Turnuletele astea merg asa ca o gustarica între mese sau ca un aperitiv mai satios, dupa care serviti o piesa de rezistenta... mai usoara :D
Ingrediente pentru doua portii:
- 6 felii grosute de vînata
- 6 felii de rosie (1 rosie mare)
- 6 felii de mozzarella (125 g)
- 20-25 frunze de busuioc
- 1 catel de usturoi, feliat
- 3-4 linguri ulei de masline
- 20 g pecorino romano, maruntit
- sare de Himalaya
Feliile de vînta se sareaza si se lasa 10 minute,
dupa care se clatesc cu apa rece si se sterg/tamponeaza cu un servet de hîrtie.
Se încinge o tigaie, doar pensulata cu un strop de ulei,
se aseaza feliile de vînata si se rumenesc pe ambele parti.
Între timp se prepara un pesto din frunze de busuioc, pecorino romano,
sare si ulei de masline. Se mojareste sau se macina totul în blender,
pîna se obtine o pasta fina sau groaba, dupa bunul plac.
Cu acest pesto se ung feliile de vînta, rosie si mozzarela
si se suprapun în asa fel încît sa obtineti doua turnulete.
Turnuletele se aseaza pe un vas plat termorezistent
si se dau în cuptorul preîncalzit la 220 °C timp de 10 minute.
În mod normal nu trebuiesc fixate, dar mi s-a întîmplat odata ca au luat-o la vale,
din cauza ca le-am cladit din start mai strîmbe :D
Se servesc calde. Un deliciu!
Va doresc un sfîrsit de saptamîna însorit!
Ioii, ce bunatate...inalta! ;-) Primul venit, primul servit, nuu? pup
ReplyDeleteSa-ti fie de bine :) Pup!
DeleteFrumos tare de tot, Maya! Culori minunate :)!
ReplyDeleteMultumesc, Any! :*
DeleteFoarte faina ideea cu pesto. O sa o "fur" ;). Weekend placut!
ReplyDeleteDa, e bun cu pesto! Da savoare :D
DeleteSuper bine arata! pup
ReplyDeleteMultumesc. Pup!
DeleteTi-e si mila sa-l incepi, arata tare bine! Te pupic si un weekend placut!
ReplyDeleteO saptamîna frumoasa!
DeleteParca si simt textura moale a ingredientelor, gustul combinat rosie-banza, innobilat cu savoarea vinetelor.....mmmm
ReplyDeleteWeekend minunat!!!Pupici!
Pupici!
Deletetrès joli
ReplyDeleteThanks vor visiting my blog!
DeleteDelicioase cu siguranta , mie mi-ar placea un turnulet
ReplyDeleteServeste-te! Muah!
DeleteOh my, cu adevarat!!!
ReplyDeleteMultumesc!
DeleteAsa ceva as servi cu placere si eu.
ReplyDeletePupici!
Pupici. Be my guest!
DeleteO bunatate turnuletele!!!Yummy!Pup!
ReplyDeleteMerci! Muah!
Deleteai niste poze.....de le mananac din priviri...
ReplyDeleteNu mînca pozele, mai bine turnuletele :P Te pup!
DeleteSimplu si tare,tare bun!Pupici <3
ReplyDeleteTot ce e simplu, e bun :) Muah!
Deletedragute aperitive! Imi amintesc de Parmigiana :).
ReplyDeleteSi sotul meu mai inventeaza din cand in cand bunatati de acest gen. O seara buna draga Maya
O draga prietena a numit turnuletele, Parmigiana destructurata. Suna misto, nu? :D
Deletele fac si eu vara mai ales si marturisesc ca sunt foarte bune !
ReplyDeleteAsa este!
DeleteCe bine arata!!! Apetisant:)))))
ReplyDeleteMerci :)
DeleteCe bunatate!Ador vinetele!
ReplyDeleteSi eu le ador! Merci!
DeleteNe rãsfeti...mmm...
ReplyDeleteÎncerc si eu, cu lucruri simple ca mine. Nici eu nu-s complicata :D
DeleteMaya , turnuletele astea le-as manca la orice ora din zi si din noapte !!! ;)
ReplyDeleteCat, asta zice si fiica-mea :D
DeleteTurnuletele acestea le iubesc, doar ca eu nu am folosit pesto... asa ca data viitoare le execut asa.
ReplyDeleteNeaparat! Sînt mai gustoase cu pesto!
DeleteO combinatie irezistibila!:)
ReplyDeleteDa, toate dau bine, iar usturoiul activeaza si ultima papila :D
DeleteUsor si gustos. Tocmai am terminat un turnuletz ... de påpat ;)Pt. cå aratå asa de bine, a reusit så "guste" jumåtate dintr-un turnuletz si fiul meu, cåruia nu-i plac vinetele :D
ReplyDeleteMa bucur ca v-a palcut!
DeleteTurnuletele astea ale tale arata super apetisant!
ReplyDeletePoate le probezi si tu :)
DeletePreferatele mele❤.Le-am preparat si eu cu ceva timp turnuletele acestea.Mare Succes cu ele :).Foarte delicioase!
ReplyDelete