July 23, 2007

ÎNGHETATA DE PIERSICI - LA MASINA


360 g pulpa de piersici
100 g zahar pudra
200 ml smîntîna de frisca(30%grasimi)
___________________________________

1000 ml înghetata(+ - cîtiva ml-am masurat volumul într-o doaza gradata pentru congelator).

M-am informat la altii mai priceputi. Ei spun ca orice înghetata, egal cum, sau în ce este facuta (masina, mixer, manual), ingredientele toate trebuie sa fie cît de reci posibil.
De la masina, o informatie- Se umple vasul, dar se lasa cel putin 2,5 cm margine.

Piersicile, desi coapte, au fost acrute bine, de aceea am pus 100 g zahar pudra.Toate ingredientele le-am avut în frigider.
Am curatat piersicile de coaja, le-am taiat bucati.
Am pus zaharul pudra si am facut un piure.Am batut frisca, desi în cartea masinii, la putinele retete date acolo, nu se batea nimic niciunde... eu asa am vrut.Am amestecat si frisca. Ingredientele fiind reci, crema are o consistenta total diferita fata de cînd faceam cu ingredientele la temperatura camerei (în afara de frisca, bineînteles). Cred ca asta face bine si la înghetata facuta manual, nu numai la cea facuta în masina.Am scos vasul masinii din congelator, am turnat crema. Normal se fixeaza tot, se porneste, iar crema se toarna prin orificiul din fata ... dar na, atunci era masina murdara , iar pozele nu dadeau bine în cadru :PDupa 5 minute era deja putin înghetata, dupa 10 deja am halit cîte o bila maaare.Dupa 15 minute am oprit-o, ca era destul.Restul.


-restul ala ce-l mai vedeti în masina, l-am pus la congelator, într-o dozica... sa vedem cum se comporta . S-a comportat bine :P

No comments:

Post a Comment