November 8, 2007

SUPA ACRISOARA-IUTE,DE VARZA




1 varza china/romana-mica
1 morcov
3 cepe verzi
1 l supa de gaina(sub punga de ciuperci uscate)
25 g ciuperci uscate(negre,mu-err..)
ghimbir dat pe razatoarea fina(dupa gust)
-eu am pus cam o lingurita mica

teitei de orez
3-4 linguri sos soia
1 lingura sos oyster
1 lingurita sambal oelek
sare



Ciupercile uscate se fierb 10 minute în supa .



Între timp pregatim legumele.
Varza se taie grob.
Morcovii,fîsiute subtiri,ceapa felii,ghimbirul se da pe razatoare.



Încingem wokul,punem ceapa verde,învîrtim de 4-5 ori,
dupa care adaugam fîsiutele de morcov,
amestecam dupa juma'-maxim 1 minut,




adaugam varza si amestecam.



Condimentm cu sosul de soia si sos oyster,amestecam si mai lasam vreo 2 minute.
Adaugam supa,condimentam din nou,cu sare si sambal oelek.daca mai e nevoie,putet adauga sos de soia.


Lasam sa fiarba 3-4 minute cu capac..


..timp în care fierbem teiteii.Se fierb în apa fara sare!,2 minute.
Se strecoara si se clatesc scurt cu apa rece.




Teiteii se pun pe fundul castronului,iar supa se poate adauga deasupra..sau invers-se pune supa,si teiteii deasupra.


2 comments:

  1. wowwwww !!! Imi place prezentarea !!!
    Nu am incercat varianta asta niciodata :(

    ReplyDelete
  2. Merita încercata.E gustoasa :)

    ReplyDelete