Meniul, ca de obicei simplu si usor de realizat si din peste de la cap
la coada, asa cum se obisnuieste. Ba pardon, pîna la desert (ca asta
n-are peste)... care de fapt nu ar fi trebuit sa-l servim, pentru ca
dulcele nu ar avea ce cauta în meniul de Karfreitag. Dar na, noi nu sîntem catolici,
iar Denise l-a servit dupa apusul soarelui
Meniul de Karfreitag (Vinerea Mare)
- Tartine cu icre si somon afumat
- Patratele picante
- Grisine cu susan - cumparate
- Supa de peste
- Salau cu ragoût de rosii si masline
- Tiramisú de portocale
Tratine cu icre - icrele cum le fac mereu, ca aici, pe pîine alba, ornate cu somon salbatic afumat si patrunjel.
Patratele picante - foietaj uns cu sos facut din rosii depielitate + usturoi, sare, piper, ulei de masline si verdeata de care am chef pe moment. Acum busuioc. Copt la 200 °C pîna aluatul se rumeneste dupa plac.
Supa de peste - e simpla. Am fiert resturile a doi pesti - adica ce a ramas dupa filetat (somon si crap ce i-am servit nu demult. Le-am pastrat resturile in congelator) cu morcovi, patrunjel verde si radacina, rosie, ceapa, frunze proaspete de dafin, sare, piper boabe - asta a fost supa/zeama/fondul. Am strecurat, apoi am procedat ca aici (supa cu trei feluri de peste), dar fara praz si folosind în locul celor trei feluri de peste doar file de salau, care le-am lasat la fiert pe foc mic, doar 5 minute. Salaul e un peste finut, se destrama repede.
Salau cu ragout de rosii si masline - reteta urmeaza... desi numele e aproape toata reteta.
Tiramisú de portocale - reteta urmeaza.
Patratele picante - foietaj uns cu sos facut din rosii depielitate + usturoi, sare, piper, ulei de masline si verdeata de care am chef pe moment. Acum busuioc. Copt la 200 °C pîna aluatul se rumeneste dupa plac.
Supa de peste - e simpla. Am fiert resturile a doi pesti - adica ce a ramas dupa filetat (somon si crap ce i-am servit nu demult. Le-am pastrat resturile in congelator) cu morcovi, patrunjel verde si radacina, rosie, ceapa, frunze proaspete de dafin, sare, piper boabe - asta a fost supa/zeama/fondul. Am strecurat, apoi am procedat ca aici (supa cu trei feluri de peste), dar fara praz si folosind în locul celor trei feluri de peste doar file de salau, care le-am lasat la fiert pe foc mic, doar 5 minute. Salaul e un peste finut, se destrama repede.
Salau cu ragout de rosii si masline - reteta urmeaza... desi numele e aproape toata reteta.
Tiramisú de portocale - reteta urmeaza.
Am aranjat putin masa, dar acum vad ca am cam încurcat ordinea tacîmurilor din viteza.
Nimic deosebit la mine, ci normal. Nu m-am spetit cu decoratul, ca nu o fac de obicei.
Minimalismul e suficient :D
Nimic deosebit la mine, ci normal. Nu m-am spetit cu decoratul, ca nu o fac de obicei.
Minimalismul e suficient :D
Aperitivele de rontait. Patratelele picante si icrele negre, caviarul :D ,
cu somon salbatic si iarba (patrunjel).
Supa de peste. Un deliciu, spune Dan, care a servit doua portii :D
Salaul cu ragoût de rosii si masline - misto de tot combinatia,
desi aveam retineri în timp ce pregateam.
Ma gîndeam ca ragoût-ul sa nu fie prea aromat, picant pentru salau.
Dar a mers de minune!
Desertul... data viitoare tre' sa fac un valau :D
Totul minunat, tu ai maini de aur, ce sa mai!
ReplyDeleteO fi usor de realizat, cum zici tu, dar pui suflet de la a la z cand faci ceva. Esti atenta la detalii, meniurile sunt intotdeauna echilibrate, imi place tot ce faci!
Merci, Any. Suflet pun oricum în tot ceea ce fac, dar nu am eu rabdare de aranjamente :D
DeleteDeosebita prezentarea. O placere deosebita incerc de cate ori ajung pe blogul tau.Felicitari!
ReplyDeletedelicios meniu !
ReplyDeleteMa bucur ca-ti place :)
DeleteDa, da, si mie imi place echilibrul din meniurile tale. Uf, sa mai postezi din astea, ca eu am ce invata de la tine inca zeci de ani :)
ReplyDeleteM-ai facut curioasa cu supa de peste, merg sa o studiez :P
Si imi place mult masa voastra, are o textura tare faina!
Merci. Si mie place masa, si e o greoaie, are peste suta de kile :D
DeleteDecorul e simplu,dar e superb! Abia astept reteta desertului!
ReplyDeleteDecorul, e doar asa sa coloreze putin :D
DeleteReteta urmeaza. In 2-3 zile o postez.
Ma gandeam sa spun ca este incarcat, insa cuvantul potrivit ar fi complet,
ReplyDeletePS. merge de minune pestele cu chestii picante, aproape orice merge cu ardei iute :)
Incarcat, în ce sens? Decor sau mîncare, sau ambele împreuna? :P
DeleteNormal ca merge bine cu picant, dar e vorba în ce directie merge picantetea. De exemplu, salaul e un peste foarte delicat ca textura si gust. Iar maslinele kalamata, ma gîndeam eu ca nu se prea pupa cu acest fel de peste. Dar combinate asa cu rosiile dulcege-acrisoare, a mers super.
Cu asemenea bucate gustoase și apetisante cui îi pasă de ordinea tacâmurilor?!...
ReplyDeleteDe-abia aștept rețeta șalăului cu ragout de roșii și măsline, arată nemaipomenit de gustos!
Salaul a venit :D
DeletePup!
decorul este minunat, si cred ca ma sa incerc sa-l reproduc daca nu te superi
ReplyDeleteCum sa ma supar? Ma bucur daca la rîndul meu inspir cît de putin pe cineva, asa cum si eu sînt inspirata de voi! Multumesc!
DeleteImpecabil!pup:)
ReplyDeleteMerci, draga mea!
DeleteTotul minunat ...decorul si meniul!
ReplyDeleteciao!
Grazie, Nico :*
DeleteFrumos, elegant...delicios! O zi frumoasa sa ai!
ReplyDeleteSi tie o zi frumoasa. Te pup! Multumesc!
DeleteWaw, ce masa superba...!!!
ReplyDeleteSimona, tu esti o draguta! xo
DeleteElegant meniu si prezentarea pe masura! Frumos. Te pup
ReplyDeleteMultumesc, Diana! :*
ReplyDeleteSa va fie de bine Maya. Esti o sursa de inspiratie interminabila. Te admir pentru bunul gust, frumusetea imaginilor, simplitatea retetelor si farmecul personal. Te pup, Chef-A.
ReplyDeleteMerci, Gabita :-*
DeleteCsodálatos amit láttam,most idáig néztem,de jövök vissza! Ámulni!!!
ReplyDelete