February 24, 2008

Prajitura cu mere


Recipe by Ginette

Blat

- 4 oua
- 150 g zahar
- 200 g faina
- 70 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- coaja de lamaie
- un praf de sare sare
- extract de vanile



Umplutura

- 7 mere
- 50 g unt
- 50 g zahar
- scortisoara

Ingredientele:

Am razuit merele, le-am calit în unt.

Pentru ca nu au lasat zeama, le-am luat de pe foc,
am adaugat zaharul si scortisoara si am amestecat.


Am batut albusurile cu zahar, apoi am amestecat/mixat galbenusurile
 cu un strop sare si le-am adaugat la albusuri.

Am adaugat faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamîie,
extract de vanilie ( eu am amestecat restul ingredientele uscate.


Am am adaugat uleiul.

Am turnat o parte din compozitia blatului într-un vas termorezistenz
tapetat cu hîrtie de copt înmuiata. Am dat la foc iute, timp de 5 minute.

Dupa coacere rapida/5 minute.


Am adugat merele, am acoperit cu restul de compozite,
apoi iute la cuptor pîna ce a devenit auriu deasupra ( cam la 170°C ).



Gata pudrata







************


5 comments:

  1. E prajitura mea ?!?!!? Nu pot sa cred...e arta adevarata, iar prezentarea m-a dat gata (ca de obicei). Bravo, felicitari Maya !!!! Esti o artista adevarata. Ma bucur mult ca ti-a placut. Muah !!!

    ReplyDelete
  2. Se va repeta des..de fiecare data cînd ramîn mere! Merge usor,e buna tare..deci?? ce ramîne de facut?
    :)

    ReplyDelete
  3. Sa mancam si iar sa mancam !!! Nici nu stii cat ma bucur ca ti-a placut. Reteta o am de la soacra mea, cam de vreo 30 de ani, iti vine sa crezi? Te pup !

    ReplyDelete
  4. Si eu am niste mere ramase ci cel mai probabil am sa prestez si eu prajitura lui Ginette!
    Arata "molto bene" :)

    ReplyDelete