Recipe by Laura Adamache
Ingrediente:
- 600 g faina de grîu dur *
- *(400 g faina de grîu tip 550 + 200 g gris din grîu dur, foarte fin)
- 12 g drojdie proaspata
- 50 ml ulei de masline
- 350 ml apa
- sare
- putin zahar ( pentru amestecat drojdia )
Pentru umplutura:
- 200 gr masline negre sau verzi
- 2 catei usturoi
- 1 ardei mic si rosu iute(optional)
- 100 gr ulei
* Pentru ca nu am avut faina din grîu dur,
am combinat 2 parti faina de grîu tipul 550,
si 1 parte gris din grîu dur, foarte fin.
am combinat 2 parti faina de grîu tipul 550,
si 1 parte gris din grîu dur, foarte fin.
Facem o gropita în mijlocul fainii,
apoi frecam drojdia cu un strop de zahar si putin din apa,
si turnam acest amestec în gropita.
Cînd drojdia creste putintel, adaugam si celelalte ingrediente
si framîntam un aluat.
În timp ce aluatul creste, pîna îsi dubleaza volumu, pregatim umplutura de masline.
Cateii de usturoi îi punem putin la calit în ulei de masline,
apoi îi scoatem si adaugam maslinele tocate grob.
( Eu i-am lasat la calit cu tot cu masline-
fac. Se poate adauga si un ardei iute tocat ).
Dupa ce aluatul a crescut,
îl întindem.
Eu l-am întins cam deformat, asa ca i-am taiat marginile
...si pentru ca era destul aluat, m-am hotarit sa-l umplu cu cascaval.
Am împrastiat maslinele pe toata foaia
(corect era doar pe o jumatate si închisa cu cealalta jumatate goala),
apoi am închis ca pe o carte.
Maslinele s-au plimbat putin, dar asta nu are importanta.
Am taiat fîsii pe care le-am sucit.
Nu a mai fost nevoie de pensulat cu ulei.
Erau destul de unse.
Cu masline.
Cu cascaval si masline.
Le-am dat la cuptor, la 200-200°C ( am tot jonglat cu temperatura ),
pîna s-au rumenit.
Sînt picante si taaare gustoase.
************
Sunt super grisinele! In locul tau as organiza o licitatie si le-as vinde celui care ofera mai mult :)). Arata ca de revista!
ReplyDeletemerci,Lore :P
ReplyDeleteDe cum le-am vazut,am stiut ca trebuie sa le fac neaparat.Si nu-mi pare rau.Cred ca merg umplute cu orice!
Maya draga, miliarde de triliarde de felicitari!!! Arata fff bine! Asa ceva, mai rar!
ReplyDeletemamamiaaa,ma faceti sa ma rusinez :)
ReplyDeleteMultumesc mult!!
Am ochit si prajitureaua ta cu piscoturi.Tre' s-o pun în practica.
Si briosele sarate îmi fac rau cu ochetele :D
Maya, draga mea, ce-mi faci??? Nu mai vreau sa plec de pe blogul tau !!!! Pot sa ma mut la tine, cu matzusca cu tot ??? :-)
ReplyDeleteAbsolut superbe grisinele si chiar daca ma repet, pozele sunt mai mult decat minunate !!!
Foarte apetisante,nu mai zic de pictures...
ReplyDeletesplendite grisinele..Felicitari Maya!
vaisiiarvai..nu poci sa nu intru mereu la tine..neh..esti un drog pentru mine.}{pupam pe tine.
ReplyDeleteArata asa bine, grisinele tale! Am pastrat reteta ca stiu ca sotul meu o sa se innebuneasca dupa ele, multumesc!
ReplyDeleteGinuca,tu stii ca cei cu mitze au prioritati la usa mea..deci hai! :)
ReplyDeleteThx,Paradis! Si noi pupam,si adoram retetele si imaginile tale :)
ReplyDeleteMiri,grisinele astea-s bestial de bune.ma bucur ca am gasit-o la o culinareasa frumoasa :)
ReplyDeleteEu o sa le fac în diferite feluri,cu tot felul de umpluturi..si presarate cu de toate :D
Am fost iar la tine,sa ma inspir la imagini.Îmi place enorm cum te uiti prin viewfinder ..super!!
Maya, cum nu ai chat ...iti scriu aici..La multi ani de martisor !! Muahhh !!!
ReplyDeletenush cum,dar niciodata nu-i gasesc loc la chat :D
ReplyDeleteAm avut de vreo 2 ori,si l-am dat azvîrlit :D
Muah,si de la noi!!
Buna!
ReplyDeleteImi spuneti daca sunt la fel de gustoase si a doua zi...ma gandeam ca aperitiv pt sarbatori.
Multumesc!
Sînt foarte bune si a doua zi, daca ramîn :D
ReplyDeleteE reteta Laurei Adamache.