ceafa
cotlete fara os
2 rosii
1 ardei gras rosu
1 ardei galben/verzui
1 ceapa violeta
3-4 catei usturoi
3-4 linguri ulei de floarea soarelui
100 ml vin alb
sare,piper,alte condimente(dupa gust)
Se taie bucatile de ceafa si cotlet,felii grosute.
Apoi se pun într-o oala de fonta,antiaderenta.
Spalam si curatam legumele, toacam grob si se aseazam deasupra feliilor de carne.
Condimentam si stropim cu ceva ulei,dupa care turnam si vinul.
Amestecam tot si dam la cuptorul neîncalzit la 200°C timp de o ora.
Din cînd în cînd,va uitati sa vedeti daca e nevoie de putina apa/supa fierbinte.
Cartofi piure
cartofi
lapte
1 lingura unt
sare
1 strop de ulei
Se curata cartofii si se taie cuburi.Se fierb în apa cu sare si un strop de ulei.
Cînd sînt fierti,îi scurgem de apa,adaugam untul si laptele-facem piure.
Gustati..poate mai trebuie sare biggrin.gif ..ai mei sînt mereu nesarati .
Salata de varza violeta
Salata am pregatit-o mai devreme.
varza violeta
ceapa violeta
otet balsamic
ulei de floarea soarelui
zahar
piper
sare
Se spala varza,apoi se taie-n 4.Curatam cotorul,apoi taiem varza fidelute.
O pastram la frigider.
Dresingul îl facem din ceapa taiata pestisori finuti,peste acre turnam otet balsamic,
presaram ceva zahar,piper si sare(în functie de gust).
Amestecam bine,si lasam sa traga la frigider.
Înainte cu maxim 10 minute,de a servi salata,se toarna dresingul,se învîrte bine.
Degustam,si adaugam ce lipseste daca e nevoie.
No comments:
Post a Comment