- 100 g faina ______________________100 g Mehl
- 150 g migdale macinate____________150 g gemahlene Mandeln
- 200 g zahar brun__________________200 g brauner Zucker
- 150 g unt / sau margarina__________150 g Butter oder Margarine
- 600 g tofu bio____________________600 g Bio Tofu
- 120 ml ulei______________________120 ml Pflanzenöl
- 100 ml suc de portocale____________100 ml Orangensaft
- 40 ml rom / sau esenta de rom_______40 ml Rum / oder Rum Aroma
- 30 g cacao_______________________30 g Kakaopulver
Se amesteca faina cu 100 g migdale si 30 g zahar,într-un castron.
Mehl,100 g Mandeln und 30 g Zucker in einer Schüssel gut mischen.
Se adauga untul/margarina taiate bucatele,si se famînta un aluat.
Die Butter/Margarine stückchenweise zugeben und zu einem Teig kneten.
Tapetam cu hîrtie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 cm.
Întindem aluatul pe fundul formei pîna la margine.
Den Boden einer Springform(24 cm) mit Backpapier auslegen,und den Teig
gleichmäßig bis zum Rand der Springform auf den Boden verteilen.
Tofu se toaca în bucati groabe si se amesteca cu restul ingredientelor
într-un robot de bucatarie.
Se macina pîna amestecul devine omogen si cremos.
Den Tofu grob hacken und mit den übrigen Zutaten
in einer Küchenmaschine geben.
Pürieren bis eine glatte und cremige Masse entsteht.
Suc proaspat de portocale-cu pulpa.
Orangensaft frisch gepresst-mit Fruchtfleisch.
Se toarna în forma si se da în cuptorul preîncalzit la 160°C,
pîna masa cremoasa devine stabila.Dureaza aproximativ 70-75 minute.
In die Springform gießen und im vorgeheizten Offen bei 160°C backen bis die Masse fest ist.Das dauert ungefähr 70-75 Minuten.
Se lasa la racit în forma timp de 5 minute,apoi se scoate si se da la rece.
In der Springform 5 Minuten abkühlen lassen,
dann herausnehmen und kühl stellen.
Ornam cu felii de portocale si servim !
Mit Orangenscheiben garnieren und servieren!
Uau, si e si de ost, se anunta si delicioasa. Miam miam.
ReplyDeleteMmm...arata fuarte bine!
ReplyDeleteLaura,da se poate face si de post înlocuind romul cu esenta de rom sau alta/dupa gust,iar untul înlocuit cu margarina. :)
ReplyDeleteMerci,Daniela :)
ReplyDeletearata foarte bine prajiturica asta. Maya draga, poti sa-mi spui cat de mare a iesit? Cam pentru cate persoane? Florina.
ReplyDeleteFlorina,pai are diametrul de 24 cm...8 bucati normale..dar se pot face si 10 mai subtiri :D ..acu depinde de cum îti place.
ReplyDeleteDaca e cu cioco si portocale si daca arata si super ca la tine.... sigur e un deliciu... Merci, Sanda
ReplyDeleteSanda,cu placere!Eu ma bucur ca a reusit experimentul..adica ca am facut ceva bun dulce din Tofu! :D
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