April 26, 2013

Supa de pui cu perisoare de leurda

Pentru fanii leurdei, o alta varianta de supa, cu perisoare de gris. Se poate prepara si în varinata ovo-lacto vegetariana, renuntînd la supa de pui înlocuind-o cu supa de legume. Anul trecut am facut o varianta cu carne, adica perisoare de carne cu gris, în supa de leurda... anul asta am inversat putin afacerea :D Cui îi place leurda, îi plac sigur ambele variante.
Poate nu ajungeam sa testez varianta asta, daca nu-mi ramîneau resturile* unui pui mai dolofan. Nu de ala antrenat cu iesiri pe imas, ci asa mai nesportiv, hranit cu boabe de porumb si crescut mai lenes, în ogreada :D
*resturile fiind un spate de la gît la coada cu tot cu carne si pieile din dotare, vîrfuri de aripi, scheletul de la piept si picioarele cu ceva carnita pe ele. A iesit o zama pe cinste. Asa grasa ca a trebuit s-o curat de grasime.  Partile carnoase din puiul dolofan, au ajuns pe gratar, în cazul în care va intrebati ce-am facut cu ele :P 
 


Ingrediente:


  • 2,5 supa de pui
  • 50 g leurda, togata grob
  • 2 oua marime medie
  • 60 g unt, la temperatura camerei
  • 170 gris
  • sare, piper proaspat rîsnite
  • nucsoara, proaspat razuita

Pregatim ingredientele. 



Supa era deja gata. Fiecare o face cum îi place. A mea a fost din ce vedeti aici.
Pui, morcovi, telina, radacina de patrunjel, o ceapa si sare. 



Am strecurat supa de toate cele. Din aceste "resturi" (carnea fara piele si ciolane) 
se poate croseta o salatica. Tocati legumaraia si carnita, 
amestecati-le cu o lingura de maioneza picanta,
preparata în functie de gustul vostru, sau creme fraîche cu verdeturi.
Cine e mai îndraznet, combina totul cu o remoulada de acest gen.
Se poate renunta la hamsii, dar nu trebuie :D



Leurda tocata grob, untul moale si ouale, le-am bagat in robotelul de bucatarie (blender cu cutit)
 si le-am macinat. Am adaugat grisul, sarea, piperul si nucsoara si am amestecat cu o lingura
pîna am obtinut un amestec omogen destul de maleabil. 



Perisoarele le puteti forma cu mîna sau cu doua linguri. Am ales prima varianta :D
Le dati drumul usor în supa care clocoteste slab de tot. La început, perisoarele vor cadea pe fundul oalei, unde se vor lipi putin. Pe masura ce se fierb, se ridica la suprafata. Totusi e posibil ca vreuna sa ramîna pe fundul vasului. Nu e nici o problema, se dezlipeste foarte usor cu o lingura, dar nu faceti aceasta operatie imediat ce le-ati dat drumul în supa. Fiind foarte fragede, riscati sa le rupeti. Dupa ce s-au închegat, se desprind usor.  Cam asa arata o perisoara, într-o mîna de marime normala :P Dupa fierbere se îngrasa :D Se fierb putin, pîna se desprind de pe oala, apoi se pune capacul, se inchide focul si se lasa sa traga vreo 15-20 minute.
 

Tadaaaa! Enjoy! :) 




Comentarul fiicei: " Ai facut supa cu galuste de spanac? Îmi place!" :D
Comentarul sotului: "Mmmmm, cît poate fi de buna!"
Eu n-am comentat la masa, ca o gustasem înaintea lor. Logic ca mi-a placut, nu? :D

20 comments:

  1. E o nebunie supa asta! Imi place tare mult combinatia.

    ReplyDelete
  2. Ce frumoasa e! Ce culori apetisante!
    Mniam mniam, e de la sine inteles ca nici eu nu as comenta la o asa masa :)

    ReplyDelete
  3. Si "La multi ani!", zilele ce vin va fi ziua ta, cred ...
    Sa fiti sanatosi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. În 22.04 a fost ziua mea. Multumesc! Muahh!

      Delete
  4. Geniala reteta!!!Nu m-am gandit pana acum la asa o combinatie!Bravo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu incerc s-o combin cu tot ce-mi trece prin gînd :D

      Delete
  5. Super trebuie sa fie... Nu-s eu fan galusti, dar p-astea le-as gusta!

    ReplyDelete
  6. Iar Leurda la putere! :( Ahhh ce bine arata! Vreau da vreau leurda:)

    ReplyDelete
  7. O supa buna de tot, galustele-s de top! ;-) puup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu le-am numit perisoare, ca le-am format cu mînutele :D
      Pup!

      Delete
  8. Știu ei ce știu comentatorii :)
    Originala, nu am mai văzut galuste în varianta asta

    ReplyDelete
  9. Csoda szép a leves!!A gombóc még szebb!!!

    ReplyDelete
  10. hmmm cand merg la stupina culeg o portie in plus de leurda .
    felicitari pentru reteta

    ReplyDelete