- 8 ciuperci brune ( cremini/Egerlinge)
- 250 g champignon
- 2 cepe verzi
- 1/2 ardei gras rosu
- 6 linguri pesmet
- 4 linguri smintina groasa (creme fraîche)
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- 2 linguri marar verde tocat
- 4 oua
- morcovi fierti ( reteta prevede 8 oua de prepelitza, fierte)
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 lingurita unt pentru uns tava
- 1-2 linguri de pesmet, pentru tapetat tava
Tocam toate legumele sau le dam prin masina de tocat
si le punem la prajit pîna scade lichidul care-l lasa ciupercile
(aproximativ 10 minute). Lasam la racit.
Adaugam condimentele, verdeata, ouale,
2 linguri de smîntîna, pesmetul si amestecam bine.
Ungem o forma de chec sau o alta forma cu unt si o tapetam cu pesmet.
(EU AM UITAT!!!)
Punem o jumatate din amestecul de ciuperci, apoi asezam morcovii fierti
sau ouale de prepelita si acoperim cu restul de ciuperci.
Batem ouale ramase cu cele 2 linguri de creme fraîche,
sare, piper si turnam deasupra.
Dam tava în cuptorul preîncalzit la 190°C timp de 30 minute.
Drobul meu s-a transformat în tort :D
Mai de aproape.
Oul batut cu creme fraîche, nu este ca o paparada, ci suuuper!
Sectiune
Merci, Dana! xoxoxo
si le punem la prajit pîna scade lichidul care-l lasa ciupercile
(aproximativ 10 minute). Lasam la racit.
Von Maya's world! |
Von Maya's world! |
Adaugam condimentele, verdeata, ouale,
2 linguri de smîntîna, pesmetul si amestecam bine.
Von Maya's world! |
Ungem o forma de chec sau o alta forma cu unt si o tapetam cu pesmet.
(EU AM UITAT!!!)
Punem o jumatate din amestecul de ciuperci, apoi asezam morcovii fierti
sau ouale de prepelita si acoperim cu restul de ciuperci.
Von Maya's world! |
Von Maya's world! |
Batem ouale ramase cu cele 2 linguri de creme fraîche,
sare, piper si turnam deasupra.
Von Maya's world! |
Dam tava în cuptorul preîncalzit la 190°C timp de 30 minute.
Von Maya's world! |
Drobul meu s-a transformat în tort :D
Von Maya's world! |
Mai de aproape.
Oul batut cu creme fraîche, nu este ca o paparada, ci suuuper!
Von Maya's world! |
Sectiune
Von Maya's world! |
Von Maya's world! |
Merci, Dana! xoxoxo
Mamma mia... imi vine sa ma infing in monitor. Imi plac tare mult ciupercile.. nu mai e o felie si pentru mine? :P:P:P:)
ReplyDeleteTort sau drob..egal...o minunatie. As musca si din ecran! Un sfirsit de saptamina minunat si o zi de Valentin si mai mumoasa...atentie la pupacit...hi,hi... Cami
ReplyDeleteMaya, complimente pentru toate preparatele tale si prezentarile de exceptie und Happy Valentine's Day!..
ReplyDeleteca serbati sau nu....:)))
Buna ziua,
ReplyDeleteAi un blog foarte frumos si interesant. Am si eu un blog tot asa din domeniu si ma gandeam ca am putea sa ne ajutam reciproc cu un link exchange pentru o mai buna pozitionare in google.
http://reteteculinare.me
Multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsul tau,
O zi buna!
Claudia Morar
Olgutza,nu mai am,dar fac din nou!
ReplyDeletemerci,te pup!
Cami,a iesit tort,pentru ca eu nu am forma de chec cu perete detasabil,asa ca am folosit un inel de inox,pentru "construit" torturi:D
ReplyDeleteTava rotunda cu perete detasabil am,dar e prea mare(28 cm),iar tortuletul asta are cam 18-19,si 9- 10 cm înaltime :)
Te pup,
M.
Nina,merci,si tie Happy Valentine!Te pup :)
ReplyDeleteMorar,merci.Uite acum o sa te trec în lista de jos stînga,pentru ca aia va ramîne lista mea/blogroll.
ReplyDeleteO zi frumoasa,
M.
N-arata rau deloc, iar ciupercile sunt preferatle mele!
ReplyDeleteCatalina,si eu ador ciupercile.Imi plac sub orice "forma"...gatite,crude..egal cum.Ciuperci sa fie! :)
ReplyDeletearata demential.e o buna idee.atatea retete minunate,nu stiu unde o sa ajung....imi vine sa le fac pe toate.ne vom transforma ,cu blogurile astea,intr-o familie de obezi.
ReplyDeleteTrebuie sa fie delicios, oricum te imbie la cat de fain arata.Pups
ReplyDeletePansy,nu le facem pe toate deodata.Asa cu rîndul..cîte una,doua..trei :P
ReplyDeleteYafa,petru ca eu iubesc ciupercile,îmi place în mod deosebit!
ReplyDeletePfff.. nu stiam ca se poate face drob de ciuperci.Arata super.
ReplyDeleteMerci ca mi-ai amintit de acest drob. O sa-l refac! E foarte bun!
ReplyDelete