November 1, 2007

PUI CU CIUPERCI MARO SI MU-ERR






450 g piept de pui
2 cepe mici
2-3 catei de usturoi
15-20 g Mu-Err
600 g ciuprci maro
4-5 linguri ulei de arahide
1-2 liguri amidon
3 portii de basmati(portia,în functie de gust)
sos de soia 2+3 linguri
sambal oelek(fac.)
sare



Ciupercile Mu-err se pune în 150-200 ml apa si 2 linguri se sos de soia,si se fierb 5 minute la foc iute.
Se opreste ochiu si se lasa asa la cald,pîna avem nevoie de ele.



Se încinge Wok-ul,apoi se toarna uleiul si se lasa la încins.
Pieptul de pui,taiat felioare subtirele se pune în uleiul încins .
Se amesteca rapid timp de 3-4 minute,se adauga ustroiul tocat fin si sare dupa care se scoate si se pastreaza la cald.


În uleiul ramas se adauga ceapa taiata pestisori.
(În cazul în care mai e nevoie,adaugati 1-2 linguri de ulei)
Ceapa nu o caliti mai mult de 30 de secunde


Adaugam ciupercile,saram(cu atentie) si amestecam.


Dupa 4-5 minute se aduga Mu-err cu tot cu zeama..


..urmat de pieptul de pui si 2-3 linguri de sos soia,degustam.
Adaugam sare,daca e nevoie.
Repet,economisiti sarea,sosul de soia fiind destul de picant si sarat.



Presaram amidonul deasupra,amestecam si oprim focul.Amestecam.


Seserveste cu orez basmati.
Super bun,pentru iubitorii de ciuperci.

2 comments:

  1. Imi plac ciupercile, dar ce sunt Mu-er astea? Se gasesc uscate?

    ReplyDelete
  2. Da,Cami.Eu asa le iau de la Asia-Shop,dar am vazut si prin supermarketuri.Sînt uscate,si trebuie puse la înmuiat.

    ReplyDelete