1 varza
1 ceapa rosie(mare)
1 ardei gras
2 morcovi
3-400 g costita
1 ramura de leustean
1-2 catei usturoi
2 rosii mari(coapte bine)
300 ml apa calduta/sau supa
100 ml vin alb
sare,piper,boia de ardei,eventual ceva granulat de usturoi
Se curata legumele si se toaca dupa preferinta(eu le toc grob)
Ceapa se pune în ceva ulei,la rumenit dupa care adaugam costita.Cînd aceasta este rumenita stingem cu putin vin alb.Dupa ce vinul s-a evaporat,adugam restul legumelor tocate si ramurica de leustean.
Amestecam,si mai lasam putintel pe foc,apoi adugam varza tocata si condimentam.
Adaugam si cana mare de apa calduta(sau supa),învîrtim de zori prin oala ,apoi acoperim cu capac,dam focul mai încet.Din cînd în cînd se mai amesteca..
..pîna e gata :P
Am servit-o cu ardei iute din cultura proprie ..de pe pervazul geamului :P
No comments:
Post a Comment