Stiti ca eu iubesc pastele, si da, mai stiti ca îmi place sa le si fac. Cu toate ca am ceva experienta, totusi prepararea lor îmi ia destul timp. Daca aveti de gînd sa faceti paste de casa de la cap la coada, trebuie sa va înarmati cu timp si o portie maaaare de rabdare. Nu-s înzestrata cu rabdare, dar pentru ca vreau neaparat ca pastele sa-mi reuseasca exact asa cum îmi doresc, ma pregatesc sufleteste :D
Aluatul:
- 150 g faina tip 00*
- 150 g gris de grîu dur macinat foarte fin**
- 3 oua
- 1 lingurita sare
**Semola di grano duro rimacinata, am folosit tot Barilla-per pane e pasta
Aluatul de paste este cel care-l fac de obicei. Am framîntat un aluat din faina, gris, sare si oua.
Aluatul se framînta pîna devine compact si se dezlipeste de pe mîini, atît si cît de pe planseta de lucru/sau vasul în care îl framîntati. Se formeaza o bila, se împacheteaza în folie alimentara
si se da la rece. Între timp m-am ocupat de umplutura.
Umplutura:
- 150 g spanac proaspat
- 250 g brînza de vaci (ricotta/Quark)
- 15 g pesmet
- 1 ceapa verde
- 1 catel usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- sare, nucsoara, piper
Balsamul:
- unt
- salvie
- pecorino
Am spalat spanacul, bio :P -din cultura proprie în cîteva ape, apoi l-am oparit.
Între timp am curatat si spalat ceapa si usturoiul si le-am tocat grob.
Usuroiul chiar deloc, pentru ca am folosit o capatîna tinerica cu bobite piticute.
Am calit usor cepa si usturoiul într-o lingura de ulei de masline,
Usuroiul chiar deloc, pentru ca am folosit o capatîna tinerica cu bobite piticute.
Am calit usor cepa si usturoiul într-o lingura de ulei de masline,
dupa care am adaugat spanacul oparit si foarte bine stors.
L-am mai plimbat si pe el scurt timp prin tigaie,
sa lege prietenie cu ceapa si usturoiul, apoi am lasat la racorit.
L-am mai plimbat si pe el scurt timp prin tigaie,
sa lege prietenie cu ceapa si usturoiul, apoi am lasat la racorit.
Am tocat spanacul racorit. Se poate toca cu cutitul sau cu mixerul vertical.
Am adaugat brînza si pesmetul, am condimentat si amestecat bine.
Umplutura am dat-o la frigider la odihna si m-am ocupat mai departe de aluat.
Am adaugat brînza si pesmetul, am condimentat si amestecat bine.
Umplutura am dat-o la frigider la odihna si m-am ocupat mai departe de aluat.
Eu portionez aluatul în 2-3 bucati, si cele care nu le folosesc le pastrez în frigider
într-o punga pîna le vine rîndul. Chiar daca lucrati aluatul destul de rapid, bucatile în asteptare ar
trebui macar acoperite cu un castron, altfel se usuca suprafata si apoi se întind mai greu.
într-o punga pîna le vine rîndul. Chiar daca lucrati aluatul destul de rapid, bucatile în asteptare ar
trebui macar acoperite cu un castron, altfel se usuca suprafata si apoi se întind mai greu.
În timp ce rolam aluatul m-am tot gîndit ce forma sa le dau.
Am diferite ustensile pentru a le da diferite forme, dar va spun sincer,
nu-mi place sa le folosesc. Asa ca m-am hotarît pentru metoda taraneasca...
Pintenul! :D
Am taiat patratele de aproximativ 6 cm.
Am pus cîte o lingurita de umplutura în mijloc.
Am diferite ustensile pentru a le da diferite forme, dar va spun sincer,
nu-mi place sa le folosesc. Asa ca m-am hotarît pentru metoda taraneasca...
Pintenul! :D
Am taiat patratele de aproximativ 6 cm.
Am pus cîte o lingurita de umplutura în mijloc.
Am pensulat marginile cu putina apa si am lipit triunghiuri.
Marginile de aluat ramase le-am suprapus si taiat fidelute subtiri.
Le las la uscat pîna mîine, cînd le voi trimite la scaldat într-o supa de pui.
Le las la uscat pîna mîine, cînd le voi trimite la scaldat într-o supa de pui.
Pastele umplute le-am fiert în apa cu sare.
Le-am scos cu o spumiera direct într-o tigaie în care am topit unt
cu ulei de masline si cîteva frunze de salvie, tocate.
Am scuturat tigaia de cîteva ori,gata!
Salvia, tot bio si din cultura proprie :D
Le-am scos cu o spumiera direct într-o tigaie în care am topit unt
cu ulei de masline si cîteva frunze de salvie, tocate.
Am scuturat tigaia de cîteva ori,gata!
Salvia, tot bio si din cultura proprie :D
Excelent arata,te felicit pentru rabdarea pe care o ai,eu rareori fac paste in casa.Si eu tot paste am facut doar ca mai rapideeee.TE PUP!
ReplyDeleteFlory,poate cîndva te apuca dorul de paste proaspete si faci!
ReplyDeletePupici xoxoxo
chiar ca iti trebuie rabdare sa le faci, dar cand le mananci ai o satisfactie!!(si mai adaugi un kg la greutate,pentru ca sant asa bune ca o pasta atrage alta pasta si asa mai departe pana le termini) ,felicitarile mele
ReplyDeleteCata rabdare ai si ce pofta imi e :D.
ReplyDeletesi mie mi-ai facut pofta de paste :):) ... cred ca o sa fac ceva rapid , timpul nu-mi permite altceva acum ..... felicitari pentru rabdarea de care ai dat dovada ;)... totul e sa vrei sa faci !!!!!
ReplyDeleteYaya,merci.Daca tot stam si numaram pastele,ajungem la sapa de lemn :D
ReplyDeleteGaby,be my guest :D
ReplyDeleteCatkitchen,asa e!Trebuie doar sa vrei :D
ReplyDeleteÎţi mai aduci aminte când am făcut eu Manti, după ce m-ai isterizat cu imaginile tale? Ei bine, în ziua aia am albit, deci eu alte paste nu mai promit =))
ReplyDeleteSunt bestiale, ca de obicei, dar calcă direct pe nervii mei :P
Hallölchen liebe Maya!
ReplyDeleteTe admir pt. rabdarea cu care prepari pastele fainoase!
Felicitari pentru reusita, multumiri pt. reteta si foto si SA VA FIE DE BINE!
Mi-a trecut si mie asa scurt prin cap sa-mi cumpar o masina de paste, dar mi-e teama ca, imi va lipsi timpul si o sa ocupe draguta masina, un loc intr-un raft la care ajung rar si este mereu prafuit :-)
Dar daca o sa mai vii cu asemena minunatii, poate poate m-a hotarasc totusi sa achzitionez una....inca ma tin in friu...sa vedem...
Mii de pupicei si muuuult spor si savare in continuare!
Laura S.
Imi ploua...in gura, categoric!si sunt la regim...ma pregatesc de plaja.
ReplyDeleteIoi Maya draga, trebuie sa nu mai vin pe-aici!
Imi place varianta asta , arata foarte bine si nu as refuza o portie!
ReplyDeleteArata foarte bine.Salvat reteta.Sint fun paste.O zi frumoasa!
ReplyDeleteArcadia,cine cedeaza dupa prima încercare,nu ajunge sa afle adevarul =))
ReplyDelete(Eu am început sa ma "tonez" =))))))))
...pen'ca am 3 fire de par alb!!!! :D
ReplyDeleteHallo,draga Laura!
ReplyDeleteMa bucur ca-ti plac pastele mele.
Eu cu masina nu m-am împrietenit deloc,si am donat-o.Am ramas la sucitorul meu de marmura,pe care nu-l poate înlocui nimeni!Din pacate începe sa se defecteze un mîner :(
N-are farmec facutul pastelor cu masina.Eu prefer sa le rolez manual.
Daca fac aluat doar din 3 oua,ca acum,nici macar aluatul nu-l framînt la robot,ci cu mîna.
Înainte uram sa-mi bag degetele prin faina,acum chiar îmi face Spaß :D
Puici!
Catalina,distractie misto la plaja! xoxoxo
ReplyDeleteAdela,ma bucur ca-ti plac pastele mele.Te servesc macar cu o portie virtuala :*
ReplyDeleteParadis,eu la fel.Sînt chiar prea fan paste =))
ReplyDeleteAm mancat de zeci de ori dar...numai cumparate,fierb in 4 min timp in care topesc untul cu salvia.N-am incercat niciodata sa le fac cu toate ca am 5 carti de facut paste italiene...dar sant prea lenesa,recunosc!
ReplyDeleteImi plac la nebunie raviolii cu spanat si ricotta asa ca voi continua sa-i cumpar!!!
Apreciez efortul tau si te felicit!!!
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeletePetronela,multumesc de apreciere si pentru vizita!
ReplyDeleteSalutari :)
Monkey,te-am adaugat în Blogroll.
ReplyDeleteO zi frumoasa si tie :)
Cata rabdare ai Maya.. Arata minunat, apetisant, socant de frumoase :))Pupici
ReplyDeleteAntonina,merci.Nu-s eu o rabdatoare,dar pentru paste îmi depasesc limitele :D
ReplyDeleteAstea umplute chiar le fac rar.Prea mult trebuie bibilite :D
Am notat si eu reteta, sunt sigura ca-s fantastice si, nu mai zic, sanatoase! Ce inseamna pecorino?
ReplyDeleteIonela,pecorino este o brînza de oaie,maturata cîteva luni.Este picanta,si razuita deasupra da o pastelor o aroma deosebita,dar se poate folosi si la condimentarea altor mîncaruri,sosuri.
ReplyDeleteBuna,
ReplyDeleteImi place reteta ta.
La umplutura ai lasat si ceapa si usturoiul sau le-ai folosit doar pt a aroma spanacul?
Care este rolul pesmetului?
Multumesc.
Elena
Le-am lasat în umplutura. Am macinat/tocat toul împreuna. Pesmetul tine umplutura mai bine. O leaga putin. Are rolul de a trage din umiditatea umpluturii.
Delete