Aminteste la gust foarte bine cu caramelul meu de portocale.
- 1 ananas copt
- 150 g zahar brun
- 50 g unt nesarat
- 1 pastaie de vanilie
- 1 gura de cognac
- sucul de la 3 portocale
trebuie sa arate bine si sa împrastie un parfum placut.
Cu cît mai multi si mai lungi solzi are un ananas,cu atît mai dulce este pulpa.
Aveti grija sa nu cumparati un ananas lovit.Petele maro provocate de lovituri,
strica toata aroma ananasului.
Cum curat eu ananasul:
-îi tai partea de jos
-îl asez pe partea taiata
-îl tin de motul de frunze si îi curat coaja de sus în jos(fîsii pe înaltime/lungime)
-apoi îi curat "ochii" ramasi cu un cutit cu lama subtire si lunga,pe diagonala
Am adaugat pastaia de vanilie despicata,untul,sucul de portocala si o gura de cognac.
Am dat ananasul la copt în cuptorul preîncalzit la 180°C timp de peste 2 ore.
În acest timp l-am tot întors cînd si cînd.
Dupa ce s-a racit putin,i-am facut proba cu o portie de iaurt.
Delicios!Multumesc,Laura!
Notite:
-nu a fost nevoie sa adaug pe parcursul coacerii,suc sau apa.Ananasul a fost foarte zemos.
-dupa parerea mea,se poate renunta la unt
-de la întors ananasul,au iesit bobitele de vanilie din pastaie,si au pistruiat sosul
(pe mine nu m-a deranjat.Nu as recurge la vanilie sintetica din motive estetice,prefer pistruii)
-ananasul în caramel de portocale,merge pe orice desert pe baza de lactate
(lapte cu orez,iaurt,lapte cu gris,budinca...si mortal : pe înghetata de cocos!!!...pe care eu o ador )
Foarte faina reteta. Si prezentarea...imi ploua in gura:) Normal...made by Maya:) Pup.
ReplyDeletemortal:))))))))) arata foarte bine si sunt sigura ca este super bun
ReplyDeleteHmmmm.... Să vii tu în Românica şi să nu-ţi vizitezi cuscra! Degeaba faci ananas în caramel de portocale, eşti de jale! :P
ReplyDeleteImi place cum arata, super. O zi placuta...
ReplyDeletecred si eu ca-i tare delicios.la cum arata nu am dubii,felicitari
ReplyDeleteAdorabila prezentarea Maya.. Mi-ai facut o poftaaa.. Pupici si o zi frumoasa
ReplyDeleteAnanas , m-ai nimerit din plin .Cu siguranta este delicios .
ReplyDeleteOfff... M-am omorat, la propriu :)) Monitorul meu are de suferit!
ReplyDeletewowwww! arata grozav! si banuiesc ca e si tare bun si gol si in combinatiile amintite de tine.
ReplyDeleteBianca,multumesc.si noua ne-a placut.
ReplyDeleteAzi am facut lapte cu gris,si l-am servit cu sirop si bucatele de ananas.Delicios!
Nil,chiar este foarte bun!
ReplyDeleteArcadia,draga mea cuscra,am fost doar scurt,un sfîrsit de saptamîna.Nu avem înca concedii,Denise mai are înca scoala pîna în August...
ReplyDeleteMiodrag,si tie o zi super!Multumesc!
ReplyDeleteYaya,merci xoxoxo
ReplyDeleteAntonina,draga mea pupici si o zi frumoasa si tie!
ReplyDeleteDorina,si eu sînt mare fan ananas!Mai ales în combinatie cu cocos :D
ReplyDeleteIrina,monitorul nu are nici o vina :D
ReplyDeletePupici! :)
Pansy,exact!E bun si gol..e bun si plin =))
ReplyDeleteDar cu înghetata de cocos e cel mai cel!Mie mi se pare combinatia dintre ananas si cocos...perfecta.Dar na,e vorba de papila mea =))
De cand potesc si eu la asemenea bunatate,dar n-am avut ocazia sa-l fac pana acum,cat despre inghetata ce sa zic,super mega delicioasa.Am sa incerc sa fac cu riscul sa pazwsc congelatorul vreo juma' de zi,ca nu am masina de inghetata!te pup!
ReplyDeleteexcelent
ReplyDeleteE cam greu să mai spui ceva... În cavitatea bucală plouă, cum se spune...
ReplyDeleteGânduri bune, Maya! Şi din partea Genucului!
Flory,merita sa te faci paznic de congelator! :D
ReplyDeleteMultumesc,Sergiu! :)
ReplyDeleteLisandrule,multumesc si întorc gîndurile bune voua.Un pupic pe obrajor,Geaninei! xoxoxo
ReplyDeleteImpecabil ti-a iesit iar prezetarea e de milioane, ca de obicei!!
ReplyDeleteCel mai bun ananas in Germania l-am cumparat. Nici nu se compara cu ce gasesc eu aici, din pacate. In general, nu pot consuma ananas pentru ca e foarte acid si ma simt cam aiurea la stomac dar in Germania am mancat zilnic aproape si m-am simtit perfect.
Te pup si multumesc ca ai incercat reteta!
Laura,eu rar am întîlnit aici ananas foarte acid.În general si cumpar varietatiele alea care au o eticheta pe care scrie de unde provin si ce fel de ananas este,si pe care este specficat daca este dulce si suculent.
ReplyDeleteEu patesc asa cu Kiwi verzi.Fac basicute pe limba.De la cei galbeni,nu.Aia sînt dulci si au aciditatea foarte scazuta.
Eu multumesc pentru idee,care de altfel este fantastica.Sotul meu nu e mare fan ananas,dar pregatit dupa reteta ta,a ajuns un favorit!
Pupici :*
Tare ma bucur ca v-a placut! Sa va fie de bine!
ReplyDeletePot spune ca primul ananas adevarat l-am mancat in Germania. L-am cumparat de la Edeka unde la sfarsit de saptamana exista o oferta tare faina, o punga de 5 kg cu diverse fructe care costa in jur de 5 euro. Excelente toate!
Si eu am aceiasi problema cu kiwi verde. Imi apar basicute si ma doare stomacul, deci ii cam evit desi imi plac mult si sunt extrem de sanatosi.
Pup cu drag!!
Da,la Edeka au de multe ori si tot felul de banane mai "speciale",mai mici,mai colorate,exotice,sau din cele pentru gatit...
ReplyDeleteUn sfîrsit de saptamîna frumos,
M.
Totdeauna e o placere sa ma plimb pe blogul tau. Trebuie sa recunosc ca pe langa pasiunea ptr bucatarie..ai talent si in arta foto.Cat despre acest ananas...delicios!!
ReplyDeleteMerci,Betty si îti multumesc pentru vizita!
ReplyDeleteO seara frumoasa,
M