July 20, 2009

Rulade de peste cu morcov si dovlecel

Reteta Denisei

În ultima vreme,Denise,nu prea mai serveste niciun fel de animal.Pestele înca îl adora....asa ca tot rasfoieste reviste culinare ,si face cîte o cruciulita mica în dreptul retetelor care îi plac si vrea sa le faca singura ,sau împreuna cu mine(si daca nu are timp..sa i le fac eu :D )La aceasta reteta,ne-am inspirat dintr-un reportaj foarte vechi despre Orient Express..(acolo era vorba de filet de vita..dar na :P )


Ingredientele si gramajele retetei sînt pentru o portie.


  • 2 filet de Rotbarsch/Redfish/Sebastes marinus
  • 50 g dovlecel
  • 50 g morcov
  • 100 g cartof
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamîie
  • sare
  • piper
  • rozmarin uscat din rîsnita



Stropim pestele cu suc de lamîie,saram,piperam
si lasam 10-15 minute la rece sa traga.


Attached Image


Între timp pregatim legumele.
Taiem dovlecelul si morcovul bastonase subtiri,
si le punem într-o lingura de ulei la rumenit(neaparat într-o tigaie teflonata!)
Le condimentam cu rozmarin uscat din rîsnita,dupa care le scoatem la racorit.


Attached Image


Attached Image



În aceeasi tigaie,punem feliile de cartof taiate subtire,la prajit.
Cînd încep a se rumeni,adaugati 1 lingura de apa,si lasati pîna scade,apoi întoarceti.
Daca nu-s destul de moi,repetati operatia cu lingura de apa.
Condimentati,sarati dupa plac.Pastrati la cald.
(în timp ce cartofii se prajesc,facem ruladele)


Attached Image


Împartim bastonasele de dovlecel si morcov în jumatate si le asezam la capatul filetului de peste.
Rulam.


Attached Image


Attached Image


Continuam sa gatim în aceeasi tigaie.
Adaugam înca o lingura de ulei,asezam ruladele si le prajim pe toate partile.
(Daca rulada nu este stabila,putem face asta cu un scobitor.
Nu este neaparat nevoie,e chiar foarte stabila si fara..dar depinde si de textura pestelui folosit)


Attached Image


Aranjam pe farfurie,si servim cu suc de lamîie.


Attached Image


Attached Image

8 comments:

  1. Hallo Maya,

    foarte elegant le-ai combinat. Compliment

    salutäri Jacob

    ReplyDelete
  2. rafinament si bun gust.ca sa nu mai zic ca e visul oricarui nutritionist la cit de sanatos e.felicitari!

    ReplyDelete
  3. Multumesc,Jacob! Multumesc si pentru raspunsul despre siropul de glucoza si lecitina.Nu am ajuns sa-ti raspund pe blog,ca-s tot pe-o fuga,dar reusesc sa citesc cîte ceva :)

    LG,
    M.

    ReplyDelete
  4. Alison,da e foarte sanatoasa,si are doar ceva putin peste 300 de calorii :)

    ReplyDelete
  5. imi place reteta !!! ... e de sezon , cu dovlecei :):) , iara cotrobai cata !!!!

    ReplyDelete
  6. Cotrobaie linistita.Eu am facut azi paste cu dovlecei si supa crema de dovlecei cu somon.Buneee! :D
    Te pup!

    ReplyDelete
  7. chiar azi am vazut pe un alt blog o supa crema de dovlecei , ce as mai face si eu , dar numa ptr mine.... ai mei stramba din nas :(

    ReplyDelete
  8. Desi noi sîntem mari amatori de supe creme,si chiar din dovleci,dar nu de genul asta-zucchini,asta a iesit excelenta,si a fost simpla de tot.Dar cred ca e din cauza dovlecilor din gradina.Proaspeti,si au o textura ferma,si foarte gustosi.

    ReplyDelete