June 3, 2008

Cotlet cu sos de patrunjel si vin

-Cantitatile retetei sînt pentru 5 portii bune(mari)-





  • 10 cotlete mai mici/fara os
  • 1 legatura mare de patrunjel
  • 400 ml vin alb(eu am folosit Soave,care mi se pare ideal pentru sosuri, nu este foarte intensiv în aroma)
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita amidon de cartofi
  • ulei de floarea soarelui




Se pune uleiul la încins,între timp saram si piperam carnea.




O prajim la foc puternic, cîte 3-4 minute pe fiecare parte.





Dupa ce s-a prajit si pe a 2-a parte,turnam vinul.




Atentie la aburi,care sînt foarte fierbinti din cauza vinului.
Lasati sa fiarba pîna trece mirosul intensiv de vin(se evapora alcoolul),
si începe sa se "umfle"(ca si cînd fierbe smîntîna..face un fel de spuma),
atunci presarati lingurita de amidon,si mai lasati 2 minutele pe foc lejer.




Adaugam patrunjelul tocat,amestecam,si închidem focul.




Între timp,erau gata si cartofii mei copti.
Carnea cu acest sosulet,merge bine si cu paste,orez..





Pentru papila mea,sosul de vin este un deliciu :D






*****



7 comments:

  1. te spun la toată lumea:-))
    fain,mi-ai facut pofta

    ReplyDelete
  2. pîrîciosuleee! :P
    Si Hello :)

    ReplyDelete
  3. Si Olivier si Filou se uita cu jind la poze...Ce sa fac, trebuie sa incerc reteta duminica !

    ReplyDelete
  4. Încearca! Sa stii ca i-am dat carnita si Felixului,si i-a placut de numa!
    Filou,e si el mare gurmand? :D

    ReplyDelete
  5. Buna,Maya ,totul este superb aici, nici nu stiu unde sa ma uit mai intai,cotletul ii simt mirosul pana aici ,yum-yum,trebuie sa-l fac si eu.

    ReplyDelete
  6. si eu ma pierd acu prin blogul tau! Si am vazut wowuri pe acolo.Ti-am lasat un mesaj.Te rog sa ma anunti cum sta traba cu reteta aia :)
    Merci !

    ReplyDelete
  7. pot sa folosesc faina de grau in loc de amidon de cartofi?

    ReplyDelete