Pentru ca parintii nu au fost la noi de sarbatori, nu m-am spetit facînd fripturi, sarmale, salate copioase, enshpe feluri de prajiturele si torturi cremoase. Îmi pare rau ca nu i-am vazut pe ei, dar nu mai dureaza mult si îi vad, mi-a surîs ca nu am mai muncit asa mult si am avut foarte mult timp pentru noi.
Am stat si m-am gîndit daca sa postez aici la Meniuri speciale sau nu...pentru ca nu am facut specialitati si nici un meniu asortat/potrivit..ci doar ne-am hranit cu ce am avut pofte :D
Fiecare si-a exprimat parerea, cam ce ar vrea. Am facut o lista si am încercat sa le fac cumva sa mearga una cu ai'lalta..chiar daca nu mi-a reusit.
Am stat si m-am gîndit daca sa postez aici la Meniuri speciale sau nu...pentru ca nu am facut specialitati si nici un meniu asortat/potrivit..ci doar ne-am hranit cu ce am avut pofte :D
Fiecare si-a exprimat parerea, cam ce ar vrea. Am facut o lista si am încercat sa le fac cumva sa mearga una cu ai'lalta..chiar daca nu mi-a reusit.
Feluri..mai de deschidere
1 - Supa crema de cartofi cu crutoane( inspirata de o reteta taraneasca bavareza,
care era din aceleasi ingrediente,doar ca nu era crema) ( idee-Denise + eu).
Cu bacon,
si fara, cum a vrut Denise.
2 - a.) Mamaliga cu brînza de vaci si smîntîna (idee sot).
b.) Mamaliga cu Chaumes (idee Maya).
3 - Supa din coada de bou ( sot + maya ).
4 - Focaccia x 3 (fiecare putin diferita) , umplute ( Denise ).
5 - Rulouri de vinete cu prosciutto si Roquefort ( Maya ).
6 - Crackers cu crema de brînza si usturoi cu somon afumat si erba cipollina
si
cu crema de ciuperci si icre de pastrav.
Happy New Year 2009 !
ReplyDeleteAm vazut bloggul tau acum un an si mi-a placut tare mult ! Am pierdut adresa ...dar pentru ca pe verisoara mea o cheama tot Maya am reusit sa te gasesc din nou . Cu mare placere iti urmaresc retetele . La multi ani 2009 !
ReplyDeleteMaya sa va fi fost de bine ca tare frumos au aratat! Un an nou binecuvantat!
ReplyDeletearataaa demetial tot ce faci tu , salivez numai uitandu-ma la poze
ReplyDeleteDraga mea , la multi ani 2009 , un an plin de bucurii,impliniri sufletesti si multaaaa sanatate , cu drag Mihaela :)
Ce bine arata toate...foccacia aia umpluta cred ca e super. Eu chiar trebuie sa iau o pauza si sa intru la o dieta..2,3 :-( ca nu se mai poate. Te pup !
ReplyDeleteInteresant......
ReplyDeleteSa ai un an linistit in care sa poti realiza multe dintre proiectele tale, pe care crezi ca nu le vei termina in aceasta viata....hihihi.
Te pupik.
La Multi Ani!
Excelent blog ! As vrea si eu reteta de la supa crema de cartofi cu crutoane si bacon. Arata fantastic :). Multumesc !
ReplyDeleteAbsolut superb meniu draga Maya!! Iti doresc un Nou An plin de sanatate,bucurie si impliniri! La Multi Ani!!
ReplyDeleteHappy new year,Nina! :)
ReplyDeleteMultumesc de vizita Timada! :)
ReplyDeleteLa multi ani si un An Nou bun!
Multumesc ,Ina!
ReplyDeleteSi voua un an nou bun si plin de bucurii!
Cinezee,la multi ani!
ReplyDeleteMultumesc! pup!
Ginuca! te pup!of...dietele astea :D
ReplyDeleteCriss,multumesc si la multi ani! :)
ReplyDeleteSis,multumesc!
ReplyDeleteAm pus reteta de Supa crema de cartofi.Cum am timp,apar toate retetele :)
Multumesc de vizita!
Laura,multumesc,si voua un an nou bun!Pupic!
ReplyDeleteSis,uite aici linkul retetei:
ReplyDeletehttp://mayas-esprit.blogspot.com/2009/01/supa-crema-de-cartofi-cu-crutoanebacon.html
Buna Maya imi pot spune si mie te rog ce sunt acesti Crackers si unde pot fi gasiti in Romania. Multumesc anticipat
ReplyDeleteBuna Maya imi pot spune si mie te rog ce sunt acesti Crackers si unde pot fi gasiti in Romania. Multumesc anticipat
ReplyDeleteBuna Maya imi pot spune si mie te rog ce sunt acesti Crackers si unde pot fi gasiti in Romania. Multumesc anticipat
ReplyDeleteMaya nu gasesc reteta de foccacia, care arata superb.
ReplyDeleteAi putea sa imi spui unde o gasesc .
multumesc
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteVera,ori nu o gasesc nici eu,sau chiar am omis greseala(ca e tare bunuta) de a nu o posta pe blog.Cred ca mi-a scapat.O voi posta în seara asta pe ArtaCulinara,si îti pun link aici.
ReplyDeleteAs pune-o direct aici,dar nu am timp de tradus si de aceea o pun în forum.Mai tîrziu o postez si pe blog :)
Vera,uite aici am postat reteta:
ReplyDeletehttp://artaculinara.com/forums/topic/2297-focaccia-umpluta-a-la-maya/
Foarte frumoase retete,am copiat si eu cateva,bafta in continuare la gatit
ReplyDeleteMaya, crema de ciuperci arata minunat. Cum ai facut sa fie asa de fina si deschisa la culoare? Multumesc mult.
ReplyDeleteLa culoare nu e chiar deschisa, e maronie, cu toate ca e facuta din ciuperci albe. Finetea am obtinut-o macînînd fin ciupercile - calite usor în blenderul cu cutite (KitchenAid), apoi am dat-o si prin sita. Nu am facut cantitate mare, ca altfel nu o mai treceam prin sita :D
ReplyDelete