Torteletts mit Toffee-Creme
Aluatul de tortelele pentru 12 bucati
Tortelettesteig für 12 Stück
Crema Toffee-Aici reteta!
- 140 g faina____________________140 g Mehl
- 120 g unt_____________________120 g Butter
- 1 galbenus____________________1 Eigelb
- 20 g zahar brun________________20 g brauner Zucker
Crema Toffee-Aici reteta!
Toffee Creme-Hier das Rezept!
Die Vertiefungen einer Muffinform damit auskleiden.
20 Minuten in Kühlschrank ruhen lassen.
Die Torteletts im vorgeheizten Ofen bei 190-200°C backen.
Se umple torteletele cu crema Toffe-Aici reteta!
Se orneaza torteletele cu felii de banana
(stropite cu zeama de lamîie) si zmeura.
- 2 linguri sirop de artar_________________2 EL Ahornsirup
- 180 ml smîntîna de frisca_______________180 ml Schlagsahne
- 140 g zahar brun______________________140 g brauner Zucker
- 6 linguri apa_________________________6 EL Wasser
- 12 felii de banana__________________12 Bananenscheiben
- 12 zmeurici______________________12Himbeeren
- zeama de lamîie pentru stropit bananele_Zitronensaft für Bananenscheiben beträufeln
Se cerne faina într-un castron. Se aduga untul, zaharul si galbenusul.
Das Mehl in eine Schüssel sieben. Die Butter, Zucker und Eigelb zufügen.
Ingredientele se freaca cu vîrfurile degetelor pîna se formeaza firmituri,
apoi se framînta rapid un aluat moale.
Die Zutaten mit den Fingerspitzen krümelig reiben
apoi se framînta rapid un aluat moale.
Die Zutaten mit den Fingerspitzen krümelig reiben
und dann rasch zu einem weichen Teig kneten.
Se împacheteaza în folie transparenta
si se da la frigider pentru 30 minute.
si se da la frigider pentru 30 minute.
Den Teig in Frischhaltefolie umwickeln und
30 Minuten in Kühlschrank ruhen lassen.
30 Minuten in Kühlschrank ruhen lassen.
Se împarte aluatul în 12.
Den Teig in 12 Portionen teilen.
Se roleaza cercuri pe masa de lucru usor înfainata, sau...
Auf eine leicht bemehlten Arbeitsfläche zu Kreisen ausrollen oder..
...între 2 foi de folie transparenta.
...zwischen 2 Lagen Klarsichtfolie.
Se îmbraca adînciturile formei de muffins.
Se lasa 20 minute în frigider la odihna.
Torteletele se coc 10 minute în cuptorul preîncalzit la 190-200°C.
Se lasa 20 minute în frigider la odihna.
Torteletele se coc 10 minute în cuptorul preîncalzit la 190-200°C.
Die Vertiefungen einer Muffinform damit auskleiden.
20 Minuten in Kühlschrank ruhen lassen.
Die Torteletts im vorgeheizten Ofen bei 190-200°C backen.
Se lasa în forma de muffins la racit.
Die Torteletts in der Muffinform abkühlen lassen.
Se umple torteletele cu crema Toffe-Aici reteta!
Die Torteletts mit Toffecreme auffühlen-Hier das Rezept!
Se orneaza torteletele cu felii de banana
(stropite cu zeama de lamîie) si zmeura.
Die Torteletts mit Bananenscheiben
(mit Zitronensaft beträufelt)und Himbeeren garnieren.
(mit Zitronensaft beträufelt)und Himbeeren garnieren.
Ce bine arata...si cred ca nu sunt rele deloc la gust!
ReplyDeleteSarbatori Pascale Fericite!
Nicoleta,merci!Nu,chiar nu sînt rele deloc :D
ReplyDeleteMerci,Antzule!
ReplyDeleteArata minunat. Eu nu am folosit inca siropul de artar. Nu l-am gasit. Anna Olson vad ca-l foloseste des la deserturile ei. Pupici. Sanda
ReplyDeleteDu bist unglaublich, ich kann mir den geschmack richtig gut vorstellen, so fein, so filigran, so knusprig....ich zerfließe hier ;-)))
ReplyDeleteInteresante Maya, arata super!
ReplyDeleteMa ucizi incet, in chinuri!
ReplyDeleteEu sunt la dietă de 10 zile, frustrata şi gata sa iau la bataie pe oricine manancă ceva dulce in preajma mea si tu vii cu fineturi d-astea in lista mea de bloguri! :((
wow! arata mortal!superbe! felicitari!
ReplyDeleteSanda,eu folosesc siropul de artar cel mai mult la clatite :D
ReplyDeleteTe pup!
Shoushou,danke!Lass die Toffee-Creme zerfließen :P
ReplyDeleteIch wünsche dir schöne Feiertage!
Merci,Catalina :)
ReplyDeleteJust me,merci :)
ReplyDelete@rcadia
ReplyDeleteHai mai,ce atîtea diete?Nu mai potriveste rochia mov? =))
Te pup,si nu mai te nervoza,de la o torteleta de asta nu s-a facut nimeni obez.Eu sînt durdulie si tot am mîncat doua ,na! :D
Arata foarte profesional, sunt convinsa ca gustul depaseste aspectul !
ReplyDeleteLa sfarsitul lunii mai voi avea de organizat o masa pentru vreo 50 de persoane, m-as bucura sa-mi permiti sa folosesc reteta ta atunci, pentru un desert usor...
Te urmaresc de mult, insa nu am intotdeauna timp sa comentez..
Ganduri bune!Felicitari pt tortelete!
Ana,multumesc de vizita.Ma bucur ca-ti plac torteletele.Sînt usor de realizat si se fac destul de rapid.
ReplyDeleteFoarte bine arata,si cred ca sant si gustoase rau pupici, ciao!!!
ReplyDeleteMerci,Gabriela :)
ReplyDeleteCe dragute sunt torteletele astea...sa le mananci din priviri, nu alta...si fotografiile sunt excelente, Maya, felicitari!
ReplyDelete