February 5, 2008

Lasagne cu somon si spanac




        Sosul de rosii
  • 400 ml bulion
  • 1/2 ceapa mica
  • piper
  • sare
  • cîteva frunze de busuioc

Tocam ceapa fin, o dunstuim putin în ulei de masline(un stropisor), turman bulionul, saram, piparam, adaugam busuiocul tocat grob, si mai lasam 5 minute sa clocoteasca usor.



       Sosul bechamel
  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 ceapa mica
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • faina (sau amidon * )
  • 400 ml lapte
Se pune ceapa si usturoiul trosnit la rumenit. Cînd devin aurii, se scot, se adauga 1 lingura de faina, se lasa putin la rumenit, dupa care se stinge cu lapte. Se condimenteaza cu sare si piper, sau nucsoara(cui îi place)



( * Daca nu vreti cu faina prajita, stingeti cu lapte, dupa care îngrosati sosul cu 1-2 linguri de amidon)

        Pregatirea spanacului
  • 400 g spanac
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline

Spalam bine spanacul. Îl oparim cu apa fiarta apoi îl stoarcem :D
În ceva ulei de masline punem usturoiul feliat la rumenit, apoi se adauga spanacul.
Amestecam 2-3 minute, dupa care saram si dam deoparte.

        Pregatirea somonului
  • 500 g filet de somon
  • sare
  • piper
  • un strop ulei de masline

Somonul se taie felii, se sareaza si pipereaza, dupa care se pune scurt la grilat.
Eu am pensulat tigaia cu o lingurita ulei de masline.



Pentru finalizare mai avem nevoie de foi de Lasagne si cascaval
Începem montarea :D

Pe fundul unui vas termorezistent, se pune ceva sos de rosii si ceva sos bechamel.


Apoi va chinuiti ca mine sa rupeti foile, sau le faceti/cumparati proaspete :D


...peste care puneti spanacul si ceva sos bechamel,


apoi iar un rînd de foi,


peste care puneti sos de rosii si somonul grilat, iar deasupra cîteva linguri de sos bechamel.(noroc ca m-a atentionat asistenta, ca era sa uit 3 bucati de somon.
Le-am înghesuit si pe ele printre celelalte :D )


Am pus iar un rînd de foi, deasupra sos bechamel si cascaval


si am dat la cuptor la 200 °C pîna s-a rumenit.
Am închis foscul si am mai lsat asa 10 minute, 
sa fiu sigura ca se înmoaie foile(am folosit Buitoni).


Reteta asta ne-a încîntat papilele la maxim :)



7 comments:

  1. Uahhaaaaaa....mai, mai sa cred ca am gresit blog-ul...schimbare totala de look !!!! Si eu mai simt nevoia de schimbari. Imi place felul asta de mancare, migalos, dar cred ca e super bun. Cum pestele meu preferat e somonul (si al Lizicai) sigur am sa fac si eu.
    Te pup !

    ReplyDelete
  2. Pup nasul Lizicai!Si Felix e somn-os taaare,eu la fel :D

    Era prea trist,de aceea "the new look "..vine primavara :D
    Poop :)

    ReplyDelete
  3. Da, mai e un pic si vine primavara, dar parca trece prea repede timpul....Va pupam (intra si Felix la socoteala) cu drag, Lizica si Ginette...mi-a placut acel muahhhhhhh.....muuuaahhhhh !

    ReplyDelete
  4. Maya, e foarte frumoasa noua fata a blogului!
    ca de obicei, esti nemaiomenita, si la gatit, si la fotografiat!

    ReplyDelete
  5. Irina,vrei sa ma rosec..ca blogul? :P
    L-am facut olecuta mai rosh' ca era prea trist :D

    ReplyDelete
  6. E ora 1 noaptea si eu visez la lasagna ta cu somon. Cu asa retete va trebui sa fac mai mult sport :D

    ReplyDelete
  7. ..eh,faci si tu portie mai mica :P
    Îmi place imaginea ta din profil :D

    ReplyDelete