April 15, 2012

Supa crema de legume asortate

N-o fi chiar "demna" de masa festiva, dar pur si simplu aveam pofta de o supa crema, ca nu mai mîncasem de multa vreme. Si pentru ca tot aveam prea mult sparanghel care urma sa acompanieze cotletele de miel, am mai curatat cîteva legume si am facut rapid o supa crema din legume asortate.

     
        Ingrediente:
  • 1,3 litri supa de pui
  • 3 fire ceapa verde
  • 350 g sparanghel alb si verde (am folosit jumatatile fara vîrf- cele cu vîrf au fost pentru cotlete)
  • 3 tije de telina
  • 1 dovlecel verde
  • 1 cartof
  • 1 ardei pitic portocaliu
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • verdeata tocata (patrunjel, busuioc, oregano, marar)
  • sare, piper
Legumele de curata, spala si taie în bucati, apoi se rumenesc putin în ceva ulei de masline.


 

Se toarna supa si se lasa sa fiarba pîna se înmoaie legumele. 
Se adauga verdeata, se condimenteaza cu sare si piper, 
apoi se macina cu un mixer vertical pîna se obtine o crema fina. 
Nimic spectaculos, dar noua ne-a picat tare bine. Am mîncat-o cu pofta!

24 comments:

  1. Ce de culori frumoase acolo la tine!
    Sarbatori fericite Maya :)!

    ReplyDelete
  2. Draga Maya, Sarbatori fericite!

    O intrebare mica am. Eu nu pot manca grane si cartofi, iese supa si fara cartoful ala? Il pot inlocui cu altceva? Multumesc

    ReplyDelete
  3. Ce minunăție am reușit să prepar, stând împărțit între legume și rețeta doamnei Maya...Mi se mai îngăduie o urare de sănătate, însoțită de bucurii și tot atâtea delicii? Să fiți fericită.

    ReplyDelete
  4. Paste fericit in continuare alaturi de cei dragi! :*

    ReplyDelete
  5. Aratã si este o supã delicoasã! te pup si sã ai sãrbãtori frumoase:)

    ReplyDelete
  6. Ce buuun!!!! Supele crema sunt preferatele mele. Te pup si Paste fericit...ce-a mai ramas din el ...

    ReplyDelete
  7. Sarbatori pascale fericite alaturi de toti cei dragi tie !
    ce culori frumoase su ouale.....

    ReplyDelete
  8. Any, sarbatori fericite! Da, supa a avut o culoare superba!

    ReplyDelete
  9. Corina, iese foarte bine si fara cartofiorul ala. Poti adauga o bucatica de radacina de telina daca-ti place, sau chiar un mar :)

    ReplyDelete
  10. Ce onoare! Domnul Jacota!
    Multumesc pentru urare si ma bucur daca am reusit sa va încînt papila, asa cum îmi încîntati dumneavoastra pupila :D

    ReplyDelete
  11. Dan si Ionela, Paste Fericit!

    ReplyDelete
  12. Diana, si eu ador supele creme! Merci de vizita!

    ReplyDelete
  13. Sidy, sarbatori fericite alaturi de familie! Pup!

    ReplyDelete
  14. Minunata dupa atatea gratare!Bine te-ai gandit:)Pupici!

    ReplyDelete
  15. Teo, asa printre carnuri :D
    Te pup!

    ReplyDelete
  16. Si mie imi plac supele, a ta arata bine, bine!

    ReplyDelete
  17. Arata delicios, musai s-o prestez si eu curand, dar intr-o varianta montignaca :)) Noroc ca am ajuns in De, ca asa am gustat si eu sparanghel :))

    ReplyDelete
  18. Si îti place sparanghelul? Eu îl ador! :D
    Salutari!

    ReplyDelete
  19. Ce supica buna si sanatoasa! E e gustul meu! Cred ca fac si eu astazi o supa crema de legume! :) Multumesc pentru idee! :)

    ReplyDelete
  20. Ce culori frumoase! Arata minunat legumele. Si rezultatul final pe masura.

    ReplyDelete