Se poate face si cu piept de pui,curca..dar merge bine si cu carne de porc,si chiar vita.
Egal cu care ati face,se prajeste doar scurt,la foc iute.
- 6-7 felii subtiri de carne
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- 50 ml vin
- 500 g pleurotus
- 250 ml smîntîna
- 1 lingurita cocentrat de tomate
- patrunjel
- ulei de masline
- sare
- piper
Prajim scurt la foc puternic,feliile de carne,cu usturoi si ceapa taiate grob(în doua)
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_v-phVvQNF-DFI949H7r10MMlBF0gfDZ-4UBdaK_aQZ3M6K_UF-hgTsdZtYLZEJrHF5ZaPrK-rCL0Ed9DOrKEDpd57WWCpNJ_7C2PvRAbX94kZtzNd7b8D9uYjnhe0RZ9E6ZA-62McxkmBGHchEev4=s0-d)
Stingem arderea cu ceva vin alb.
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vwLXu0aBIvgNjPBFWO60JyN0hnljGzs_jIZofgjGaDs9E-IP6j1UgKeM7OwR8ZZWM0NnStqa7LLGkoZ8YJ1nBuhYlDHeoZfQ_JIQ3PsMNqNY-drY8JmJyhM5UuRQ2mWxt00_ZDtRWtO5lOxFt6MDc=s0-d)
Scoatem feliile într-un vas termorezistent.
Pastram la cald,acoperit.
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vm0yHVtEtl8riJJddPIPzKUktyQxI-B6lFoezNu3REiiOgS0XWBZLHMspjqrqPH0Nf9yyqL1Qz_cO6Ly1X6IDUxEwWQe2G0hjkQvSMxcBgW1gNTJCnEMw41_AOceVFLeI8QICtZDjILEF9pYzYr4w=s0-d)
Adaugam pleurotus,si le lasam 5 minute sa traga ceva aroma din tigaie.
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tlHLel0YG9GWkYbZIW6cfVDGJy7JackhNdkjGRQ0VNt4Z5d1k-GB-HKWGklbbbs0IpdjS_0eo0B2HsSe7956Rsnlrq-JtrVA3eTMXCuuoOt8eIlf06w4kAVXwugQmkUu0iwYLOLeRk8Diiu5X3Qug=s0-d)
Le punem peste carne.
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uZ_H0D0BZB4_OJIcF9bjehAakTVptWHhUTChzpN00nx-VP7RoYPzwoBEkThS7EzDPFCc-7cyE0pGfHmXi3uH1I-Tpqzfyaw9kH-9PKJWB7_BcAR7GDnT4T_Mq2_2Jwme_MMwOsPTeg70owodpFXdI=s0-d)
În fondul ramas în tigaie,adaugam smîntîna,degustam,
si lasam 1-2 minutel sa traga un clocot usor,
dupa care cine doreste,poate adauga o lingurita concentrat de tomate.
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_voUcU_9dbxLfA40eSt2rPcCK-1kc2avWSxgk7aCyD-Q2cc6TVG-o-Jek7S9F7ff5ncFiDzUvCRUpS09yPr1Sbkxw9oaCoVog1arxhzrmHzpogt-FS5lJDVo9lixDATPsgUyXWYzaugECIh33b8jlc=s0-d)
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vU9hpB5maqZ9Okd3tWgUnLULTN_d0LL644F3hcf5U_jukRd2mSP7_R2h4-KBQGzisgqj3zwmi4tEkirRKgGlb0btNa3TQf2sJ4bbiGKOvNEQLfvcCIz5fULegBTPy2N1bfibvfMmJneD2Y7TiG9Q=s0-d)
Turnam sosul deasupra.
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sIUGv26rE3X4GijbZMJ2LQrWn_odDjMFtb46Gg_v0T9w2FT0j-2bOSzZ7CoY6jzxF1LqXikLRgSZUH9CizhFWj5mb1D8lGOV8OnPgWmthJGdeB57fPb0vekIaV-KMH_ZM-9bTkKB3LKHq3CLTkpEQ=s0-d)
Punem o legatura de patrunjel,asa de gust si dam la cuptor,la 250°C
(Nu stiu ce are fiica-mea,dar nu mai suporta patrunjelul la vedere..asa ca-l pun în legatura,apoi îl scot
)
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_ujRV8q8XyNBQh08BTSiQNPdzgEBp_aexuvLQnAhsYYspcmSCd8ebSm8YEnxcqDH9RQI9Bhm_VoeWgih84-Nignw734kb45WrMxOnJw2iU3iGGkGvyUNXedgGGHWTYKRnvT2n1YvvoqHU_5ADL_ZQM=s0-d)
Cînd e rumen,dupa vreo 20-25 minute,presaram usturoi tocat(fac.),amestecam putin.
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uMXXUDdLgO-BfeJgDb6NaxPrJeOkfB9VTIGkum3J_9q9qrd4NfGnqTku3iFVzYEt_pGjw1ItFB-3Sta7lDD3afVEUthboVueUuxaJEdUN8xBcyyEVfgEMh9NXcxvfRBHxL4xD4QVeC7tG6v97GUXQ=s0-d)
Se serveste cald.
![Attached Image](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_s9DKxtvEVx-P-yIvFe8QtaLmA0z8vJQCkq41E0FPWQTWha7B38rC_RqyAhx_t8ltzI5cMe8fVcjEhzgZzXhVHapAKJKAExoZtt_rD_Y0e4xQKe1R8x2q3Y3cVu0hsl8bp7IxqPXFT6gwBaahJ0VSo=s0-d)
Stingem arderea cu ceva vin alb.
Scoatem feliile într-un vas termorezistent.
Pastram la cald,acoperit.
Adaugam pleurotus,si le lasam 5 minute sa traga ceva aroma din tigaie.
Le punem peste carne.
În fondul ramas în tigaie,adaugam smîntîna,degustam,
si lasam 1-2 minutel sa traga un clocot usor,
dupa care cine doreste,poate adauga o lingurita concentrat de tomate.
Turnam sosul deasupra.
Punem o legatura de patrunjel,asa de gust si dam la cuptor,la 250°C
(Nu stiu ce are fiica-mea,dar nu mai suporta patrunjelul la vedere..asa ca-l pun în legatura,apoi îl scot
Cînd e rumen,dupa vreo 20-25 minute,presaram usturoi tocat(fac.),amestecam putin.
Se serveste cald.
Draga mea, nu am mai avut asa timp sa mai scriu in ultima vreme -de-abia ma dezmeticesc dupa revelion :) -, dar tin sa stii ca ti-am admirat preparatele de sarbatori, arata intr-un mare fel. De tortul acela de pere nici nu mai vorbesc! De saptamana viitoare mi-am propus sa ma mai organizez un pic si atunci o sa mai scriu si eu cate ceva. Salutari pe noul an!
ReplyDeleteSalutari,Bunny!
ReplyDeleteEu tot tîr o gripa,care s-a transformat într-o raceala..dupa mine.
Acu e pe plecate,cel putin asa sper!
Multumesc pentru complimente.Astept sa te citesc pe blog! Pup!
Sa te faci bine cat mai repede :) !
ReplyDeleteMa fac,dar taaare încet mai merge.Batrînetea bat-o vina! :D
ReplyDeleteScumpa Maya, ce frumos ai "impodobit" blogul de cand nu te-am mai vizitat.
ReplyDeleteNumai bunataturi...
Deea,ma pregatesc de primavara!
ReplyDeleteDaca tot nu am avut iarna frumoasa,cu zapada..poate avem o primavara frumoasa ..de aia schimbarea de culoare pe blog :D
Multumesc! :)
Maya, am gatit si eu mancarica aceasta rapida si foarte gustoasa.
ReplyDeleteMultumesc mult.