Puicuta asta se pregateste cu un vin alb din regiunea Jura/Franta
Eu am folosit un Chardonnay-Côtes du Jura
- 1 puicuta grasa
- 500 - 600 ml vin
- 500 g ciuperci maro
- 3 échalote/cepe lunguiete
- 200 g creme fraîche
- 50 g unt
- rozmarin & thymian
- sare
- piper
Taiem bucati gainuta.
Saram si piperam.Rumenim bucatile bine în unt.
Adaugam ceapa tocata.
Cînd devine transparenta,stingem carnea cu vin.
Condimentam,si dam în cuptorul preîncalzit la 200°C timp de jumatate de ora.
Dupa care adaugam ciupercile întregi,si lasam înca 20 de minute.
(timp care-l folosim la încalzit apa cu sare,pentru fiert pastele)
Scoatem vasul din cuptor,adaugam creme fraîche-ul,amestecam,si mai lasam 5 minute la foc(pe plita,nu în cuptor)
Pastele le-am facut din :
(le-am preparat cu o zi înainte si le-am lasat la uscat,dar se pot face si pe loc,daca va permite timpul)
- 100 g gris
- 200 g faina de grîu
- 3 oua
- un praf de sare
Am framîntat aluatul,si l-am lasat la odihna acoperit,vreo jumatate de ora.
Am întins foaia,si am taiat model Reginette.
Pentru un model mai frumos,aveam nevoie de un taietor mai ondulat
Se fierb în apa cu sare,pîna se ridica deasupra.
Daca le fierbieti imediat cînd le faceti,ajunge 1-2 minute.
daca-s uscate,maxim 5 minute.
Delicios!
No comments:
Post a Comment