Ingrediente:
- 2 lamîi
- 2 lime
- 1 grapefruit
- 5 portocale tarocco*
- 5 portocale moro*
- 1 portocala (portocalie) :D
- 400 ml apa
- 1,4 kg zahar
*Portocalele tarocco si moro sint varietati mai roscovane(blood orange).
Toate fructele sint bio, nu sint mari si nici foarte aspectuase, dar foaaarte bune si zemoase.
Toate fructele sint bio, nu sint mari si nici foarte aspectuase, dar foaaarte bune si zemoase.
Spalam fructele bine. Nefiind tratate si nici cu coaja plina de ceara, nu lucesc asa tare,
ci din contra, chiar au praf si sint mizerabile. Am taiat fructele in jumatate
si le-am prelucrat cu aparatul electric de stors citrice.
Notite:
Am obtinut 1 Litru de suc, pe care imi venea sa-l sorb direct din cana, asa bine mirosea!
Pastram cojile/sau cel putin o parte din ele.
(Se pot pastra toate, si confia).
(Se pot pastra toate, si confia).
Fierbem apa cu zaharul aproximativ 20-25 minute.
Taiem fisii subtiri(curatatorul de cartofi merge bine) din coaja, cu cit mai putin alb.
Dupa ce a fiert siropul, adaugam cojile si mai lasam 5-10 minute la fiert pe foc domol.
Mie imi place ca aroma de coaja sa fie discreta, asa ca nu am pus foarte multa coaja.
Mie imi place ca aroma de coaja sa fie discreta, asa ca nu am pus foarte multa coaja.
Atentie! Se umfla, de aceea este bine sa folositi un vas încapator si destul de inalt.
Dupa vreo 7 minute, cojile arata ca prajite in friteuza :D
Turnam sucul de citrice si mai lasam sa traga un clocot scurt de 5 minute,
dupa care strecuram/filtram siropul si il turnam in sticle curate(dezinfectate prin fierbere sau cuptor).
dupa care strecuram/filtram siropul si il turnam in sticle curate(dezinfectate prin fierbere sau cuptor).
Cojile le voi usca, macina, si folosi la prajituri.
Au iesit 3 sticle de 700 ml.
Notite:
-siropul nu este gros cit este cald, dar se mai ingroasa dupa racirea completa
-este destul de concentrat,aromat si dulce
-are o aroma superba
Eu il voi pastra la rece. Nu stiu cit tine. Este prima data cind il fac.
Are o culoare fantastica!!
Clar ca amestecat cu apa nu mai are aceeasi culoare. Pentru asta avem nevoie de chimicale, dar mai bine renuntam.
Nu am somn şi mi-a spus că aici este de mine...
ReplyDeleteNoapte liniştită!
O noapte linistita am avut,chiar daca a fost nedormita...
ReplyDeleteBuna dimineata,Geanina Lisandru! :)
Delicios!
ReplyDeleteWow ce bine arata....cred ca am sa-l incerc si eu, si am sa-ti dau de stire cum este...:-)
ReplyDeletewow, super!
ReplyDeleteLisandrule,chiar este! :)
ReplyDeleteNaina,daca-l probezi,te astept cu impresii :)
ReplyDeleteIna,merci :)
ReplyDeleteMmmm... parca ii simt aroma.. si ce culoare superba are ;)
ReplyDeletemmmm... o bunatate
ReplyDeleteSuper! Imi fac si eu. E perfect pentru vremea urata de afara
ReplyDeleteOlguta,da intr-adevar are o culoare frumoasa,dar amestecat cu apa,are o culoare mai pala :)
ReplyDeleteIsa,e foarte bun!
ReplyDeleteAlexandru,merge bine,si pentru ca acum e înca sezonul citricelor.Sînt mai ieftine si mai bune!
ReplyDeleteMmm, arata superb !
ReplyDeleteCojile de citrice nu contin substante nocive ? :)
Leo,te referi la coaja citricelor,sau te referi la citricele cu coaja tratata?
ReplyDeleteCitricele folosite de mine,toate au fost bio.Nu au fost supuse niciunui tratament :D
Eu folosesc foarte des coaja de citrice la aromatizarea blaturilor de prajituri/torturi,aluaturi de cozonaci.O folosesc în stare proaspata,cît uscata sau confiata...si înca nu am patit nimic niciunu.
Lecker, zum Glück gibts hier ne Übersetzungsfunktion ;-)
ReplyDeleteShoushou,danke für deinen Besuch!Hast du alles verstanden?Wenn du noch Hilfe brauchst bei der Übersetzung,sag's einfach..
ReplyDeleteEinen schönen Tag noch.
LG
M.
Si aici se termina filmul... :| Cine ne invita sa testam? aud?
ReplyDeleteNu stiu...daca va invit eu,atunci trebuie sa fug sa mai cumpar o caruta de citrice,ca asta se duce rapid :D
ReplyDeleteCu mare drag, ti-am oferit un premiu la mine pe blog!
ReplyDeleteTe pup!
tu me donnes une bonne idée il a l'air délicieux jolie photo
ReplyDeletebonne journée et à bientôt
O idee minunata, carul cu vitamine..
ReplyDeleteTe astept la cules carul cu premii o zi buna! Cami
Maya,
ReplyDeletem-ai dat gata
Fac si eu!
Maya un premiu te asteapta pe blogul meu, mi-ar face mare mare placere sa il ridici, deoarece pretuiesc foarte mult munca ta. Pupici
ReplyDeleteFlori,multumesc de premiu! :)
ReplyDeleteFimere,thanks for visiting my blog!
ReplyDeleteHappy Valentine!
Cami,multumesc de premiu.Pup si Happy Valentine!
ReplyDeleteal2lea,fa!E tare bun,si merge si ca sos pe înghetata,sau în ceai,amestecat cu apa pentru însiropat blaturi,sau pur si simplu cu apa si gheata ca bautura racoritoare..în cocktailuri :)
ReplyDeleteIna,multumesc mult pentru premiu!
ReplyDeleteHappy Valentine!