Ingrediente:
- 90 g faina
- 4 oua
- 120 g zahar
- 90 g unt moale, dar nu cald
- 30 g cocos razuit
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 500 ml suc de maracuia
- 1 pliculet de Agarine (gelatina pe baza de plante/Agar- Agar)
- zahar dupa gust
- 1 lingura gem galben (eu am folosit de caise)
- frisca (fac.)
- 1 zahar vaniliat (fac.)
- fructe (fac.)
Mixam ouale cu zahrul pîna devine o spuma. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua. Mixam mai departe.Faina o amestecam cu cocos si praf de copt,
apoi adaugam cîte o lingura la amestecul de oua. Mixam continuu.
Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.
Turnam aluatul în tava si dam în cuptorul preîncalzit la 170°C.
Dupa ce bagam tava,coborîm temperatura la 160°C, timp de 25 minute.
Lasam la racit pe un gratar.
Pensulam mijlocul tartei cu gem fierbinte. Lasam la racit/uscat.
(operatia aceasta o fac, pentru a nu se înmuia tarta)
Dupa racirea completa, repartizam tarta pe platoul care va fi servita.
Luam 200 ml din sucul de maracuia si-l fierbem la foc usor,
timp de 2 minute, împreuna cu prafuletul de Agartine
(dupa indicatiile de pe plic).
Sucul rece îl amestecam cu zahar dupa gust, pîna nu se mai simt cristalele de zahar.
Sucul cu agar, îl adaugam la sucul rece si amestecam.
Lasam vreo 10 minute la racorit complet.
Turnam în adîncitura tartei. Lasam la închegat!
(Pastram vreo 2-3 linguri de suc deoparte)
Cine doreste,poate decora cu fructe.
Pentru a avea un luciu frumos, dati-le/pensulati-le cu sucul gelatinat.
(cele 2-3 linguri puse deoparte).
Batem frisca cu zaharul vanilat.
Decoram dupa plac.
Sucul de fructe se poate înlocui cu orice alt suc natural sau pireu de fructe pisate ca zmeura, mure, kiwi, piersici...
apoi adaugam cîte o lingura la amestecul de oua. Mixam continuu.
Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.
Turnam aluatul în tava si dam în cuptorul preîncalzit la 170°C.
Dupa ce bagam tava,coborîm temperatura la 160°C, timp de 25 minute.
Lasam la racit pe un gratar.
Pensulam mijlocul tartei cu gem fierbinte. Lasam la racit/uscat.
(operatia aceasta o fac, pentru a nu se înmuia tarta)
Dupa racirea completa, repartizam tarta pe platoul care va fi servita.
Luam 200 ml din sucul de maracuia si-l fierbem la foc usor,
timp de 2 minute, împreuna cu prafuletul de Agartine
(dupa indicatiile de pe plic).
Sucul rece îl amestecam cu zahar dupa gust, pîna nu se mai simt cristalele de zahar.
Sucul cu agar, îl adaugam la sucul rece si amestecam.
Lasam vreo 10 minute la racorit complet.
Turnam în adîncitura tartei. Lasam la închegat!
(Pastram vreo 2-3 linguri de suc deoparte)
Cine doreste,poate decora cu fructe.
Pentru a avea un luciu frumos, dati-le/pensulati-le cu sucul gelatinat.
(cele 2-3 linguri puse deoparte).
Batem frisca cu zaharul vanilat.
Decoram dupa plac.
Sucul de fructe se poate înlocui cu orice alt suc natural sau pireu de fructe pisate ca zmeura, mure, kiwi, piersici...
La multi ani sanatosi si incununati de alese ganduri de pace si har! Sa aveti dragoste in camin! Minunata tarta ca de obicei. Ma omori incet-incet cu agar-ul... :(
ReplyDeleteIna,o putem rezolva!Tu trimiti adresa ta pe e-amil,si io-ti trimit Agartine!
ReplyDeleteMultumesc de uratura !Te pup !
Vai Maya draga mea, m-ai face cea mai fericita! Daca ai putea, tare ti-as ramane recunoscatoare! Intru acum pe mail si iti spun mai multe. Pup Maya draga!
ReplyDeleteLa Multi Ani sotului tau din partea noastra! Multa sanatate si fericire!
ReplyDeleteTarta e foarte apetisanta :P
Va pupam
La Multi Ani!
ReplyDeleteFelicitari pt fotografii ai mult talent sa faci poze asa de frumoase!
Ina,acu ma duc sa vad ce mi-ai scris! :)
ReplyDeleteIza,multumesc mult!Pup!
ReplyDeleteG.,multumesc de aprecieri!
ReplyDeleteÎmi face placere sa-ti citesc blogul! :)
La multi ani fericiti impreuna, de dragoste si intelegere pana la adanci batraneti sa aveti parte si de sanatate si prosperitate... si tot ce mai vreti voi!
ReplyDeleteExcelenta tarta, am savurat-o indelung cu privirea, dar mi-am stavilit, cu greu ce-i drept, avantul de a o reproduce, pentru ca mai am 4 kile de dat jos pana la sfarsitul lunii :)
Dar am salvat linqul, caci o voi aplica, sigur, daca-mi dai voie!
Te pup si inca o data La multi ani!
Multumesc,Dana!
ReplyDeleteTe pup,si îti doresc si tie toate cele bune,si muuulta dragoste!
Atit de apetisanta reteta asta,ca o maninci uitindu-te la monitor.Frumoasa combinatie,si cred ca ie delicioasa dupa cum arata.La multi ani sotului tau!
ReplyDeleteMultumesc,Paradis!
ReplyDeleteE bunuta,mai ales daca-ti place passion fruit!Noua ne place mult! :)
Fericire si iubire! tarta e minunata!
ReplyDeleteTarta e minunata si maine voi proceda la o replica. Iti cer permisiunea s-o adaptez putin la categoria "umplutura".
ReplyDeleteNumai bine, Ely.
Merci,duceso! Pupic :)
ReplyDeleteEly,fa-o dupa cum doreste sufletelul tau! :)
ReplyDeleteMultumesc,pup!
Mai bine mai tarziu decat niciodata: LA MULTI ANI !!! Sanatate,viata lunga sa aveti impreuna si numai bucurii !!!
ReplyDeleteMinunata tarta. Muah, muah !!!
La multi ani sotului! Superba tarta,chiar deosebita!
ReplyDeleteAi premii 2009, te asteapta ;-)
Gina,multumesc! Toate cele bune si tie!Te pup,si multumesc de vizita! Muahh!
ReplyDeleteKris,multumesc pentru premii!O sa le ridic cum am timp,si-mi revin ceva mai bine.Te pup,si pe puiuti ti-i pup!
ReplyDelete:)
La multi ani! Tarta arata delicios! Ai niste premii de ridicat de la mine cand vei putea, blogul tau e minunat!
ReplyDeletePutin in 3 ce-o fost, striparita ?
ReplyDeleteArata tare apetisant tarta si tot ce faci tu e la fel .
ReplyDeleteLa multi ani sotului ,Maya draga ,sa fiti fericiti impreuna alaturi de cei dragi!
Mononoke,merci mult :)
ReplyDeletePup!
ma duc la cules :)
Mircea,multumesc de vizita :)
ReplyDeleteNu sînt sigura ca înteleg la ce te referi ..
Lissa,multumesc ! Pupic! :)
ReplyDelete...alta tarta "a la Maya" superba!!! :)
ReplyDeleteNici n-ai fi putut sa-i prepari ceva mai frumos si gustos lui Dan! :P
Sa-i transmiti: La multi ani din partea noastra si sa ne scuze ca, iata, ne-am prezentat ultimii la urari... :(
Sa fiti fericiti impreuna cu Denise...vesnic!!!
Va pupam!!!
Multumesc,Laura!SI voua toate cele bune din lume! Pupic!
ReplyDeletece minunatie culinara si delicioasa, arata super, o combinatie de culori frumoasa si care parca te indeamna sa o degusti fara sa stai pe ganduri, superba :)
ReplyDeleteMerci, draguta!
Delete