Un mic dejun delicios, sau de ce nu, chiar si un prînz rapid, servit alaturi de o salata... si tinînd cont ca nu necesita prea mult de lucru, în circumstante majore s-ar putea servi chiar si la ore indecente, dupa miezul noptii de exemplu, în cazul în care nu dormiti din stiu eu ce motive :P
Ochiul din centrul atentiei, este un simplu ou, înconjurat de putina brînza, o rosioara si multa aroma de la uleiul de masline presat la rece. Reteta, cum spuneam cu un post mai jos, este inspirata de pe blogul Antoninei.
Ingrediente:
- 1 felie maaare de pîine, de care va place
- 1 ou mai mititel
- 1 bucatica de parmezan, aschii subtirele
- 1 bucatica de gorgonzola, farîmitata/rupta cu degetele
- 1 rosie decojita si fara semnite, taiata bucatele
- putin ulei de masline
- sare, daca e nevoie
Pregatim ingredientele.
Le aranjam pe pîinea stropita cu ceva ulei de masline.
Dam toata afacerea în cuptorul preîncalzit la 200 °C pîna se coace oul asa cum va place.
Dam toata afacerea în cuptorul preîncalzit la 200 °C pîna se coace oul asa cum va place.
Vreau sa va arat ce frumos rumenit e dedesubt! Mmmmm!
În rest... serviti cu pofta!
Multumesc pentru reteta!
Acu am mancat dar maine tre s-o comit si eu!Cu mucegaiul nu ma impac dar bag un cascaval.Minunat!Pupici multi!
ReplyDeleteFie cu ce-o fi, ca tot bun iese :D
ReplyDeleteMuah! xoxoxo
Interesant si bun!
ReplyDeleteSeara buna!
Seara buna, multumesc :)
Deletemmm,ce bine arata!:D
ReplyDeleteMerci, draguta :)
DeleteAm inghitit in sec... :)
ReplyDeletePai nu mai înghiti, fa si tu, ca merge rapid :)
DeleteFain de tot mic dejunul asta, eu mai pun si o cana de lapte langa si ma pot comsidera pe deplin multumita! Te pup
ReplyDeleteEu nu le prea am cu laptele. As prefera o salata pe lînga :D Pupici!
Deletece prezentare frumoasa, poze exceptionale, nici in revista n-am vazut atat de reusite ! presupun ca si gustul e deosebit !
ReplyDeleteMultumesc mult :)
DeleteNu-s fan branzeturi cu mucegai , dar micul tau dejun arata tare bine.
ReplyDeletePai tu poti folosi alta brînza, care-ti place.
DeleteE minunat cum arata, asa ca mi-ar mai trebui inca o felie din asta:)
ReplyDeleteTreci mîine pe la mine, ca fac! :D
DeleteImi place foarte mult, multumesc!
ReplyDeleteCu mare placere!
DeleteArata bestial! Maya, pana si un amart de ou devine arta in mana ta! Felicitari!
ReplyDeleteAdelina
Multumesc! Cel mai important este, ca e mai bun de cît arata :D
DeleteArata extraordinar, felicitari! M-ar ajuta foarte mult sa stiu aproximativ cam cat trebuie tinuta la cuptor. Vreau sa fac o surpriza copiilor dimineata, sa fie gata cand se trezesc..deci, any idea, aproximativ? Multumesc mult!
ReplyDeleteMultumesc. Timpul depinde de cît de tare vrei sa fie oul/galbenusul si unde plasezi tava în cuptor. La mijloc, are nevoie de aproximatin 10-12 minute pentru un galbenus mai moale, 15 minute mai tare.
DeleteDaca vei plasa tava direct sub gratar, oul se va face mai repede, iar pîinea nu va mai fi asa rumenita dedesubt. Deci trebuie facut în functie de preferinta fiecaruia :)