Se poate face si cu piept de pui,curca..dar merge bine si cu carne de porc,si chiar vita.
Egal cu care ati face,se prajeste doar scurt,la foc iute.
- 6-7 felii subtiri de carne
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- 50 ml vin
- 500 g pleurotus
- 250 ml smîntîna
- 1 lingurita cocentrat de tomate
- patrunjel
- ulei de masline
- sare
- piper
Prajim scurt la foc puternic,feliile de carne,cu usturoi si ceapa taiate grob(în doua)
Stingem arderea cu ceva vin alb.
Scoatem feliile într-un vas termorezistent.
Pastram la cald,acoperit.
Adaugam pleurotus,si le lasam 5 minute sa traga ceva aroma din tigaie.
Le punem peste carne.
În fondul ramas în tigaie,adaugam smîntîna,degustam,
si lasam 1-2 minutel sa traga un clocot usor,
dupa care cine doreste,poate adauga o lingurita concentrat de tomate.
Turnam sosul deasupra.
Punem o legatura de patrunjel,asa de gust si dam la cuptor,la 250°C
(Nu stiu ce are fiica-mea,dar nu mai suporta patrunjelul la vedere..asa ca-l pun în legatura,apoi îl scot )
Cînd e rumen,dupa vreo 20-25 minute,presaram usturoi tocat(fac.),amestecam putin.
Se serveste cald.
Stingem arderea cu ceva vin alb.
Scoatem feliile într-un vas termorezistent.
Pastram la cald,acoperit.
Adaugam pleurotus,si le lasam 5 minute sa traga ceva aroma din tigaie.
Le punem peste carne.
În fondul ramas în tigaie,adaugam smîntîna,degustam,
si lasam 1-2 minutel sa traga un clocot usor,
dupa care cine doreste,poate adauga o lingurita concentrat de tomate.
Turnam sosul deasupra.
Punem o legatura de patrunjel,asa de gust si dam la cuptor,la 250°C
(Nu stiu ce are fiica-mea,dar nu mai suporta patrunjelul la vedere..asa ca-l pun în legatura,apoi îl scot )
Cînd e rumen,dupa vreo 20-25 minute,presaram usturoi tocat(fac.),amestecam putin.
Se serveste cald.
Draga mea, nu am mai avut asa timp sa mai scriu in ultima vreme -de-abia ma dezmeticesc dupa revelion :) -, dar tin sa stii ca ti-am admirat preparatele de sarbatori, arata intr-un mare fel. De tortul acela de pere nici nu mai vorbesc! De saptamana viitoare mi-am propus sa ma mai organizez un pic si atunci o sa mai scriu si eu cate ceva. Salutari pe noul an!
ReplyDeleteSalutari,Bunny!
ReplyDeleteEu tot tîr o gripa,care s-a transformat într-o raceala..dupa mine.
Acu e pe plecate,cel putin asa sper!
Multumesc pentru complimente.Astept sa te citesc pe blog! Pup!
Sa te faci bine cat mai repede :) !
ReplyDeleteMa fac,dar taaare încet mai merge.Batrînetea bat-o vina! :D
ReplyDeleteScumpa Maya, ce frumos ai "impodobit" blogul de cand nu te-am mai vizitat.
ReplyDeleteNumai bunataturi...
Deea,ma pregatesc de primavara!
ReplyDeleteDaca tot nu am avut iarna frumoasa,cu zapada..poate avem o primavara frumoasa ..de aia schimbarea de culoare pe blog :D
Multumesc! :)
Maya, am gatit si eu mancarica aceasta rapida si foarte gustoasa.
ReplyDeleteMultumesc mult.