_______________________________________________________recipe by Eataly
- 350 g faina________________350 g Mehl
- 250 g unt moale____________250 g weiche Butter
- 250 g zahar_______________250 g Zucker
- 6 oua mari________________6 große Eier
- 2 linguri cacao_____________2 EL Kakao
- 1/2 plic praf copt___________1/2 Päckchen Backpulver
- 1 borcan de visine,fara sîmburi_____1 Glas Schattenmorellen,ohne Kerne
- ciocolata razuita_________________geraspelte Schokolade
Se freaca untul cu zaharul pîna devine spumos.
Butter mit Zucker schaumig rühren.
Se adauga ouale unu cîte unu,se mixeaza în continuare.
Die Eier einzeln dazugeben,weitermixen.
Se amesteca faina cu praful de copt,si se adauga lingura cu lingura la amestecul de oua.
Jumatate din aluat se pune într-o forma (28 cm Ø )unsa si tapetata cu faina.
În cealalta jumatate de aluat,amestecam cacaoa cernuta,
apoi îl adaugam peste cel deschis la culoare si îl nivelam.
Mehl mit Backpulver mischen ,löffelweise unter das Ei-Gemisch unterrühren.
Die Hälfte des Teigs in eine befettete, bemehlte Springform (28 cm Ø ) geben.
Unter die andere Hälfte des Teigs, gesiebten Kakao mischen,
dann gleichmäßig auf dem hellen Teig verteilen und glatt streichen.
Jumatate din aluat se pune într-o forma (28 cm Ø )unsa si tapetata cu faina.
În cealalta jumatate de aluat,amestecam cacaoa cernuta,
apoi îl adaugam peste cel deschis la culoare si îl nivelam.
Mehl mit Backpulver mischen ,löffelweise unter das Ei-Gemisch unterrühren.
Die Hälfte des Teigs in eine befettete, bemehlte Springform (28 cm Ø ) geben.
Unter die andere Hälfte des Teigs, gesiebten Kakao mischen,
dann gleichmäßig auf dem hellen Teig verteilen und glatt streichen.
Visinele bine scurse se presara peste alaut .
Dam prajitura în cuptorul preîncalzit la 170-180 °C,timp de 40 minute.
Die gut abgetropften Schattenmorellen auf dem Teig verteilen.
Den Kuchen im vorgeheizten Backofen bei 175-180°C 40 Minuten backen.
Dam prajitura în cuptorul preîncalzit la 170-180 °C,timp de 40 minute.
Die gut abgetropften Schattenmorellen auf dem Teig verteilen.
Den Kuchen im vorgeheizten Backofen bei 175-180°C 40 Minuten backen.
Crema de vanilie__________________Vanillecreme
- 1 budinca vanilie(Dr. Oetker) _______1Päckchen Puddingpulver Vanillegeschmack
- 100 g zahar______________________100 g Zucker
- 400 ml lapte______________________400 ml Milch
- 70 g unt_________________________70 g Butter
Între timp pregatim budinca dupa indicatiile de pe plic.
Se adauga untul,se amesteca bine si se lasa la racit.
Inzwischen die Vanillepudding nach Packungsangabe kochen.
Butter hinzufügen,gut durchmischen und kalt stellen.
Se adauga untul,se amesteca bine si se lasa la racit.
Inzwischen die Vanillepudding nach Packungsangabe kochen.
Butter hinzufügen,gut durchmischen und kalt stellen.
Se întinde crema peste prajitura rece si se lasa 2-3 ore în frigider.
Înainte de servire se orneaza cu ciocolata de lapte-sau amaruie,razuita.
Înainte de servire se orneaza cu ciocolata de lapte-sau amaruie,razuita.
Die Creme auf den erkalteten Kuchen streichen und für 2-3 Stunden in den Kühlschrank stellen.Vor dem Servieren mit geraspelter Milch-oder Zartbitterschokolade anrichten.
Multumesc,Eataly!
Danke,Eataly!
wow ce faina e , am pus-o pe lista mea de facut...super
ReplyDeleteYuuum arata genial, f estetic si banuiesc ca e la fel de gustoasa:D O sa imi surprind prietenii cu ea da, da :D
ReplyDeleteprajitura asta trebuie incercata ca tare bine arata . felicitari
ReplyDeleteEşti tare pricepută... arată super..
ReplyDeletesuperbissima prajitura!
ReplyDeleteoff topic:
sambata am facut sarmalele tale dezbracate. mi-nu-na-te! :*
O ce buna prjitura!
ReplyDeleteMaya,te asteapta la mine o imbratisare!O primesti?
Lecker klingt das, das werde ich vielleicht mal Ostern probieren.
ReplyDeleteHerzlichst Shoushou
Minunata..aspectoasa si cu ingrediente pe gustul meu !
ReplyDeletesalvez si eu reteta...mersi!
ciao!
foarte fina, iar blatul cu atat de mult unt sigur se topeste in gura :) ..e superba reteta.
ReplyDeleteCine este Eataly? are blog?
ador visinele. asta-i clar o treapta deasupra vechiului chec cu visine din copilarie. mmmmmm.
ReplyDeleteDraga Maya, tot ce faci tu, se transforma, se imbunatateste, parca atinse de o bagheta magica.Ma bucur ca m-ai vizitat.Eu te adteptam.
ReplyDeleteMaya, ti-a iesit perfect ;)
ReplyDeleteFelicitari!!
Maya arata de vis!!!
ReplyDeleteAntzule,ma bucur ca-ti place :)
ReplyDeleteRaluca,e foarte buna si are o textura placuta.
ReplyDeleteMultumesc,Miches Alexandra :)
ReplyDeleteMultumesc,Denisia :)
ReplyDeleteArcadio,sarmale dezbracate!Cool!
ReplyDeleteTe pup!
Mariana,trec imediat pe la tine! :D
ReplyDeleteSüße Grüße,Liebe Shoushou!
ReplyDeleteNicoleta,ma bucur ca-ti place :)
ReplyDeleteAri,merci!Da,Eataly are si blog.Uite aici adresa : http://lillyinthekitchen.blogspot.com/
ReplyDeleteReteta însa, eu am preluat-o de pe forum,de aici :
http://artaculinara.com/forums/index.php?/topic/894-prajitura-valurile-dunarii/
Dana,poate o faci.Sper sa-ti placa prajitura!
ReplyDeleteLilly,daca tu îti puneai blogul la semnatura în forum,îl gaseam mai repede =))
ReplyDeleteMerci,draga mea!Te pup!
Olgutza,perfect nu a iesit,pentru ca visinele trebuiau sa se scufunde.Atunci ar fi iesit prajitura "Valurile Dunarii".Pentru ca ouale folosite de mine au fost cam mici,prajitura a avut o texturamai densa,dar totusi frageda de la unt.
ReplyDeleteMerci,te pup!
Multumesc,Ina :)
ReplyDeleteMaya, eu-s mai timida si sfioasa.
ReplyDeleteLilly,draguta mea!Nu mai fi sfioasa! :)
ReplyDeleteFoarte faina reteta, Maya! Am facut-o in weekend si a iesit delicios. Dar cred ca totusi data viitoare voi incerca sa insiropez blatul cu siropul care ramane de la compot. Ce parere ai?
ReplyDeleteAd,sigur ca o poti însiropa cu siropul de la visine sau cu alt sirop,dupa plac.Eu as însiropa cu un sirop facut din suc de portocala,zahar si ceva apa.
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