October 5, 2012

Small, but oh my!

Turnuletele astea merg asa ca o gustarica între mese sau ca un aperitiv mai satios, dupa care serviti o piesa de rezistenta... mai usoara :D





Ingrediente pentru doua portii:
  • 6 felii grosute de vînata
  • 6 felii de rosie (1 rosie mare)
  • 6 felii de mozzarella (125 g)
  • 20-25 frunze de busuioc
  • 1 catel de usturoi, feliat
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 20 g pecorino romano, maruntit
  • sare de Himalaya
Feliile de vînta se sareaza si se lasa 10 minute,
dupa care se clatesc cu apa rece si se sterg/tamponeaza cu un servet de  hîrtie.
Se încinge o tigaie, doar pensulata cu un strop de ulei,
se aseaza feliile de vînata si se rumenesc pe ambele parti.


Între timp se prepara un pesto din frunze de busuioc, pecorino romano,
sare si ulei de masline. Se mojareste sau se macina totul în blender,
pîna se obtine o pasta fina sau groaba, dupa bunul plac.


Cu acest pesto se ung feliile de vînta, rosie si mozzarela
si se suprapun în asa fel încît sa obtineti doua turnulete.




Turnuletele se aseaza pe un vas plat termorezistent
si se dau în cuptorul preîncalzit la 220 °C timp de 10 minute.
În mod normal nu trebuiesc fixate, dar mi s-a întîmplat odata ca au luat-o la vale, 
din cauza ca le-am cladit din start mai strîmbe :D


Se servesc calde. Un deliciu!



Va doresc un sfîrsit de saptamîna însorit! 


47 comments:

  1. Ioii, ce bunatate...inalta! ;-) Primul venit, primul servit, nuu? pup

    ReplyDelete
  2. Frumos tare de tot, Maya! Culori minunate :)!

    ReplyDelete
  3. Foarte faina ideea cu pesto. O sa o "fur" ;). Weekend placut!

    ReplyDelete
  4. Ti-e si mila sa-l incepi, arata tare bine! Te pupic si un weekend placut!

    ReplyDelete
  5. Parca si simt textura moale a ingredientelor, gustul combinat rosie-banza, innobilat cu savoarea vinetelor.....mmmm
    Weekend minunat!!!Pupici!

    ReplyDelete
  6. Delicioase cu siguranta , mie mi-ar placea un turnulet

    ReplyDelete
  7. Asa ceva as servi cu placere si eu.
    Pupici!

    ReplyDelete
  8. O bunatate turnuletele!!!Yummy!Pup!

    ReplyDelete
  9. ai niste poze.....de le mananac din priviri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu mînca pozele, mai bine turnuletele :P Te pup!

      Delete
  10. Simplu si tare,tare bun!Pupici <3

    ReplyDelete
  11. dragute aperitive! Imi amintesc de Parmigiana :).
    Si sotul meu mai inventeaza din cand in cand bunatati de acest gen. O seara buna draga Maya

    ReplyDelete
    Replies
    1. O draga prietena a numit turnuletele, Parmigiana destructurata. Suna misto, nu? :D

      Delete
  12. le fac si eu vara mai ales si marturisesc ca sunt foarte bune !

    ReplyDelete
  13. Ce bine arata!!! Apetisant:)))))

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Încerc si eu, cu lucruri simple ca mine. Nici eu nu-s complicata :D

      Delete
  15. Maya , turnuletele astea le-as manca la orice ora din zi si din noapte !!! ;)

    ReplyDelete
  16. Turnuletele acestea le iubesc, doar ca eu nu am folosit pesto... asa ca data viitoare le execut asa.

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. Da, toate dau bine, iar usturoiul activeaza si ultima papila :D

      Delete
  18. Usor si gustos. Tocmai am terminat un turnuletz ... de påpat ;)Pt. cå aratå asa de bine, a reusit så "guste" jumåtate dintr-un turnuletz si fiul meu, cåruia nu-i plac vinetele :D

    ReplyDelete
  19. Turnuletele astea ale tale arata super apetisant!

    ReplyDelete
  20. Preferatele mele❤.Le-am preparat si eu cu ceva timp turnuletele acestea.Mare Succes cu ele :).Foarte delicioase!

    ReplyDelete