_____________________________________________recipe by Eataly
- 700 g dovlecei
- 3 oua mici
- 100 g faina
- 10 g paraf de copt
- 140 ml lapte
- 30 g unt moale
- sofran ( optional )
- sare
- 100 g mozzarella sau alta brînza
- 20 g pecorino romano sau parmezan
Dovleceii se spala, sterg, se îndeparteaza capetele si se taie în felii subtiri.
Stigmele de safran se pun la înmuiat în ceva lapte cald pentrua a colora si aromatiza laptele.
Dupa aceea se amesteca la restul de lapte.
Se mixeaza ouale cu sarea si untul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cîte putin împreuna cu laptele aromatizat la masa de oua. Se amesteca feliile de dovlecei cu aluatul.
Se unge sau tapeteaza cu hîrtie o forma cu perete detasabil si se toarna masa de dovlecel-ou/ eu prefer sa ung forma, tava cu unt si usturoi dat pe razatoare. Se aseaza feliile de mozzarella, se presara pecorino si se coace 30-35 de minute în cuptorul preîncalzit la 180°C .
Este foare gustoasa calda, dar si rece la fel de buna!
So,so...Zaubern kannst Du auch ! Daca nu ar fi caloriile de la brinza... Un deliciu, se retine. Mersi mult pt idee. O seara placuta! I tzuc you,Cami
ReplyDeleteVai ce bine arata tarta asta!!! Super.
ReplyDeleteSi pozele...ma dau gata!! Superba prezentarea!!!
Felicitari.
Te pup
Cami,tu faci glume? :D
ReplyDeleteCaloriile de la 20 g pecorino si 100 mozzarella ? :P (da ale ade la tort nu s epun ? =)) )
Daca asta e problema,pune si tu doar 15 g de pecorino,sau parmezan..si na,e mai light :D
O seara faina si tie!
Bianca,multumesc.Sa stii ca e si tare buna.E dupa reteta lui Lilly(IT).O declar preferata mea! :)
ReplyDeletePupici si o seara frumoasa!
Maya am sa fac si eu ca tare bine arata. Si mai ales ca am dovlecei garla la soacra-mea in gradina:)
ReplyDeleteCe e verdeata ce ai pus-o pe felia de la sfarsit? Tare bine arata.
Am facut si eu dovleceii invizibili, multumesc pentru reteta si te astept la mine pe blog sa-ţi decernez niste premii :D
ReplyDeleteMa bucur ca ti-a placut Maya.Arata splendid.Acum stiu:daca te invit la cina, nu-mi fac griji.Avem aceleasi gusturi!
ReplyDeleteCe bine arata! Pecorino romano se poate inlocui cu altceva?...sa pun parmezan?...si cred ca merge si cu marar prin compozitie..incerc si eu in curand..numai bine!
ReplyDeleteIo daca vad dovleceii "invizibili" inseamna ca am puteri surpranaturale sau ochelarii sunt prea buni pt. ochii mei slabi? ;-))
ReplyDeleteCiao, as incerca si eu reteta asta, pare tare gustoasa. Am o intrebare.:) Nu ar trebui dovleceii sarati, pusi intr-o sita sa se scurga putin? Am experienta cu dovlecei folositi in checuri aperitiv, daca nu ii storc usor, lasa prea multa zeama, iar checul iese foarte umed (chec facut dupa o reteta asemanatoare cu reteta ta).Multumesc mult, Ana
ReplyDeleteBianca,verdeata aia e iarba ciorii,dar sigur mai are si alte denumiri.În germana îi zice Schnittlauch,italiana erba cipollina.
ReplyDeleteArcadia draga,multumesc pentru premii!Te pup!
ReplyDeleteLilly,cina,mic dejun,prînz...sau la orice ora din zi,nu-mi fac griji ca ai putea servi ceva ce nu-mi place!
ReplyDeleteTe pup!
Adriana,sigur ca poti pune parmezan,sau un cascaval care-ti place.Eu am pus ce a avut în frigider.
ReplyDeleteO zi buna,
M.
Liana,nu,nu te bucura,ca nu ai puteri supranaturale...cel putin referitor la vederea ta :P
ReplyDeleteEu am preluat denumirea originala a retetei de la posesoare.Oricum,daca ai curata dovleceii de tot,sau ai folosi din cei galbeni,sigur ar deveni invizibili.
:)
Ana,eu am respectat reteta,si a iesit exact pe gustul meu.
ReplyDeleteAdevarul este ca am folosit dovlecei foarte tineri si fragezi,din cultura proprie.Nu au lasat apa,ci au fost foarte aromati si gustosi.Pentru mine,tarta asta a fost cea ai delicioasa tarta cu dovlecei,probata vreodata.
Asta nu e ca un chec.Aluatul are o alta consistenta si textura.E cremos...diferit!
O idee super pentru zilele acestea calduroase. O duminica placuta iti doresc!
ReplyDeleteBoabe de cafea,multumesc!
ReplyDeleteO zi faina îti doresc!
M.
Azi am facut si eu aceasta tarta si ne-a placut foarte tare. A iesit foarte buna, chiar daca nu arata la fel de bine ca si a ta. Nici talent de fotograf nu prea am...:)
ReplyDeleteCristina,ce conteaza talentul de fotograf la tarta asta :D Eu o ador,si o fac imediat cum apar cîte 2-3 dovlecei în tufa :D
ReplyDeleteMa bucur ca ti-a placut!
noua ne place grozav omleta cu dovlecei, sigur tarta asta va fi pe gustul nostru, trebuie s-o incerc si eu
ReplyDeletesi pozele arata nemaipomenit, ca de obicei :)
Multumesc,Irina.Noi nu ne mai saturam de aceasta tarta! :)
ReplyDeleteFoarte bine arata, si tocmai am niste dovlecei primiti din gradina. Crezi ca pot inlocui acele pistile de safran cu un varf da cutit de pudra de sofran? O dupa-amiza placuta!
ReplyDeleteAnda
Anda, bineînteles ca se poate. Multumesc pentru vizita si o zi frumoasa si tie!
ReplyDeleteMultumesc, ma gandeam eu :)
ReplyDeleteVizite iti fac foarte des datorita retetelor tale delicioase :)
Numai bine, Anda
Multumesc, Anda! Numai bine si de la mine, si o zi misto sa ai! :)
ReplyDeletesunt vizibili :) ... si arata foarte bine
ReplyDeleteBuna ziua din nou! Azi am incercat tarta cu dovleceii "invizibili". Ffffff buna! Desi eu am inlocuit mozarela cu branza, pecorino cu cascaval si sofranul cu chimen (ce-am gasit prin bucatarie la prima strigare!) S-a mancat aproape toata calda! :)) Ma inspira f mult blogul tau, Maya, pt ca ai multe retete cu legume, legume si iar legume, multe idei! Esti o comoara la casa omului! :) Multumesc inca odata! Ionela, cu drag
ReplyDeleteMa bucur mult ca v-a placut, iar faptul ca te inspir ma face mîndra! Multumesc mult!
DeleteSalutari :)
Grozava e si reteta asta! trebuie neaparat s o incerc saptamana asta!
ReplyDeleteImi pare tare rau ca fetita ta are alergii. Pentru a nu lungi eu sunt nevoita sa renunt la antiinflamatoare si am trecut la extractele de la plantextrakt din Ro. Daca ti se pare dubios ca am dat numele firmei, sterge te rog propozitia respectiva. Dupa parerea mea poluarea si a aerului si a solului este responsabila de o mare parte a alergiilor.
Grozava aceasta reteta!
ReplyDelete