July 9, 2007

CALAMARI,PIEPT DE PUI SI LEGUME ÎN ALUAT DE BERE

_____________________Reteta de aluat by Jamie Oliver

Ingrediente:
  • 1/4 l faina -  masurata într-un pahar de 1/4 l
  • 1/4 l bere (de care doriti)
  • 1 ou
  • sare

- Se amesteca într-un castron faina cu berea,  se adauga galbenusul de ou, se sareaza si se amesteca bine. Albusul oului se bate spuma cu putina sare si se adauga la aluat amestecînd usor.

- Am facut si fara sa bat albusul..am amesecat oul cu faina si berea, sarea.. si iese la fel de bine.

- Acest aluat poate fi folosit la orice leguma, peste, piept de pui, calamar... etc


Se spala tuburile de calamar (eu am cumparat tuburile congelate), se curata de eventualele oase..adica niste chestii lungi, care se gasesc în interiorul calamarului(pe lung).

Se taie felii/inele, se dau prin faina apoi prin aluat, iar apoi se friteaza sau se prajesc.
Daca-i prajiti în tigaie, trebuie sa alegeti una mai înalta în care trebuie pus cam 5 cm ulei (înaltime). Se încinge bine uleiul, se pun inelele încet sa nu va stropeasca uleiul.În friteuza merge mai usor. Cînd scoateti inelele din tigaie se pun pe hîrtie de bucatarie, pentru a mai scapa de ceva grasime .

Pot sa va spun ca-s foarte gustosi cu lamîie, cu mujdei de usturoi sau un amestec de mujdei + lamîie+ patrunjel verde tocat fin..mmmm.
Noua ne-au placut. Aluatul a fost foarte gustos. Devine crocant prin prajire .


Am taiat pieptul mai subtirel, l-am sarat si piperat putin, am încins uleiul, am dat pieptul prin aluat..si la prajit cu el, în tigaie.


Asa a aratat dupa prajire.



Apoi am mai taiat si niste ceapa în inele..si am mai facut o portie de aluat.
Asta nu l-am mai masurat si a iesit putin mai subtire.


Au fost excelente inelele de ceapa.


Am facut vinete si dovlecei (si cîteva inele de ceapa).


Inelele de ceapa ,stiam ca sînt bune ...vinetele sînt supeeeer!!!
Si dovleceii sînt buni, dar vinetele mai bune .



No comments:

Post a Comment