February 13, 2010

Drob de ciuperci

____________________________recipe by uptown girl-artaculinara.com

  • 8 ciuperci brune ( cremini/Egerlinge)
  • 250 g champignon
  • 2 cepe verzi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 6 linguri pesmet
  • 4 linguri smintina groasa (creme fraîche)
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 2 linguri marar verde tocat
  • 4 oua
  • morcovi fierti ( reteta prevede 8 oua de prepelitza, fierte)
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita unt pentru uns tava
  • 1-2 linguri de pesmet, pentru tapetat tava


Tocam toate legumele sau le dam prin masina de tocat
si le punem la prajit pîna scade lichidul care-l lasa ciupercile
(aproximativ 10 minute). Lasam la racit.


Von Maya's world!



Von Maya's world!



Adaugam condimentele, verdeata, ouale,
2 linguri de smîntîna, pesmetul si amestecam bine.


Von Maya's world!



Ungem o forma de chec sau o alta forma cu unt si o tapetam cu pesmet.
(EU AM UITAT!!!)
Punem o jumatate din amestecul de ciuperci, apoi asezam morcovii fierti
sau ouale de prepelita si acoperim cu restul de ciuperci.


Von Maya's world!



Von Maya's world!



Batem ouale ramase cu cele 2 linguri de creme fraîche,
sare, piper si turnam deasupra.


Von Maya's world!



Dam tava în cuptorul preîncalzit la 190°C timp de 30 minute.


Von Maya's world!



Drobul meu s-a transformat în tort :D


Von Maya's world!



Mai de aproape.
Oul batut cu creme fraîche, nu este ca o paparada, ci suuuper!


Von Maya's world!



Sectiune


Von Maya's world!



Von Maya's world!



Merci, Dana! xoxoxo

16 comments:

  1. Mamma mia... imi vine sa ma infing in monitor. Imi plac tare mult ciupercile.. nu mai e o felie si pentru mine? :P:P:P:)

    ReplyDelete
  2. Tort sau drob..egal...o minunatie. As musca si din ecran! Un sfirsit de saptamina minunat si o zi de Valentin si mai mumoasa...atentie la pupacit...hi,hi... Cami

    ReplyDelete
  3. Maya, complimente pentru toate preparatele tale si prezentarile de exceptie und Happy Valentine's Day!..
    ca serbati sau nu....:)))

    ReplyDelete
  4. Buna ziua,

    Ai un blog foarte frumos si interesant. Am si eu un blog tot asa din domeniu si ma gandeam ca am putea sa ne ajutam reciproc cu un link exchange pentru o mai buna pozitionare in google.
    http://reteteculinare.me

    Multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsul tau,

    O zi buna!
    Claudia Morar

    ReplyDelete
  5. Olgutza,nu mai am,dar fac din nou!
    merci,te pup!

    ReplyDelete
  6. Cami,a iesit tort,pentru ca eu nu am forma de chec cu perete detasabil,asa ca am folosit un inel de inox,pentru "construit" torturi:D
    Tava rotunda cu perete detasabil am,dar e prea mare(28 cm),iar tortuletul asta are cam 18-19,si 9- 10 cm înaltime :)

    Te pup,
    M.

    ReplyDelete
  7. Nina,merci,si tie Happy Valentine!Te pup :)

    ReplyDelete
  8. Morar,merci.Uite acum o sa te trec în lista de jos stînga,pentru ca aia va ramîne lista mea/blogroll.
    O zi frumoasa,
    M.

    ReplyDelete
  9. N-arata rau deloc, iar ciupercile sunt preferatle mele!

    ReplyDelete
  10. Catalina,si eu ador ciupercile.Imi plac sub orice "forma"...gatite,crude..egal cum.Ciuperci sa fie! :)

    ReplyDelete
  11. arata demential.e o buna idee.atatea retete minunate,nu stiu unde o sa ajung....imi vine sa le fac pe toate.ne vom transforma ,cu blogurile astea,intr-o familie de obezi.

    ReplyDelete
  12. Trebuie sa fie delicios, oricum te imbie la cat de fain arata.Pups

    ReplyDelete
  13. Pansy,nu le facem pe toate deodata.Asa cu rîndul..cîte una,doua..trei :P

    ReplyDelete
  14. Yafa,petru ca eu iubesc ciupercile,îmi place în mod deosebit!

    ReplyDelete
  15. Pfff.. nu stiam ca se poate face drob de ciuperci.Arata super.

    ReplyDelete
  16. Merci ca mi-ai amintit de acest drob. O sa-l refac! E foarte bun!

    ReplyDelete