O budinca care îndulceste si dezmiarda sufletul! O adevarta pralina! De aceea am numit-o asa. Acum ca am doua dulcegarese ciocolatoase, pe Denise si mama, le rasfat pe amîndoua. Mama a fost foarte încîntata, ca se poate face o budinca asa buna, fara stabilizatori si alte elemente din sistemul periodic. Pralina asta este o continuare a budincii de caramel. Daca va încînta cocosul, aici gasiti o budinca din fulgi de cocos.
Ingrediente:
- 500 ml lapte (3,8 %)
- 50 g ciocolata amaruie (75% cacao)
- 80-100 g zahar
- 30 g amidon
- 1-2 linguri Disaronno Amaretto (optional)
Se caramelizeaza zaharul. Atentie, daca îl caramelizati prea mult, devine usor amarui. Asta nu este neaparat o problema pentru cei care o prefera asa. Budinca. Mie de exemplu îmi place, dar fetelor le-am facut un caramel auriu, perfect. Se opreste 2-3 linguri de lapte, iar restul se toarna peste zaharul ars. Dupa ce caramelul s-a dizolvat în lapte, se amesteca amidonul cu laptele pus deoparte si se toarna în laptele caramelizat. Se lasa sa traga un clocot, pîna se îngroasa. Se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca bine, pîna se omogenizeaza complet. Apoi se adauga amaretto si se toarna în cupe, forme, paharele... Se lasa la racorit, apoi se serveste cu maaaare pofta!
Are o textura fina si delicata, totusi este stabila. Se poate turna si în forme,
care se pot rasturna pe farfurii, apoi servi pe oglinda de fructe sau sos de ciocolata, cocos...
care se pot rasturna pe farfurii, apoi servi pe oglinda de fructe sau sos de ciocolata, cocos...
Pofta buna!
ador ciocolata! fac si eu minunatia asta!
ReplyDeletenu am mai papat o budinca de nu tin minte , dar ce ai facut tu aici chiar merita incercat !!!
ReplyDeletem-am indragostit de budinca ta.i-as face o declaratie dar cred ca tot mai mult as prefera sa o pap.pupicei
ReplyDeletefix budinca din asta as manca :D :)
ReplyDeletemusai de copiat :)
Exact pe gustul meu , ador ciocolata, as manca ciocolata toata ziua sub orice forma, chiar sub forma acestei budinci minunate! Pup!
ReplyDeleteMMmmm iar imi ploua in gura cand ma uit pe blogul tau":)
ReplyDeleteVai, Maya, ce buna tb sa fie!!!
ReplyDeleteAbsolut delicioasa! Imi place foarte mult prezentarea!
ReplyDeleteBuna budincuta si daca ma gandesc as putea sa ii gasesc ceva intrbuintari in plus:)
ReplyDeleteGata, nu ma mai joc asa! Si eu vreau, prea bine arata! Eu ma gandesc s-o "coafez" pe-a mea cu un motz de frisca... :)
ReplyDeleteTe pup,
Sanda
Un deliciu foarte...delicios!!!
ReplyDeletePupici si o seara minunata!!!
Un deliciu foarte...delicios!!!
ReplyDeletePupici si o seara minunata!!!
ce bunatate trebuie sa fie!...Pupici
ReplyDeleteMinunat deliciu! As manca nonstop budinca:) Pupici!
ReplyDeleteUn deliciu !! parca o am in fata ochilor, atat e de clara imaginea!! Iar gustul nu mai zic.. e pe masura prezentarilor! ++ pupici
ReplyDeleteFaceti loc, faceti loc ca vine budincoasa sefa ;-))) Uff, am facut si io budinca la plic, dar Tudor a preferat-o pe aia Muller cu sos...nu l-am condamnat, avea dreptate baiatu'. Dar asta e mortalaaa! Si cu putin sos de cioco e perfecta! puup
ReplyDeleteDe mult vroiam sa-ncerc budinca ta de caramel,dar ma bag la asta cu cioco,sigur ciocolatosii mei vor fi fericiti!pupici!
ReplyDeleteCat de mult imi place prezentarea! iar caramel si ciocolata este "out of this world" :)
ReplyDeleteArata absolut 'to die for' :)
ReplyDeletePe unde ma duc, pe unde imi arunc ochii in blogosfera, dau numai de dulciuri si deserturi, care mai de car emai apetisante! Clar, fetelor, cu voi, nu poate omul sa tina regim:) Maya, draga,m-ai atins la punctul meu sensibil cand e vorba de deserturi...la budinci, desi nu le prepar prea des, pe asta a ta am s-o tin minte si cand am chef de ceva bun-bun, am s-o folosesc. Crezi ca ar merge pe un blat ceva, pe post de bavareza?
ReplyDeletewow...ce bunaciune, tu maya, tu!
ReplyDeleteAdor ciocolata,asa ca imi face cu ochiul budinca ta.Te pup!
ReplyDeletemiam, miam, miam....Am inceput sa fac si eu ca pisicutele, ma ling pe bot si miaun. :)
ReplyDeleteUn adevarat deliciu!! Ador ciocolata! Pup!
ReplyDeleteMiam miam.
ReplyDeleteMiam miam.
ReplyDeleteOau ce poze faine!
ReplyDeleteChiar am ciocolata cu 75% cacao,cumparata tocmai pentru retete vazute prin alte locuri si tin neaparat sa ma pun imediat pe treaba :)
Offf...ma duc in lume!! :)))
ReplyDeleteLa noi toata lumea iubeste budinca si ciocolata, iar aici ai pregatit un deliciu... Super prezentare!
ReplyDeleteZazule, pofta buna :)
ReplyDeleteCat, daca o încerci, sa-mi spui cum ti-a placut :)
ReplyDeleteSarah, asa caramelizata mi-a placut chiar si mie. Eu aia neciocolatoasa :D
ReplyDeletePupic.
Andreea, o portioara virtuala pot sa-ti dau. Poate o încerci :)
ReplyDeleteAdela, asta are un gust minunat. Se simte caramelul si ciocolata amaruie. Da o senzatie de praline pe papila. E fina. :)
ReplyDeleteBia, merci :)
ReplyDeleteBetty, mi-a placut chiar si mie, care nu prea ador creme sau budinci ciocolatoase. Cei drept asta nu este foarte ciocolatoasa, dar se poate adauga mai multa ciocolata, pentru doritori :D
ReplyDeleteMultumesc, Fancy Cake :)
ReplyDeleteTeo, la budinca de caramel, am scris si eu si alte moduri de întrebuintare. La fel se poate si cu asta, la fel si cu cea de cocos. Pe care am uitat s-o linkez, desi aia e printre favoritele mele în top!
ReplyDeletePupici.
Sanda, si eu vroiam sa decorez cu frisca, dar mi-a fost lene s-o bat =))
ReplyDeleteTe pup :*
Petro, merci. Te pup :)
ReplyDeleteAlinutzika, e delicata budinca si foarte aromata.
ReplyDeleteDanuza, pai sa stii ca se face usor si rapid. Deci... :D
ReplyDeletePupici.
Multumesc, Antonina! Ma bucur ca-ti place :*
ReplyDeleteLiana, fata mea adora budinca, si o prefera pe asta facuta în casa. Mie mi se par ca budincile facute în casa sint mai fine decît cele din plic. ALea mi se par mai "grele", dense, lipicioase. Asta nu face nici pojghita.
ReplyDeletePup!
Flory, s-aveti pofta! :*
ReplyDeleteMihaela, merci. Eu ma dau în vînt dupa caramel. Ciocolatoasa nu prea sînt, dar cea amaruie mi-o place. O combinatie delicioasa :D
ReplyDeleteAnki, merci :)
ReplyDeleteGeorgi, merci. Eu zic ca merge pe post de crema între blaturi de oricare. La fel merge frecata si cu unt, daca-ti plac cremele cu unt, si nu vrei sa fie asa grase.
ReplyDeleteMultumesc de vizita :)
Alice, te pup. Merci :)
ReplyDeleteStroe daniel, merci de vizita.
ReplyDeleteFacem, facem :D
DiaMar, sper sa-ti placa. Poate o probezi.
ReplyDeletePupici.
Gabi, Merci tu miaunica mica xoxoxo
ReplyDeleteLicuta, merci. Pup si o zi frumoasa :*
ReplyDeleteLaura, ma bucur ca-ti place :)
ReplyDeleteBucate apetisante, multumesc de complimente! Pupici si sa ai spor :*
ReplyDeleteMiha, ai fost în lume? Hai 'napoi, ca dau o portie de budinca :D
ReplyDeleteCristina, multumesc.
ReplyDeleteO zi frumoasa :)
Draga doamna,
ReplyDeleteSenzationala reteta: extrem de simpla si delicioasa. Desi mi-a iesit cu cocoloase :)) Data viitoare o sa amestec mai temeinic!
Mami de Maia mica :)
Mami de Maia mica, în mod normal nu prea au de unde aparea cocoloase. Amidonul nu permite "cocolosizarea" :D
ReplyDeleteFocul prea mare? sa fi produs vreo îngrosare grupata?
Data viitoare sigur îti iese perfect!
salutari :)