700 g prune(gata curatate de sîmburi)
70 g zahar(care se amesteca cu prunele)
Prunele au fost extrem acre.
Aluat
250 faina
210 g zahar
110 g unt nesarat
3 oua
50 ml lapte
1 lingurita praf de copt
vanilie macinata
coaja de lamîie
1-2 linguri suc de lamîie
Se freaca/mixeaza untul cu zaharul si ouale,
pîna devine un amestec omogen.
Adaugam sucul de lamîie,amestecam.
Faina,vanilia,coaja de lamiie,praful de copt,
se încorporeaza la amestecul de mai sus,
si se mixeaza pîna se amesteca bine.
Se încalzeste cuptorul în prealabil la 170°C.
Aluatul se toarna într-un vas termorezistent,tapetat cu hîrtie de copt.
Deasupra se toarna prunele cu tot cu sucul lasat,
si se da la cuptor timp de 50 minute.
Se lasa la racorit,
apoi se pudreaza cu zahar.
************
Zic sa mai au si eu o tura pe aici, pe alte site-uri, sa vad ce retete mai faci si cum o mai duci !
ReplyDeleteSi ce vad, ca-mi vine sa mananc monitorul !
Am notat reteta, bravo !
Irina
Irina,nu vreau s-o laud,dar e tare buna :D
ReplyDeleteCe-mi place cel mai mult,e ca merge asa usor,si o poti face cu ce fruct vrei.Caise,mere,piersici,pere,prune..ce-o fi :)
Miiiiii de felicitari Maya, ai un blog extraordinar, de revista !!! Esti formidabila, faci niste poze profesioniste, iar de bucate nici nu mai vorbesc. Mai, mai ca as veni si eu la tine la masa ...:-) Pupici !!!
ReplyDeleteHAI!!!Cu Lizica cu tot!!! muah!
ReplyDeleteMaya, sper sa nu am greseli in Romana, ca a trecut mult timp de cand am plecat din Romania.. Am descoperit blogul tau astazi de prima data, si e asa frumos! Am notat reteta de prajitura cu prune, care arata atat de bine! Am folosit si umplutura de nuca pentru cozonac, cautand una care sa fie cum facea bunica mea, si a ta seamana foarte mult. Multumesc! O sa mai vin sa visitez din cand in cand.
ReplyDeleteVenim, venim la bunatatile tale Maya, acum ii fac bagajul Lizicai !!! Multumim de invitatie Muahhhhh.......(iubesc muahuuul asta al tau, deci si pe tine, sincer imi esti foarte draga).
ReplyDeleteAm sa postez aici raspunsul la intrebarea ta:
Draga Maya, chestia cu nucile e inventia mea, normal se face doar cu mere, dar eu care sunt o mare mancatoare de nuci, alune, fistic etc. ...caci altfel nu ma mai opresc din insiruire :-)...am pus nuci si in compozitia de mere. Deci, poti sa o faci fara grija, doar sa calesti merele bine sa nu ramana zeama. Bagi un pic primul strat de compozitie (coca) la cuptor pana prinde o mica "pojghita" si apoi scoti si pui merele. Poate o sa ti se para cam migalos sa le intanzi, dar, nu-ti face probleme, mergi inainte.Restul de compozitie o torni incet, incet, cate o fasiuta langa fasiuta si chiar daca nu acopera toate merele (adica ramane spatiu intre fasiute) nu e absolut nici o problema, la cuptor mai creste si se acopera singura. Focul potrivit. Este o bunatate !!! Compozitia asta o folosesc si la chec, merge si la blat de tort, este usor de facut si se preteaza la multe altele. Sa-mi spui daca v-a placut. Lizica, care e o mare pofticioasa, mananca si ea un coltisor de blat......e o mare alintata!! Am sa postez raspunsul si pe blogul tau, la articolul curent. Te pup !
Am si eu o mica intrebare, cum faci scrisul pe poza? Atat de delicat si special? Multumesc si bineinteles..Muahhhh !!!
ginuca,multumesc mult,ca ai venit direct aici cu praji cu mere!AM notat! muah!! :D
ReplyDeleteDeci,scrisul de pe imaginile mai recente,e facut cu photoshop.mai fac cu ACDSee,mai demult faceam cu Ulead Express..deci vezi si tu..fac cu care-mi iese primu-ncale hehehehe!
Cunosc si eu titici alintate si care vor dulcegarii-Felix!Daca ar fi dupa el,ar mînca blatul la un tort :D
Miri,ma bucur ca ai descoperit blogul meu,si ca mi-ai lasat un mesaj.
ReplyDeletePrajitura cu prune,e o parjitura buna.E simplu de realizat,si e gustoasa,iar blatul e pufos :)
Acum fug sa vad ce Webpage ai tu acolo,ca ma vazut niste imagini de care m-am îndragostit pe loc!!!
Merci mult de raspuns Maya, dar n-am photoshop .......:-(...o sa ma delectez cu pozele tale minunate. Muahhhh...si muahh-ri si pentru mitzi pitzi
ReplyDeleteGina,zi ce program ai?
ReplyDeletePai, sa nu razi...nici unul....doar paint. :-(
ReplyDeletedau o briosa cu afine, chiar 2 pentru ajutor.....
azi chiar am halit afine!
ReplyDeleteDa-mi ragaz pîna mîine,sa vaz care e cea mai buna alternativa :P
..asa, am cautat prima alternativa,si nu dau de ea..poate din cauza vitezei.Deci,scrie-mi un e-mail la adresa din profil,ca sa pot lua contact mai intim cu tine :D
heheheheh
Esti o scumpa !!!! :-)
ReplyDeleteMa duc sa ma distrez pe la supermarket si cand ma intorc iti scriu un email. Multumesc muuullttt !! Muahhhh.... ;-)
Foarte bine organizat blogul,pozele sunt perfecte.Dupa prajitura cu mere imi pica ochii pe cea cu pere minunate.
ReplyDeleteCarmen L
Muah,Carmen.Merci,si ma bucur ca ai trecut pe aici :)
ReplyDeleteCiao Maya!
ReplyDeleteSuper blogul tau.
Poze excelente, prezentare si mai si, bun gust, de nota 10.
Pacat ca nu este si in engleza ca il puneam link la ale mele, sau mai bine la al lui Tudor, ca el are si 80 de vizitatori pe zi.
Stii tu cine sint :)
hello, maya.
ReplyDeletedesi nu sunt o fana a prunelor, cred ca am facut prajitura asta de 7 ori in ultimele 3 luni. e in bookmarkuri:) multumesc!
Rodicaaa,vad si eu mesajul tau dupa 100 de ani.Scuze!Pupici si lui Tudor unul pe nasuc :)
ReplyDeletezana zorilor,si eu ador prajitura asta,mai ales ca se face asa usor :)
ReplyDelete