Un desert delicios. Merita facut la valau :D
Ingrediente pentru 4 portii:
- 4 portocale, filetate
- 4 linguri de zahar, sau dupa gust
- 1 pastaie de vanilie
- 1 lingura amidon fin de porumb
- 250 g mascarpone
- 16 piscoturi
- 200 ml suc de portocale (am folosit suc natural 100%, direct presat, dar cumparat)
- 2 linguri Cointreau (lichior de portocale)
- cacao, fructe de ornat...
Amestecati lingura de amidon cu 2 linguri de suc de portocale. Se fileteaza portocalele.
Feliutele obtinute, împreuna cu tot cu zeama pe care o adunati în timp ce filetati,
le dati într-un vas, adaugati zahar dupa gust si pastaia de vanilie despicata. Se da pe foc moderat.
Feliutele obtinute, împreuna cu tot cu zeama pe care o adunati în timp ce filetati,
le dati într-un vas, adaugati zahar dupa gust si pastaia de vanilie despicata. Se da pe foc moderat.
Cînd începe a clocoti, adaugati amidonul dizolvat în suc si amestecati usor pîna se îngroasa.
Un minut ajunge. Dupa racire se îndeparteaza pastaia de vanilie,
se adauga mascarpone si se amesteca bine, dar usor.
Un minut ajunge. Dupa racire se îndeparteaza pastaia de vanilie,
se adauga mascarpone si se amesteca bine, dar usor.
Se pregatesc patru pahare, cupe, boluri... ce doriti. Eu am ales pahare de Martini.
În sucul de portocale se adauga cele doua linguri de Cointreau.
Piscoturile se trec prin acest lichid, apoi se aranjeaza dupa bunul plac în recipientele alese.
Eu le-am asezat asa:
În sucul de portocale se adauga cele doua linguri de Cointreau.
Piscoturile se trec prin acest lichid, apoi se aranjeaza dupa bunul plac în recipientele alese.
Eu le-am asezat asa:
Crema am pus-o cu lingura, avînd grija sa apas usor pentru a umple bine spatiul dintre piscoturi.
Am dat la rece pîna a doua zi, dar nu e nevoie de asa mult timp.
Totusi macar 2-3 ore ar trebuis sa se odihneasca. Înainte de servire se pudreaza cu cacao,
se orneaza cu fructe sau ce doriti si se serveste cu maaare pofta!
Am dat la rece pîna a doua zi, dar nu e nevoie de asa mult timp.
Totusi macar 2-3 ore ar trebuis sa se odihneasca. Înainte de servire se pudreaza cu cacao,
se orneaza cu fructe sau ce doriti si se serveste cu maaare pofta!
cat sant de minunate ....de mare efect.imi place ideea si reteta
ReplyDeleteMa bucur, Yaya! :)
DeleteM-ai dat pe spate. Am admirat cupa cu produsul finit, dar acum ca am vazut si cum l-ai facut....Cred ca-i pun "gand rau" cat de curand.
ReplyDeleteMa bucur ca i-ai pus deja :)
DeletePup!
Daca e vorba de tiramisu, indiferent sub ce forma este, nu lipsesc nici in ruptul capului.
ReplyDeleteMinunat desert iar despre prezentarea pe care ai ales-o Maya, nu se poate spune decat eleganta,rafinata,cu bun gust.Impresia asta mi-o lasa.
Weekend placut !
Multumesc, draguta mea! xoxoxo
Deletedelicios , chiar o sa fac !
ReplyDeleteSpor la treaba!
DeleteUn mare like - ceva de genul acesta fac si eu!
ReplyDeleteAtragatoare combinatie, iar efectul vizual e wow!
ReplyDeleteDa, îmi place si în portii individuale, dar si unu baban e bun :D
DeleteArata foarte bine!! Nu am incercat niciodata cu portocale, cred ca e super aromat ;)
ReplyDeleteNoua ne plac genul asta de deserturi, în orice varinata :D
DeleteFoarte aromat acest tiramisu, exact pe gustul meu ;-) puup
ReplyDeleteSi mie mi se pare ca portocala si cacaoa dau bine împreuna :)
DeleteO alta minunatie produsa cu mare talent, racoritoare si parfumata de fructe. Nota maxima pentru originalitate si prezentare ireprosabila.
ReplyDeleteIti doresc un weekend relaxant si calduros!
Multumesc pentru cuvintele MARI. O saptamîna însorita!
DeleteAdor acest desert!! Simplu, minunat si elegant desert!! Pupici!!
ReplyDeleteMerci, te pup!
DeleteCum am deschis pagina.. am inghitit in sec!! :))
ReplyDeleteSimo, fa-l ca merge tzac-pac :D
DeleteSincer sa-ti spun mie nu-mi place asa de mult tiramisu, dar versiunea asta cu portocale pare ca-mi face cu ochiu asa putin. Mersi mult de reteta!
ReplyDeleteMie îmi place orice versiune, atita timp cît nu e cu oua crude :)
DeleteFoarte fain cu siguranta
ReplyDeleteMultumesc!
DeleteGroava prezentarea, iar desertul cred ca are un gust tare aromat! Pup
ReplyDeleteNoia am fost incîntati de combinatie! Pup!
DeleteArata grozav!
ReplyDeleteMmm, ce pofta mi-ai facut:) Arata tare apetisant!Pup!
ReplyDeleteTe pup, Licuta!
DeleteFacut, mancat, placut. Mi-au iesit 4 pahare, dintre care unul l-am spart (cand am deschis usa la frigider mi-a zburat). Si doar sunt atenta, ca acolo-i locul lor cand fac dulciuri la pahar.. N-are nica, pahare de martini se gasesc iar tiramisù mai fac.
ReplyDeleteCioburile aduc noroc! Sa fie din plin!
ReplyDeleteMa bucur ca ti-a placut!