- 800 g dovlecei
- 300 g feta
- 2 oua
- 5 linguri cu orez
- 3 linguri faina
- 100 ml ulei de masline
- sare de mare
- piper
- coriandru
- 50 ml apa(fac.)-eu nu am pus
Pentru deasupra:
- creme fraîche
- iaurt
- 1 ou
- ulei de masline
- sare de mare
Dupa preferinta,vom curata sau nu dovleceii.
Eu i-am curatat partial :)
Îi dam pe razatoarea mare,la fel si brînza feta.
Le punem într-un castron împreuna cu ouale,
faina si uleiul de masline(e dedesubt..sa nu-l uitati! :P )
Am lasat orezul 10 minute la înmuiat în apa calduta,
(nu se fierbe!Eu l-am lasat în apa calda,pentru ca am folosit
un orez de 20 minute,si mi-a fost frica ca nu se înmoaie destul)
apoi l-am adaugat împreuna cu condimentele la dovlecei.
Amestecam bine ,apoi turnam amestecul într-o forma de jena(sau portelan).
Presaram ceva faina.
Amestecam ingredientele pentru topping,si turnam deasupra,
dupa care bagam forma în cuptor la 180 °C,timp de 50-60 minute.
Se poate scoate si dupa 30-40 minute,dar mie îmi place mai auriu.
Multumesc Dorei,pentru minunata reteta!
Eu i-am curatat partial :)
Îi dam pe razatoarea mare,la fel si brînza feta.
Le punem într-un castron împreuna cu ouale,
faina si uleiul de masline(e dedesubt..sa nu-l uitati! :P )
Am lasat orezul 10 minute la înmuiat în apa calduta,
(nu se fierbe!Eu l-am lasat în apa calda,pentru ca am folosit
un orez de 20 minute,si mi-a fost frica ca nu se înmoaie destul)
apoi l-am adaugat împreuna cu condimentele la dovlecei.
Amestecam bine ,apoi turnam amestecul într-o forma de jena(sau portelan).
Presaram ceva faina.
Amestecam ingredientele pentru topping,si turnam deasupra,
dupa care bagam forma în cuptor la 180 °C,timp de 50-60 minute.
Se poate scoate si dupa 30-40 minute,dar mie îmi place mai auriu.
Multumesc Dorei,pentru minunata reteta!
Vine numai bine reteta pt. mine, mersi mult. Iubim dovleceii. PS: Te rog mult sa treci duminica pe la mine sa ridici un car cu premii. Einen schönen Sonntag, und liebe Grüße aus Hamburg. Cami-Camila
ReplyDeletetare draga imi e mancarica asta Maya... de cand ai postat-o ii tot dau roata si voi sfarsi prin a o face :) e tare frumoasa si cred ca e si buna!
ReplyDeleteCami,bun revenit din concediu :)
ReplyDeleteO sa trec pe la tine.Multumesc de premii.
Te pup,si o saptamîna frumoasa sa ai!
klausenburger,sa stii ca este buna.Mie mi-a placut chiar si rece :)
ReplyDeleteÎncearc-o :)
Vreau sa incerc si eu mancarea asta pt ca imi plac dovleceii foarte mult. Dar nu cred ca am vazut in comert creme fraiche. Cum se poate face aceasta creme fraiche sau cu ce se poate inlocui?
ReplyDeleteTamayra,creme fraîche,se poate înlocui cu o smîntîna acrisoara mai grosuta.
ReplyDeleteMultumesc de vizita :)