Inspirata din nou de Dana, am pus de-o supa crema de ardei kapia. Stiti ca eu ma dau în vînt dupa supe creme de dovleac, dar si altele. De ardei însa, nu am facut pîna acum. A fost ceva nou pentru noi, si ne-a fericit papila. Am condimentat supa în functie de gusturile noastre, iar în timp ce "crosetam" la ea, m-a lovit inspiratia cu un mar, asa ca l-am integrat si pe el în supa. A iesit delicioasa! Merci, Dana!
Daca va plac supele cremuite de dovleac, pentru ca acum este sezonul, va recomand Small Sugar Pumpkin Soup - fresh, parfumata cu fileuri de portocala, Supa crema de dovleac Stripetti - picant, rustical, Hokkaido Pumpkin Soup - se poate si mai exotic, Supa crema de Butternut - clasic, When Patisson met Reblochon - finesco, relatie amoroasa... picant, rustical, gooooood!, Butternut soup & Gorgonzola - rafinata, picanta... ma opresc, ca altfel va ametesc. Pumpkin & Me... ♥ ♥ ♥
Ingrediente:
- 8 ardei kapia, grilati si decojiti
- 1 morcov, razuit
- 1 echalota mica, tocata grob
- 1 catel de usturoi, tocat grob
- 1 ardei iute, tocat
- 1 frunza de dafin
- frunze de busuioc
- chimion
- nucsoara
- piper
- sare
- 600-700 ml supa/sau apa fierbinte
- 1 mar curatat si feliat, optional
- cîte un mot de creme fraîche/ pro portie, optional
se repartizeaza într-un vas si se lasa acoperiti vreo 5-10 minute, dupa care se curata foarte usor.
Se caleste usor ceapa cu usturoiul si ardeiul iute, apoi se adauga morcovul razuit, se mai caleste vreo 2-3 minute, timp în care se condimenteaza cu sare, piper, nuscsoara, chimion. Se adauga ardeii copti/grilati, verdeata si apa sau supa fierbinte. Aici m-am lasat condusa de inspiratia de moment si am adaugat un mar curatat si feliat. Buna idee!
Se fierbe înca 10 minute, dupa care se îndeparteaza frunzele si se face supa crema cu mixerul vertical.
Am servit cu un mot de creme fraîche si pîine rumenita pe gratar.
Are o culoare superba! Felicitari, frumoasa prezentare!
ReplyDeleteCred ca e delicioasa, iar prezentarea este ca de obicei, superba!
ReplyDeleteNici eu nu am facut de ardei , dar nu are cum sa nu-mi placa , deja-i simt aroma ...superba culoare!!!
ReplyDeletemama mia ce bunatate de supa! o singura data am mancat, dar e bestiala si extra extra delicioasa!
ReplyDeletete pup
Wow...ce supa grozava!
ReplyDeleteGrozav arata supa ta si frumos prezentata!Pupici!
ReplyDeleteCe culoare frumoasa are si precis e foarte gustoasa .
ReplyDeleteAre o culoare de vis.De buna nu mai spun nimic.Pupicei!
ReplyDeletetare buna trebuie sa fie!
ReplyDeleteimi plac supele crema...e prima data cand aud de supa crema de kapia...dar cred ca este super...avand in vedere ca este leguma mea preferata...
ReplyDeleteSuper buna!!!Plina de arome si savoare!Pup!
ReplyDeleteCe supa faina!!! Super
ReplyDeletema tot mir de ce ma mir !esti grozava!
ReplyDeleteEsti superba in tot ce faci, te urmaresc zilnic de ceva timp si chiar m-am delectat cu "copiutele" mele executate dupa postarile tale.
ReplyDeleteM-ai convins! e super
ReplyDeleteMaya, supa asta suna tare bine si marul ala ma intriga asa de tare ca trebuie sa vad cum ii "sade" in supa :)
ReplyDeleteInteresanta combinatia de ardei kapia si mar.. Mie imi plac supele crema si cum am pregatit ardei kapia pt iarna ma aventurez si eu. Multumim pt idee!!
ReplyDeleteSalut Maya!
ReplyDeleteImi permit sa apelez la bunatatea ta ... mesajul meu este inafara subiectului ... este o rugaminte ... baietelui prietenei mele este fff bolnav ... Vladut are doar 3 ani jumate si are cancer ...poate fi salvat dar costa 30 000 euro ... eu si grupul "Sa-l ajutam pe Vladut" de pe facebook incercam sa strangem acesta suma ...suntem pe drumul bun ...problema e ca banii ne trebuie cat mai repede pt ca tratamentul il incepe din 17 noiembrie data cand trebuie platit jumatate din suma adica 15000 euro ... te rog daca poti ajuta-ne si tu ...cum poti ... chiar si mediatizarea cazului e fff important ...pt detalii intra te rog pe pagina mea si vei gasi toate detaliile, iar la finalul acestei campanii eu voi trece pe pagina mea de blog si al acestui copil minunat numele bloggerilor care ne-au ajutat ...
Vladut este un copil ...merita sansa sa TRAIASCA ... sa creasca, sa termine gradinita, apoi scoala, sa mearga la facultate, sa se afirme profesional, sa se indragosteasca, sa se casatoreasca, sa aibe copii si sa imbatraneasca ...merita sa treaca prin toatele fazele vietii asa cum o facem orice OM ...
multumesc si imi cer scuze daca acest mesaj te-a deranjat intr-un fel ...o zi buna
cu toata stima
Tunde Pantea
Supa ta este minunata, trebuie sa o fac si eu. Trebuie sa fie speciala. Pup!
ReplyDeleteMaya ma innebunesti cu pozele tale!! arat de expresive si tentante !! vreau vase ca ale tale !!! ;)) si mancarica din ele ;)) pupici
ReplyDeleteDupa o asemenea prezentare, gustul se poate ghici usor. Felicitari.
ReplyDeleteExcelent arata si cred ca-i foarte buna!
ReplyDeleteExcelenta idee, cred ca are un gust foarte bun.
ReplyDeleteNu pot decat sa inghit in sec .:)
ReplyDeleteArata superb,imi place mult si consistenta,pupici!
ReplyDeletedin toate legumele de pe fata pamantului mie cel mai mult imi plac ardeii.cu supa asta sigur m-ai nimerit.culoarea este superba.pup
ReplyDeleteE minunata!
ReplyDeleteTrebuie sa o incerc si eu!
Alexandrina, multumesc.
ReplyDeleteMerci, Cristina. E delicioasa daca adori aroma ardeilor grilati/copti.
ReplyDeleteCat, si pentru mine a fost prima data, si ne-a placut. Dar noi adoram ardeii copti. Pîna si Felix îi manînca copti :D
ReplyDeleteEmily, delicioasa si mai e si tare fina.
ReplyDeleteMerci, Miha.
ReplyDeleteTeo, merci draguta :)
ReplyDeleteDorina, e tare gustoasa si cum ziceam, fina. Are o textura matasoasa.
ReplyDeleteDiaMar, merci.
ReplyDeleteAndrea, chiar e tare buna. Mai ales daca-ti place :P
ReplyDeleteCoco, si eu ador ardeii, dar supa, pîna la asta, nu am probat niciodata.
ReplyDeleteLicuta, consistenta este deosebita. Matasoasa.
ReplyDeleteMerci, Bianca.
ReplyDeletePansy, ma rosesc precum supa! :D
ReplyDeleteGina, multumesc de vizite si de încredere. Ma bucur ca probezi din retete! Salutari si te ai astept :)
ReplyDeleteRamona, ma bucur ca te-am convins!
ReplyDeleteMihaela, marul ala îi da o dulceata care-i sade bine supei :D
ReplyDeleteDiana, marul ala îi da savoare si prospetime supicii. Si întareste tenta aia dulceaga a ardeiului. Papila mea spune ca potriveste :D
ReplyDeleteSara, este deosebita fata de alte supe creme. Am pomenit mai sus. Are textura aia matasoasa, fina.
ReplyDeleteAntonina, multumesc :)
ReplyDeleteDan si Ionela, de cum am vazut-o, am stiut ca o sa-mi placa.
ReplyDeleteCorina, este buna si daca-ti mai place si aroma ardeiilor, e si mai buna :D
ReplyDeleteIrina, supa este foarte aromata. Bucura papila!
ReplyDeleteLia, nu înghiti, fa si tu, ca sigur ai niste ardei frumosi prin congelator! Te pup!
ReplyDeleteFlory, consistenta, la prima vedere pare densa, dar e atît de fina ca se pierde printre papile :D
ReplyDeleteFancy, spor la treaba!
ReplyDeleteador pozele tale, mi se par atat de frumoase… Iti vine sa stai si sa le privesti continuu sau sa ti le pui desktop :)
ReplyDeleteMultumesc, Kadia!
ReplyDeleteGrilat ? Grob ?
ReplyDeleteCrezi ca pari mai elevata.....?
Irimescule, da, cred ca par chiar mai frumoasa, mai desteapta si mai marcanta din profil. Mai ales privita din avion! Ok asa? :D
ReplyDeleteGrilat? Grob? ? = ELEVAT???
Pe planeta ta, poate... la noi astia de pe Terra, doua cuvinte des întîlnite, ordinare chiar!
Auzi, dar tu crezi ca pari mai "activ" daca lasi comentarii de doi bani pe bloguri?
O zi superba,
M.
Echalota aia ce e? ceapa mica cumva?
ReplyDeleteNick, exact ceapa asta mica si lunguiata este : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/10/Echalote_p1040227.jpg
ReplyDeleteMultumesc de vizita :)
Eu tocmai am facut azi supa ta crema. Cu mici minusuri, adica nu am avut frunzele de busuioc si apoi, cred ca am scapat cam multa nucsoara pentru ca era cam picanta un pic, asa ca am pus la fiert niste frunze de patrunjel sperand sa-i mai ia un pic gustul picant. Cred ca nu m-am inselat. Culoarea e magnifica in vasul de fiert. Abia astept vara pentru bis. Merci.
ReplyDeleteoneway, o poti condimenta dupa gust si dispozitie.
ReplyDeleteEu folosesc nucsoare întregi. Le razui proaspat cînd am nevoie, asa nu risc sa scap prea mult. Aroma de nucsoara e super. Cu ani în urma nici sa n-aud de nucsoare, iar acum le ador :D
Si eu am inceput sa ador nucsoarea, multumesc pentru descoperirea ei. Acum o folosesc la diverse fripturi si mancaruri si e fantastica. Am sa incerc nucsoarele intregi (trebuie sa recunosc ca nu stiam cum se folosesc cele intregi). Thanks de idee.
ReplyDeletetare mult imi place blogul tau! abea l-am descoperit, dar e atat de plin cu idei bune....te voi urmari si eu de acum, poate iti va fac placere sa faci si tu la fel, desi eu sunt mica-mica !
ReplyDeleteImediat trec pe la tine :D
ReplyDelete