuie. E bun insa nu e pt macro. Cred ca tot imi voi lua un 60 mm ca is innebunita dupa el ;)
ReplyDelete@ Alison
- merisoare gasesti la punga la Metro sau Real, la raionul de seminte.
Ina,excelent si asta!Cu asta poti face poze faine în natura(si nu numai )! :)
ReplyDeleteMaya, facut sub forma de praji, buna tare! A papat si al meu sot, desi imi daduse interzis o luna la facut prajituri... ce spun a a mancat... A dovedit singur juma de tava, si nu e fac prajituri. Multam!
ReplyDelete