- 500 g piept de pui/sau curca
- 3 oua
- faina
- pesmet pentru pane(chifle uscate si macinate)
- verdeta uscata din rîsnita(rozmarin,maioran,oregano)
- sare,piper
-Daca va hoatarîti sa faceti cu piept de curca,va recomand la panada si ceva parmezan ras fin.
E mult mai aromat.
-Foarte bune sînt date prin Cornflakes zdrobiti,în loc de pesmetul pentru paneuri.Valabil pentru ambele variante.
Batem ouale cu sare,piper si verdeata uscata din rîsnita.
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_s3SQ1TlZZB1pnTCTNcNkkvihn08nslAMKcFJOf6BQ_8vgfdKZElAU4zx8l0mytWjK08wloDo7I8u6LlFSfF0Y-vENny2DOD1GBKxB8pyxJMQuEDL13LayLxUwl2iP4LjVifElUmCghtYSj2OgT4Qk=s0-d)
Taiem pieptul în bucati,si îl adaugam la ouale batute.
Lasam la rece o ora,sa traga.
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tvgWdRoYd6-5ej-_TNqkjvO7VUA85XZvyrMLOAc8Ls5DTc9YKwUGWY-jqh-iHPwxFBfKZmuVbQpQ0rHUWc9SjCHDJ2zf-0prt9zzGbKBuNpyue6IMl0cOk4EiVXMhecQRim0IWe9UPnCc7oAKxvA=s0-d)
Scoatem bucatile de carne din ou,si le puem peste faina.
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uuKxF89rrh5JCAUbfDzGUikhtaq8pPzJ28TfKRqQ6HMhMldSoJGJyPDyl5fuGSqTx5PNSLbeSOhV5z7KV2CVjU8-2koPp7VygKxcdKDdgVyceNQ-4Z6XDUXWRZ1ebv4Ywdbe52vWO6IG7DpO5zvzw=s0-d)
Amestecam usor,în asa fel încît fiecare bucata de carne
sa fie învelita într-un strat de faina.
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_swSNmYQJkigiXsbCSrSGxSgv6a0PdBfK0tfXGtWjjwjfanMuNpaFM8Dvq6DwxiG4etZTVEFe9K31QgG6iqcZrfN4JMCY1uLSMM4cofkUED13MJSppOq0jCyH9nuQMJ1YPs1P41tPaEx7XaJtVyuDQ=s0-d)
Le scoatem din faina si le adaugam din nou în oul ramas,amestecam.
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_u65UVkaeK3cYb2pf1CA-eZTIgcyvy_TDmvH14Of6HcpO4-BR-eNc-bRU5dvg-JyDtkIJlCAh2IOKpaqsgkNZbS228fRdpWMfwmGNkFuisjWtA4kJNfJUxYACiHdS7tQ_L7WBgInSLEU4aqncdUWD0=s0-d)
Scoatem cîte o bucata de carne,o punem în vasul cu pesmet,
acoperim(cu pesmet) si apasam cu degetele pe bucata de carne,
o întoarcem pe partea cealalta.Repetam operatia.
Prin apasare se striveste si devine plata.Asa dam nastere minisnitelelor .
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_syx2flgvwYxBXgRWpfG4HV3z1sburZuqx29XgO2-eqOf8GxqRFkx2lsMEvQDg_SWavmnPP7p5SVRTdWLQdltEHhaJ4q2UFgcaT7Z_WAas6zVnu0-TJdsOU-m-P3FK94Om8OBoGDuDXYhm0r9pSEUk=s0-d)
Eu le-am prajit în ulei de arahide.
Asa ies foarte crocnte în exterior,si moi în interior.
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_ulb-XCI5eZjnLAXNJzfACpPzoNXLTF_Jw4pnUSnFUtbYNabg-gD0jJ_iZSGU6bzpweO-IslDzvIKfdHTVaDOuRABLlR5NJ7Hf-netjbF4PPgy87rjeNdoe7CT_77L9Aecdu-Ww0SyUh6jo0Tnq8V8=s0-d)
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tmGO8bsqqRo5WdXLLgGoZDQCIigPd_zx5g6WEmGWthk1duZ2oo0ytvCJ9x2lw9Hn3ouqyfWYxltzTECmOGqk4ZczmXS6ligCfEk8WSCK3cxHRTSY8WKXdyO4cP4g1ytJl_6c97y6UwhUTp81U9Jfw=s0-d)
Le-am servit cu cartofi fierti pe aburi,apoi trecuti prin ulei încins cu busuioc,
usturoi,sare si piper.(Înca folosesc aparatul de fiert pe aburi )
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sXzu3ykRhiCHc7ldrjmSLlzgAuIrAGZEawnnOLZiGN_Lg17UZSVVC-ncuYPO1Au7qroXuGTm-gnnuCZZQ_sbAIbe4Ao-sxDcRRvMzkaSfYtr5DQ8lezTVBnBWuiWXK2PFSP5Tuoa-YQR4rex-CVis=s0-d)
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uGytT_Rbghg3p9HHBwJOqp0zmaq8OqSkTmqHHSvyrRj8g7eU5hPhVdyLpIoQkuYPyQFPtHUH_HCn82ucaKlX24uy09JDu96zuMKtKeEGxieBIRQnBc_rjfFJ90gtrb3JwlLvXu5ZmLpAW_jcIEclU=s0-d)
Taiem pieptul în bucati,si îl adaugam la ouale batute.
Lasam la rece o ora,sa traga.
Scoatem bucatile de carne din ou,si le puem peste faina.
Amestecam usor,în asa fel încît fiecare bucata de carne
sa fie învelita într-un strat de faina.
Le scoatem din faina si le adaugam din nou în oul ramas,amestecam.
Scoatem cîte o bucata de carne,o punem în vasul cu pesmet,
acoperim(cu pesmet) si apasam cu degetele pe bucata de carne,
o întoarcem pe partea cealalta.Repetam operatia.
Prin apasare se striveste si devine plata.Asa dam nastere minisnitelelor .
Eu le-am prajit în ulei de arahide.
Asa ies foarte crocnte în exterior,si moi în interior.
Le-am servit cu cartofi fierti pe aburi,apoi trecuti prin ulei încins cu busuioc,
usturoi,sare si piper.(Înca folosesc aparatul de fiert pe aburi )
As manca si eu vreo 10......mmmmmm. Muah !
ReplyDeleteSi eu..dar nu mai am!! :D
ReplyDeleteMuahh!
am incercat si eu reteta, my god! sooooo goooood, multumim de retete :)
ReplyDeleteMaya, tocmai ti-am descoperit blogul si imi place foarte foarte mult ce vad eu pe aici :) ...snitele din aste face si mama, toata facultatea m-a tinut in snitele micute :))...spor la bucatarit
ReplyDeleteCrenguta,ma bucur ca ti-au placut snitelele :)
ReplyDeleteCorina,merci :)
ReplyDelete