October 12, 2008

Cosulete cu brînza si caramel de portocale








  • 50 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g unt moale
  • 50 g ciocolata
  • 1 albus
  • 200 g brînza de vaci/crema(Quark)
  • 30-40 g caramel de portocale( -aici reteta- )




Amestecam faina cu untul, zaharul pudra si albusul,
pîna obtinem o crema omogena fina.





Cu o lingura împartim aluatul în 3 parti egale.
Întindem maglavaisul pe hîrtie de copt prin rotare,
pîna obtinem cercuri cu diametrul de maxim 15 cm.
(Eu mi-am facut niste cercuri de orientare pe dosul hîrtiei).

Se coc maxim 8 minute în cuptorul preîncalzit la 200 °C.




Cercurile se desprind foarte usor depe hîrtie.



Introduceti cercurile de aluat imediat cît sînt fierbinti în castronase, borcanase..sau în ce recipient doriti, pentru a le da o forma oarecare/neregulata. Le lasam la racit.



Între timp topim 40 g ciocolata cu care stropim cosuletele.



Amestecam Quark-ul (crema de brînza moale) cu caramelul de portocale.
Nu mai este nevoie de zahar.





Umplem cosuletele. Am presarat desupra ciocolata ramasa,
pe care am taiat-o bucatele cu cutitul.




Si le servim.



Un desert rapid. Cosuletele se fac foarte repede, se coc repede,
se racesc foarte repede...si se pot umple cu ce doriti.
..cu creme, budinci, iaurturi sau chiar fructe.

6 comments:

  1. Din partea mea ai nota 10********** mai ales pt caramelul de portocale :-)))

    ReplyDelete
  2. Felicitari pt. blogul tau minunat si pt. modul in care prezinti retetele culinare.
    Cu siguranta voi incerca si eu unele dintre retete.
    O saptamana placuta.

    ReplyDelete
  3. Grozav arata si cred ca au un gust....
    Din pacate nu stiu ce se tot intampla cu blogul meu ca face figuri ,nu maipot "urmari" direct ca nu mi se deschide cand il pun in blogroll ,blogul dvs,si intru de pe alte bloguri :((
    Am cumparat electric ,nu am gasit la noi din cel pt aragaz,abia astept sa incerc retetele... :) puteti vedea aici ce model am gasit.
    http://jurnalulanei.blogspot.com/
    Inca o data felicitari pt retete si pt blog,si prezentarea te imbie la gatit :)

    ReplyDelete
  4. Ina,merci! :)
    Probeaza caramelul,e bun :)

    ReplyDelete
  5. Divianas,merci pentru complimente.
    O sa ma plimb si eu pe blogul tau,sa vad ce retete bune gasesc acolo!
    :)

    ReplyDelete
  6. Ana,si eu am avut probleme cu blogul tau!Chiar scrisesem un mesaj mai lung..care s-a pierdut în timpul publicarii...

    AM vazut steamarul ta,si sigur e bun.Tefal e o marca buna.Astept sa-l probezi,si poate vii cu idei noi! :)

    ReplyDelete