March 23, 2010

Prajitura cu visine si ciocolata






_______________________________________________________recipe by Eataly
  • 350 g faina________________350 g Mehl
  • 250 g unt moale____________250 g weiche Butter
  • 250 g zahar_______________250 g Zucker
  • 6 oua mari________________6 große Eier
  • 2 linguri cacao_____________2 EL Kakao
  • 1/2 plic praf copt___________1/2 Päckchen Backpulver

  • 1 borcan de visine,fara sîmburi_____1 Glas Schattenmorellen,ohne Kerne 
  • ciocolata razuita_________________geraspelte Schokolade



Se freaca untul cu zaharul pîna devine spumos. 

Butter mit Zucker schaumig rühren. 



Attached Image


Se adauga ouale unu cîte unu,se mixeaza în continuare.

Die Eier einzeln dazugeben,weitermixen.


Attached Image


Se amesteca faina cu praful de copt,si se adauga lingura cu lingura la amestecul de oua.
Jumatate din aluat se pune într-o forma (28 cm Ø )unsa si tapetata cu faina.
În  cealalta  jumatate de aluat,amestecam cacaoa cernuta,
apoi îl adaugam peste cel deschis la culoare si îl nivelam.


Mehl mit Backpulver mischen ,löffelweise unter das Ei-Gemisch unterrühren.
Die Hälfte des Teigs  in eine befettete, bemehlte Springform (28 cm Ø ) geben.
Unter die andere Hälfte des Teigs, gesiebten Kakao mischen,
dann gleichmäßig auf dem hellen Teig verteilen und glatt streichen.





Attached Image


Visinele bine scurse se presara peste alaut .
Dam prajitura în cuptorul preîncalzit la 170-180 °C,timp de 40 minute.

Die gut abgetropften Schattenmorellen auf dem Teig verteilen.
Den Kuchen im vorgeheizten Backofen bei 175-180°C 40 Minuten backen.


Attached Image



 



Crema de vanilie__________________Vanillecreme


  • 1 budinca vanilie(Dr. Oetker) _______1Päckchen Puddingpulver Vanillegeschmack
  • 100 g zahar______________________100 g Zucker
  • 400 ml lapte______________________400 ml Milch
  • 70 g unt_________________________70 g Butter


Între timp pregatim budinca dupa indicatiile de pe plic.
Se adauga untul,se amesteca bine si se lasa la racit.

Inzwischen die Vanillepudding nach Packungsangabe kochen.
Butter hinzufügen,gut durchmischen und kalt stellen.

Attached Image


Se întinde crema peste prajitura rece si se lasa 2-3 ore în frigider.
Înainte de servire se orneaza cu ciocolata de lapte-sau amaruie,razuita.

 
Die Creme auf den erkalteten Kuchen streichen und für 2-3 Stunden in den Kühlschrank stellen.Vor dem Servieren mit geraspelter Milch-oder Zartbitterschokolade anrichten.


Attached Image


Attached Image



Attached Image


Attached Image
Multumesc,Eataly!
Danke,Eataly!

30 comments:

  1. wow ce faina e , am pus-o pe lista mea de facut...super

    ReplyDelete
  2. Yuuum arata genial, f estetic si banuiesc ca e la fel de gustoasa:D O sa imi surprind prietenii cu ea da, da :D

    ReplyDelete
  3. prajitura asta trebuie incercata ca tare bine arata . felicitari

    ReplyDelete
  4. Eşti tare pricepută... arată super..

    ReplyDelete
  5. superbissima prajitura!

    off topic:
    sambata am facut sarmalele tale dezbracate. mi-nu-na-te! :*

    ReplyDelete
  6. O ce buna prjitura!
    Maya,te asteapta la mine o imbratisare!O primesti?

    ReplyDelete
  7. Lecker klingt das, das werde ich vielleicht mal Ostern probieren.

    Herzlichst Shoushou

    ReplyDelete
  8. Minunata..aspectoasa si cu ingrediente pe gustul meu !
    salvez si eu reteta...mersi!
    ciao!

    ReplyDelete
  9. foarte fina, iar blatul cu atat de mult unt sigur se topeste in gura :) ..e superba reteta.
    Cine este Eataly? are blog?

    ReplyDelete
  10. ador visinele. asta-i clar o treapta deasupra vechiului chec cu visine din copilarie. mmmmmm.

    ReplyDelete
  11. Draga Maya, tot ce faci tu, se transforma, se imbunatateste, parca atinse de o bagheta magica.Ma bucur ca m-ai vizitat.Eu te adteptam.

    ReplyDelete
  12. Maya, ti-a iesit perfect ;)
    Felicitari!!

    ReplyDelete
  13. Antzule,ma bucur ca-ti place :)

    ReplyDelete
  14. Raluca,e foarte buna si are o textura placuta.

    ReplyDelete
  15. Multumesc,Miches Alexandra :)

    ReplyDelete
  16. Arcadio,sarmale dezbracate!Cool!
    Te pup!

    ReplyDelete
  17. Mariana,trec imediat pe la tine! :D

    ReplyDelete
  18. Süße Grüße,Liebe Shoushou!

    ReplyDelete
  19. Nicoleta,ma bucur ca-ti place :)

    ReplyDelete
  20. Ari,merci!Da,Eataly are si blog.Uite aici adresa : http://lillyinthekitchen.blogspot.com/

    Reteta însa, eu am preluat-o de pe forum,de aici :
    http://artaculinara.com/forums/index.php?/topic/894-prajitura-valurile-dunarii/

    ReplyDelete
  21. Dana,poate o faci.Sper sa-ti placa prajitura!

    ReplyDelete
  22. Lilly,daca tu îti puneai blogul la semnatura în forum,îl gaseam mai repede =))

    Merci,draga mea!Te pup!

    ReplyDelete
  23. Olgutza,perfect nu a iesit,pentru ca visinele trebuiau sa se scufunde.Atunci ar fi iesit prajitura "Valurile Dunarii".Pentru ca ouale folosite de mine au fost cam mici,prajitura a avut o texturamai densa,dar totusi frageda de la unt.
    Merci,te pup!

    ReplyDelete
  24. Maya, eu-s mai timida si sfioasa.

    ReplyDelete
  25. Lilly,draguta mea!Nu mai fi sfioasa! :)

    ReplyDelete
  26. Foarte faina reteta, Maya! Am facut-o in weekend si a iesit delicios. Dar cred ca totusi data viitoare voi incerca sa insiropez blatul cu siropul care ramane de la compot. Ce parere ai?

    ReplyDelete
  27. Ad,sigur ca o poti însiropa cu siropul de la visine sau cu alt sirop,dupa plac.Eu as însiropa cu un sirop facut din suc de portocala,zahar si ceva apa.

    ReplyDelete