Desi ma intriga combinatia, cît o aveam înca în minte, dupa degustare m-a convins! Salaul l-am cumparat gata filetat. L-am condimentat cu sare, piper, l-am stropit cu putina zeama de lamîie, l-am dat prin faina de spelta si l-am prajit scurt pe ambele parti. Pe lînga ragout am mai servit si dovlecei rumeniti.
Pentru ragout avem nevoie de:
- 6 rosii, decojite si taiate în patru
- 18-20 masline kalamata, fara sîmburi
- 1 ceapa violet, tocata
- busuioc proaspat, rupt grob cu degetele
- ulei de masline
- sare, piper - proaspat rîsnite
Pregatim ingredientele pentru ragoût.
Se dunstuie ceapa în ulei de masline pîna devine transparenta.
Se adauga maslinele din care ati îndepartat sîmburii.
Se amesteca cînd si cînd timp de cîteva minute,
dupa care se adauga sferturile de rosii si verdeata.
Se mai lasa pe foc doar cîteva minute pîna se înmoaie rosiile.
Aspectul, aroma, dar si valorile nutritive vor avea de suferit, daca fierbeti pîna la inconstienta :P
Se condimenteaza cu sare si piper. Atît tot!
Între timp se rumenesc dovleceii.
Pestele se prajeste dupa prepararea ragoutului si rumenirea dovleceilor.
Serviti cu pofta!
Simplu ,delicios si arata minunat!Pupici multi!
ReplyDeleteMerci, Flory :*
DeleteCe bunatate!
ReplyDeleteBun, da :)
DeleteO farfurie pe cinste!
ReplyDeleteMie sa-mi dai asa ceva la pranz si/sau seara si-s fericita si a doua azi :))
Asa si ai mei. Eu nu ma dau în vînt dupa peste, dar îmi plac anumiti candidati, precum salaul, somonul si pastravul :)
DeletePupici!
Faine arome pe langa peste !
ReplyDeleteChiar au armoniat :)
DeleteO portie si pt. mine, te rog! puup
ReplyDeletePoftiti, poftiti :)
DeleteMulțumim pentru rețetă, trebuie s-o execut cât de curând că pare mult prea gustoasă!...
ReplyDeleteE simpla si char rapida :)
Delete