Fleischbällchen mit Champignons
- 500 g amestec de carne macinata______500 g Hackfleisch,gemischt
- 1 chifla înmuiata,stoarsa_____________1 Semmel eingeweicht,ausgedrückt
- 1 ceapa,tocata fin___________________1 Zwiebel,fein gehackt
- 2 catei de usturoi,razuiti fin___________2 Knoblauchzehen,fein geraspelt
- 2 linguri ulei de susan________________2 EL Sesamöl
- 20-25 ciupercute___________________20-25 kleine Champignons
- sare,piper_________________________Salz,Pfeffer
Se framînta un aluat omogen din carne,ceapa,usturoi,ulei de susan,sare si piper.
Din acest aluat se formeaza bilute,iar în fiecare biluta se introduce o ciupercuta.
Fleisch mit Semmel,Zwiebel,Knoblauch,Sesamöl,Salz und Pfeffer zu einem glatten Teig verarbeiten.Aus dem Teig Bällchen formen und in jedes Bällchen einen Champignon drücken.
Bilutele de carne se aseaza pe o tava cu hîrtie de copt si se coc în cuptorul preîncalzit la 200°C pîna exteriorul devine crocant.
Fleischbällchen auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech legen und in den vorgeheizten Ofen bei 200 °C knusprig backen.
Cum apare ceva nou pe blog, gata si noi, cu papilele gustative pregatite... Si nu suntem nicicand dezamagiti! Le simtim si mirosul. Apoi spunem ca noi nu, niciodata n-o sa facem asa ceva, ca e cu ulei, cu prajeala etc. Luam un mar si il rontaim privind fotografiile de pe blog! Si parca marul incepe sa aiba gust de chifteluta...
ReplyDeleteOspat regal. As fi vrut sa incerc sie eu dar uleiul de susan m-a incurcat...Ma apuc sa caut si nu ma las...
ReplyDeleteFrumos blog, retinut, stralucitor, serios...
wooow...interesant,cred ca o sa incerc si eu ...
ReplyDeletemultam fain de minunatele retete!
te pup!
Foarte bune pentru o masa mai festiva.
ReplyDeleteOau....ce chiftelute bune...
ReplyDeleteyamy.
daca e cu ciuperci... e sarbatoare pt mine :D arata strasnic :D
ReplyDeleteretetele tale sunt cele ....cele mai...gustoase si aratoase...revin intotdeauna cu drag pe acest blog!
ReplyDeleteAmelia,ma bucur ca-ti plac chiftelutele.Vezi ca astea nu-s prajite,au doar 2 linguri de ulei în compozitie.
ReplyDeleteApropos de mere cu gust de chiftelute-Pe blogul lui Lili(in the Kitchen) sigur gasesti niste chiftelute cu gust de mar.Of!Acu trebuie sa le fac si pe alea :D
Constantin,multumesc.Uleiul de susan îl poti înlocui cu alt ulei...de in,arahide,sau chiar de floarea soarelui.Merge si de masline :)
ReplyDeleteFlore,te pup si eu!
ReplyDeleteSara si Miki,sînt bune oricînd...si de foame :D
ReplyDeletePupici!
Bianca,Denisei i-a placut mult surpriza din interior.A muscat dint-o chifteluta fara sa stie ca e o ciupercuta înauntru :D
ReplyDeleteDiamond,stiu...noi ciupercoasele :*
ReplyDeleteMariette,ma bucur de vizita si complimente.Te pup!
ReplyDelete