April 18, 2008

Pui cu ananas si orez Jasmin





600 g piept de pui
8-10 ciuperci
1 ananas mare
1 morcovior
1 lingura sambal oelek
5-6 linguri sos de soia
5 linguri ulei de arahide
5-6 fire de sofran
piper(fac.)
sare
3 catei de usturoi,taiati pe jumatate
lamîie(fac.)
250 g orez Jasmin


Pregatim toate ingredientele.
Taiem carnea si ciupercile,feliute/bucatele.Morcovul îl taiem fidelute.
Scoatem miezul ananasului(îndepartam cotorul/mijlocul),si-l tocam în bucati groabe.
Daca doriti sa serviti în jumatati de ananas,dupa ce ati terminat de scobit miezul,dati carcasa pe interior si margina,cu zeama de lamîie,si puneti carcasa cu fata în jos.


Punem wok-ul la încins.Cînd acesta este fierbinte,adaugam uleiul de arahide,si-l lasam pîna e încins bine
(se face proba cu o lopata de lemn-daca sfîrîie,uleiul e numai bun)
Adaugm carnea împreuna cu usturoiul.
Învîrtim cîteva minute,pîna carnea începe a se rumeni usor,


dupa care adaugam si morcovul taiat fidelute.


Dupa un minut,adaugam si ciupercile.
Condimentam cu sambal oelek si sos de soia.
Degustati,apoi adaugati sare daca mai e nevoie.


Amestecam înca vreo 5 minute,apoi turnam bucatile de ananas cu tot cu sucul lasat împreuna cu cîtva fire de sofran.


Amestecam maxim 5 minute,închidem focul,punem capacul si lasam la cald.
Între timp,clatim orezul,si-l punem la fiert.

Fiica-mea a servit în jumatatea de ananas :D
Noi în castronase..iar eu cu sambal oelek -extra! :D





4 comments:

  1. Mie mi-a placut foarte mult.Am nimerit un ananas extra sweet,si copt perfect.De obicei nimeresc numai acrituri :D

    ReplyDelete
  2. Reteta pare delicioasa! Ceea ce am remarcat in fotografii imediat, a fost faptul ca si eu am un bol chinezesc, cu boabe de orez transparente si lingura, identic, dar identic cu al tau.

    ReplyDelete
  3. Le am dintr-un Asia Shop.Le-am cumparat foaaaarte ieftin!
    Reteta e buna,daca-ti place combinatia de pui -ananas- iute :D

    ReplyDelete