Dana a spart gheata postînd prima reteta participanta la concursul de vara pe ArtaCulinara.Com,si pentru ca mi-a placut foarte mult,am facut-o pentru prînzul de sîmbata.Dana,merci! Aici puteti vedea reteta Danei : Click Aici
Ingrediente:
- 600 g filet de porc
- 10 felioare de chorizo
- 1 fir de ceapa verde
- 1/2 ardei gras,taiat fîsiute
- 50 g cascaval,taiat bastonase
- patrunjel tocat
- ulei de masline
- sare,piper tricolor din rîsnita
- 300 g porcini
- 200 g ciuperci maro(Egerlinge)
- 1 cub unt
- 1 esalota
- 200 ml smîntîna de frisca
- sare si piper din rîsnita
- orez(optional)
Am crestat filetul pe lungime.
L-am aplatizat cu ajutorul unei olite de fonta, între doua fîsii de folie alimentara.
Am asezat felioarele de chorizo pe mijloc.
Cascavalul si firul de ceapa l-am pus peste chorizo.
Deasupra am asezat si fîsiutele de ardei,am presarat patrunjelul.
Am folosit doar ardei rosu.Ai mei nu manînca ardei de alte culori.
Am folosit doar ardei rosu.Ai mei nu manînca ardei de alte culori.
Am rolat filetul,apoi l-am legat,iar la capete am închis cu cîte doua scobitori.
L-am condimentat cu sare si piper tricolor,si l-am rumenit usor într-o tigaie,
în putin ulei de masline,apoi l-am transferat într-o forma si l-am dat la cuptor.
în putin ulei de masline,apoi l-am transferat într-o forma si l-am dat la cuptor.
Am copt muschiuletul la 200°C timp de 25-30 minute,
dupa care l-am lasat aproximativ 10 minute la odihna,acoperit.
dupa care l-am lasat aproximativ 10 minute la odihna,acoperit.
În timp ce muschiuletul se cocea,am facut sosul de ciuperci si am pus orezul la fiert.
Am calit esalota în unt topit,am adaugat ciupercile curatate si tocate grob.
Dupa cîteva minute de amestecat în tigaie,am condimentat cu sare si piper,
si am daugat smîntîna lichida.Am mai lasat 2 minutele pe foc,gata.
Am calit esalota în unt topit,am adaugat ciupercile curatate si tocate grob.
Dupa cîteva minute de amestecat în tigaie,am condimentat cu sare si piper,
si am daugat smîntîna lichida.Am mai lasat 2 minutele pe foc,gata.
Am servit cu orez natur.Familia a spus : "mmmmm...",apoi s-a lasat tacerea.
Asta înseamna ca e atît de bun,încît trebuie savurat în liniste.
Asta înseamna ca e atît de bun,încît trebuie savurat în liniste.
arata foarte apetisant! si imi plac ciupercile mult! dar, o intrebare: de unde ai luat Kabelbinder-ele alea de bucatarie, cu floricele :))?!
ReplyDeleteChiar ca mmmm si vad ca ciupercile sunt de padure deci chiar ca mmmm...
ReplyDeleteZazuza,le-am comandat de la un Delikatessen-Laden din Salzburg.
ReplyDeleteUite link-ul : http://www.delikatessenladen.org/
Sînt exterm de prompti!
Bia,
ReplyDeleteda,bune de tot ciupercutele!
Zazuza,link-ul direct catre floricele : http://www.delikatessenladen.org/shop/delikatessen/kuechenutensilien/vakuumdeckel_verschluesse/silikon_verschluss_6er_set.6319865.html
ReplyDeleteVai!Ce-mi faci?Iti dau o portie de inghetata cu menta (tocmai am postat).imi dai si mie din papica ta?
ReplyDeleteIo n-am venit sa-ti ofer nimik,daca vrei ceva iti iei singuraaaaaa :))))),nu-i asa?
ReplyDeleteAm vazut si pe site,imi place tare mult,mai ales ca e cu porcusor.Pupici Maya!
DiaMar,buna idee cu înghetata de manta!
ReplyDeleteMerci :)
Flory,la tine am avut azi de luat pe alese!
ReplyDeletePupici!
Woooow!
ReplyDeleteSalivez instant, ochii bulbucati si inghit in sec :)))
Bun, mult prea bun! :)))
Maya,pai si aici tot un fel de dezmat e!Ce ne facem?
ReplyDeleteUn rasfat... un platou elegant.
ReplyDeletece dezmat!! vreau si eu din toate cate putin sa ajunga pentru toata lumea.. Si ce-mi plac bridele din silicon.. am si eu ;)) na, sa ma laud ;) tare bune si utile mai sunt ..Ciupercile sa fie putin mai multe in farfuria mea, te rog ;) Frumoasa prezentare.. Pupici Maya!
ReplyDeleteArata foarte apetisant, imi place tot ce ai gatit Maya, imi place tare mult aranjamentul , defapt nu o mai lungesc , imi place ca ai un rafinament nmeipomenit! Pupicei!
ReplyDeleteArata grozav!!!... si o prezentare pe masura!!! Mai ai o portie?
ReplyDeletePrezentare superba! Ca de obicei!
ReplyDeleteMultumesc pentru vizite, Maya!
Delicios, mi-ai facut o pofta cu sosul de ciuperci, yummy!!!
ReplyDelete:)) ah, daca stiam asta cand am fost la Salzburg :))) mercic mult, draga mea!
ReplyDeleteExcelent!
ReplyDeletevai, vai , ce bine arata muschiuletul umplut cu bunatati , iar de ciuperci nu mai zic ... as papa mereu !!!!!
ReplyDeletesuperba prezentare !!!
vai, vai , ce bine arata muschiuletul umplut cu bunatati , iar de ciuperci nu mai zic ... as papa mereu !!!!!
ReplyDeletesuperba prezentare !!!
Mamma mia, ce bine arata muschiuletul cu garnitura de "ciumpercute"... Dar eu m-am indragostit de chestiunile alea cu care l-ai legat... la italieni au doar sfoara de legat carnea, nu minunatii elegante... Pup si-o saptamina buna !
ReplyDeleteGaby,nu mai pofti,hai la masa! :D
ReplyDeleteTeo,pai "fuzionam" un meniu dezmatat! =))
ReplyDeleteSara,merci.Platoul e vechi,vechi.Îl am de la mama :D
ReplyDeleteAnto,si la noi a fost înghesuiala la ciuperci =)) Porcini au dat o aroma sublima,delicioasa...
ReplyDeleteAdela,multumesc pentru lauda.
ReplyDeletePupici :*
Licuta,nu mai am,dar cum spun mereu...daca o punem de-o hora,mai fac!No problem! :D
ReplyDeleteALexandrina,multumesc si eu :)
ReplyDeleteAlina,chiar delicioase au fost ciupercile.Asta datorita porcinilor :D
ReplyDeleteCu placere,Zazuza.Las' ca poate mai ai drum pe acolo :)
ReplyDeleteMerci,Sergiule! :)
ReplyDeleteDa,Cat,asa si eu...as mînca ciuperci toata ziua :)
ReplyDeletePupici!
Daniela,pai minunatiile alea de sfori,cu toate ca le-am comandat din Austria,vin de la italieni.Sînt facute de firma asta :
ReplyDeletehttp://www.silikomart.com/home_silikomart_it.html
Multumesc pentru vizita :*
E minunata mancarica pentru un sfarsit de saptamana!
ReplyDeleteImi place mult blogul tau si te urmaresc din umbra chiar daca nu las comentarii! Pupici si te astept pe la mine :)
Nu stiu daca ai remarcat un site renumit pt asa ceva, reteta ta apare aici:
ReplyDeletehttp://www.retete-sanatoase.ro/muschi-umplut-cu-orez-si-garnitura-de-ciuperci/
Am preparat reteta de doua ori, e o minunatie, doar "floricelele" mi-au lipsit...Felicitari!
ReplyDelete