450 g piept de pui
2 cepe mici
2-3 catei de usturoi
15-20 g Mu-Err
600 g ciuprci maro
4-5 linguri ulei de arahide
1-2 liguri amidon
3 portii de basmati(portia,în functie de gust)
sos de soia 2+3 linguri
sambal oelek(fac.)
sare
Ciupercile Mu-err se pune în 150-200 ml apa si 2 linguri se sos de soia,si se fierb 5 minute la foc iute.
Se opreste ochiu si se lasa asa la cald,pîna avem nevoie de ele.
Se încinge Wok-ul,apoi se toarna uleiul si se lasa la încins.
Pieptul de pui,taiat felioare subtirele se pune în uleiul încins .
Se amesteca rapid timp de 3-4 minute,se adauga ustroiul tocat fin si sare dupa care se scoate si se pastreaza la cald.
În uleiul ramas se adauga ceapa taiata pestisori.
(În cazul în care mai e nevoie,adaugati 1-2 linguri de ulei)
Ceapa nu o caliti mai mult de 30 de secunde
Adaugam ciupercile,saram(cu atentie) si amestecam.
Dupa 4-5 minute se aduga Mu-err cu tot cu zeama..
..urmat de pieptul de pui si 2-3 linguri de sos soia,degustam.
Adaugam sare,daca e nevoie.
Repet,economisiti sarea,sosul de soia fiind destul de picant si sarat.
Presaram amidonul deasupra,amestecam si oprim focul.Amestecam.
Seserveste cu orez basmati.
Super bun,pentru iubitorii de ciuperci.
2 cepe mici
2-3 catei de usturoi
15-20 g Mu-Err
600 g ciuprci maro
4-5 linguri ulei de arahide
1-2 liguri amidon
3 portii de basmati(portia,în functie de gust)
sos de soia 2+3 linguri
sambal oelek(fac.)
sare
Ciupercile Mu-err se pune în 150-200 ml apa si 2 linguri se sos de soia,si se fierb 5 minute la foc iute.
Se opreste ochiu si se lasa asa la cald,pîna avem nevoie de ele.
Se încinge Wok-ul,apoi se toarna uleiul si se lasa la încins.
Pieptul de pui,taiat felioare subtirele se pune în uleiul încins .
Se amesteca rapid timp de 3-4 minute,se adauga ustroiul tocat fin si sare dupa care se scoate si se pastreaza la cald.
În uleiul ramas se adauga ceapa taiata pestisori.
(În cazul în care mai e nevoie,adaugati 1-2 linguri de ulei)
Ceapa nu o caliti mai mult de 30 de secunde
Adaugam ciupercile,saram(cu atentie) si amestecam.
Dupa 4-5 minute se aduga Mu-err cu tot cu zeama..
..urmat de pieptul de pui si 2-3 linguri de sos soia,degustam.
Adaugam sare,daca e nevoie.
Repet,economisiti sarea,sosul de soia fiind destul de picant si sarat.
Presaram amidonul deasupra,amestecam si oprim focul.Amestecam.
Seserveste cu orez basmati.
Super bun,pentru iubitorii de ciuperci.
Imi plac ciupercile, dar ce sunt Mu-er astea? Se gasesc uscate?
ReplyDeleteDa,Cami.Eu asa le iau de la Asia-Shop,dar am vazut si prin supermarketuri.Sînt uscate,si trebuie puse la înmuiat.
ReplyDelete