October 4, 2010

When Patisson met Reblochon...



Supa crema de dovleac cu brînza Reblochon

Kürbiscremesuppe mit Reblochon-Käse






  • 600g dovleac, taiat cuburi__________600 g Kürbisfleisch, gewürfelt
  • 1 cartof, taiat cubulete____________1 Kartoffel, gewürfelt
  • 1 ceapa, tocata grob______________1 Zwiebel, grob gewürfelt
  • 1 lingura patrunjel tocat___________1 EL Petersilie,gehackt
  • 2 linguri ulei de masline___________2 EL Olivenöl
  • 1,5 l supa de pui/legume__________1,5 l Hühner/Gemüsebrühe
  • 100 g reblochon_________________100 g Reblochon
  • sare___________________________Salz
  • piper__________________________Pfeffer
  • nucsoara_______________________Muskatnuss


Vedeta mea! Dovleacul Patisson! :D

Mein VIP! Patisson-Kürbis! :D



-Suculent si Proaspat-

-Saftig und Frisch-



Se caleste ceapa în ceva ulei de masline.
Se aduga cartoful si dovleacul si se mai amesteca un minutel.

Zwiebel in etwas Olivenöl anbraten.
Kartoffel und Kürbis hinzufügen und 1 Minute mit anbraten.


Se toarna supa de legume sau pui, se presara patrunjelul, se sareaza si se lasa la fiert pîna legumele sînt moi.

Gemüse-oder Hühnerbrühe hinzugießen, Petersilie darüber streuen, salzen und kochen lassen bis das Gemüse weich ist.


Se face piure cu mixerul vertical, apoi se condimenteaza cu piper si nucsoara.

Mit dem Stabmixer pürieren, danach mit Pfeffer und Muskatnuss abschmecken.


Se adauga Reblochn-ul si se amesteca pîna se topeste.

Reblochon hinzufügen und so lange rühren bis der Käse geschmolzen ist.




Se presara Sale di Prosciutto Crudo deasupra. Delicios!

Sale di Prosciutto Crudo darüber streuen. Köstlich!

16 comments:

  1. Cred foarte gustoasa!arata apetisanta "rau"
    Dar am sa-ti fur castronul,e minunat!
    O saptamina placuta!

    ReplyDelete
  2. Superb titlu!
    Dupa care am tot cautat in fotografii sa gasim cine e Billy Crystal si cine Meg Ryan ;)

    ReplyDelete
  3. Haios bostanul, iar castronul de prezentare e tare dragut. E Creuset?

    ReplyDelete
  4. Mariana,a fost tare buna supa.mai ales asa cu sarea aia presarata deasupra!:)

    ReplyDelete
  5. Amelia,bine ca nu ai cautat dupa Robert Pattinson :)
    Te pup!

    ReplyDelete
  6. Bostanul are forma misto,iar castronul nu e frantuz ci italian :D

    ReplyDelete
  7. Foarte apetisant.Imi ploua in gura.

    ReplyDelete
  8. n-am mancat niciodata dovleac din asta.are vreun gust special? m-ai innebunit cu cocotinele astea ale tale !aproape ca sunt invidioasa!si imi pare rau ca pe aici nu se gasesc.

    ReplyDelete
  9. Pansy,pentru mine,fiecare dovleac are gustul lui.Le diferentiez si cu fiecare fac altceva.
    Cu sorturile ca Muskat,Hokkaido,care-s mai romate/dulci,fac supe mai exotice sau în amestec cu fruct(mar,para,portocale,cocos...etc),sau le folosesc la dulciuri ca strudele,placinte,deserturi.

    Cele cu aroma si gust mai rustic,categorie în care in care intra si patissonul fac supe mai "taranesti"...astea suporta bine o costita,o afumatura,o brînza puturoasa si sarata.

    Daca are aroma speciala...nu stiu.E mai gulios,mai taranoi :D
    Eu ador toti dovlecii :D

    ReplyDelete
  10. multumesc maya,pentru lamuriri !

    ReplyDelete
  11. Buna Maya.Scriu prima data aici desi nu e prima oara cand vizitez acest blog.Interesanta reteta si prezentarea de asemenea .Drept sa spun intrasem in momentul in care am citit"pattinson" ...cum sunt fan infocat al carismaticului actor britanic am clik-uit fara sa mai citesc continuarea .Ce m-am mai amuzat cand mi-am dat seama ca de fapt bostanul ala e "pattinson" Presupun ca te vei amuza si tu asemenea citind cele scrise si inchipuindu-ti mutra mea la deschiderea paginii cu reteta.Nu a fost in zadar caci m-am ales cu o reteta noua si imbietoare pentru care iti multumesc frumos.

    ReplyDelete
  12. Chriss,bostanul e patisson,nu Pattinson.Pe forumul pe care scriu,cînd am postat reteta chiar am atentionat a nu se confunda dovleacul cu Robert...desi seamana =))

    Ma bucur ca-ti place supa si îti multumesc de vizite :)

    ReplyDelete