Cîrnaciori
Fasole verde/galbena fiarta
bulion de rosii
Ceapa,usturoi,ardei gras
verdeata,piper,sare,putin ulei
Prajim cîrnaciorii înceva ulei.În grsimea ramasa,punem ceapa ,ardeii,usturoiul,taiate grob.Cînd încep sa se rumeneasca usor,turnam bulion peste,si lasam sa traga un clocot.Condimentam cu sare,piper,verdeata.Cu mixerul stick,facem sosul un piure fin.Se gusta,pentru a aduga condiemnte,daca mai e nevoie .Adaugam fasolea fiarta(Eu o fierb în apa cu putina sare),mai lasam un clocot,punem capacul ,închidem focul si lasam asa 10-15 minute.
Eu fierb tot timpul mai multa fasole..apoi o bag la frigider pentru 2-3 zile.Fac reteta asta,sau fac salata din fasolea verde..sau o prajesc putin cu ceapa,si servesc mamaliguta lînga..sau..sau..sau :D
La fel de rapid,se poate face si cu fasole din doza .
E bunut si rapid :)
No comments:
Post a Comment